Втори оглед ще бъде направен на самолета-нарушител

Все още не се знае колко души са били на борда му и кои са те
12 юни 2022 20:17, Нели Христова
49
Втори оглед ще бъде направен на самолета-нарушител
Снимка: БГНЕС

Втори оглед на самолета-нарушител, който е под охрана на изоставеното летище край село Буховци, започва утре.

Събира се екип от следователи и от експерти, каза в интервю за bTV директорът на националното следствие - Борислав Сарафов.

Образувано е досъдебно производство за похищение на самолет.

Втори оглед се налага и на летището, и на самолета, уточни Борислав Сарафов.

„Към момента самолетът е приобщен към материалите по делото, но предстои да се огледа още веднъж - внимателно, прецизно, като още веднъж от него бъдат потърсени всякакви възможни - биологични, дактилоскопни и всякакви други следи“, посочи той.

По думите му до настоящия момент не се знае колко човека са били на борда на този самолет и кои са били те.

Според Сарафов, предстои да се обмени информация с другите държави, за да стане ясно по какъв маршрут се е движел самолетът, откъде е закупен и как е зареждан.

„Категорично става дума за нарушаване на въздушното пространство, дали има заплаха или не - това ще бъде предмет на нашето разследване и, ако такава наистина се установи в зависимост от превозван товар, от превозвано гориво, дали самият самолет би могъл да застраши инфраструктурата или населението на нашата страна - това ще стане ясно в хода на наказателното производство“, обясни Сарафов.

Според него, със сигурност се знае, че самолетът е на 60 години. А собственикът му не е разпитан.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Извънземни?
37
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Честито на тъпоумните вярващи в ЕС ,НАТО!
36
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Експерти по писане, събиране и прошнуроване на доноси?! Това сте вие. Правосъдни експерти с мечти .. за яхти и вили. Изяждате бюджет по 700 милиона на година. По-голям от този на *** дето ужким ни пазят??!
35
0
 
6
 
! Отговори
SS преди 1 година
Имаме военни дето само ядът и пълнят тоалетната ! От 1945 год насам ! Цели 77 год. И какво очаквате ? Те не могат нац. граници да защитят вие се надявате народа да опазят ! Ченгетата са горе -долу същите ! Пълна трагедия сме ! Поне шефа на нашето ПВО да бяха уволнили от кумова срама .
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
'Според него, със сигурност се знае, че самолетът е на 60 години. А собственикът му не е разпитан.' ----- браво, все нещо. А собственика що не е разпитан?
33
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
миналата година кораб, сега самолет. догодина совалка?
32
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то като не сте го видяли във въздуха поне на земята го разгледайте.
31
0
 
7
 
! Отговори
Гавра с България преди 1 година
Нормално
30
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ще има втори оглед ама по нататък, че сега сме на море
29
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е нужно да бъде свален. Защо самолетът не е прихванат? Защо пътниците са в неизвестност? Вероятно, трябва да останат неизвестни за обществото. Остава съмнението, че богат руснак е намерил радушен прием у нас.
28
5
 
17
 
! Отговори
да преди 1 година
едно малко самолетче разказа играта на натовските държави - а се перчат на ВЕЛИКА РУСИЯ! назад да тръгнат русите не можем ги стигна по военна мощ!
27
0
 
5
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Защо не е кацнал направо в Окрайна?По-бързо щеше да пристигне специалният товар,мда.
26
0
 
26
 
! Отговори
стар бухал преди 1 година
Преди 1990г. този самолет щеше да бъде прихванат от РЛС на РТВ на ПВО 200км преди да е навлязъл във нашето въздушно пространство.В момента в който навлезеше и не се оповести до него вече щяха да летят 2а МИГ 29 и да го ескортират за принудително кацане.Би имало вариант и някое войниче да си го свали със "Стрела2М" и да си изкара 20д. отпуск.Сега сме натовска страна...без коментар!
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Събира се екип от следователи и от експерти"Извикайте някоя феноменка от ФенТв. Сигурно по-голям шанс има
24
1
 
22
 
! Отговори
Teo преди 1 година
За да се покаже колко сте безпомощни, ще се радвам чвечеца да иде в Буховци, да си стартира самолета и да отлети в неизвестна посока! Пълна траедия сме!
23
2
 
4
 
! Отговори
Бе ти нормален ли преди 1 година
"За смях ви направиха руснаците....."
22
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кражба на МПС :) За да е похищение, трябва самолетът да е бил пълен с хора и някой да завърже пилота, да отклони полета в друга посока. Май и заложници трябва да има, за да е похищение. Похитени май няма.
21
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И избрали дълбокия Североизток да кацнат там- 1 заспал регион, който живее още в 90-те год. на миналия век. Малък комунистически град, който даже не е разбрал, че е дошла демокрацията преди 30-тина година. Нарушиха съня на заспалия регион, където органите само следят камерите кой върви по улицата, кой в кой магазин влязъл. Може да хванат някоя стара кримка, да му кажат "признавай и не се разправяй, щото ще стане по- лошо" и да приключат въпроса. Това го умеят.
20
0
 
11
 
! Отговори
НИЕ: ВИЕ: ТЕ: преди 1 година
Самолет номер 5,, давай газ за Бургас.
19
2
 
9
 
! Отговори
Чорбаджи Киро преди 1 година
абе какво сте се разсмърдели? Аз съм си собственик на самальота и ще си летим където си искам. Айде де, какви са тези полетни заявки, че граници че разрешителни че и да уведомявам от къде и докъде ще летя? Глупости на търкалета. Имам си возило, качвам се и си летим където си искаме. айсиктир, тескерета ще им давам какво съм носил в моя си самолет. каквото си искам, това ще нося.