МВР симулирало труд, нямало никакво обучение

Жертвите по пътищата не намалявали
Обновена: 12 сеп 2022 21:05 | 12 сеп 2022 20:38, Екип на Bulgaria On Air
14

Намалява ли броят на жертвите на пътя след акциите на МВР.

"От акцията, която обявиха тогава Рашков и Кирил Петков - обявиха война на рецидивистите на пътя, резултатът е, че жертвите са си същите, хората, които карат с наркотици и алкохол, са си същите. В крайна сметка в МВР кипи безсмислен труд, или по-скоро МВР този труд го симулира и го прави пред медиите", каза Богдан Милчев от Института за пътна безопасност в студиото на "Денят ON AIR".

Според него в МВР има тежък проблем.

"Държавно-обществената консултативна комисия трябва да бъде закрита, тя е паразитна структура без правомощия. Това е говорилня, в която всеки си казва някакво мнение. По всички радиа сега текат послания да караме разумно, тя участва във всякакви масови мероприятия. Тя се държи като НПО. Днес се обявяват 17 мерки, с които те щели да намалят жертвите, а вие представяте ли си да обявиш за мерки служебните си задължения", допълни Милчев в ефира на Bulgaria ON AIR.

Той смята, че един от основните проблеми в момента е комуникацията между институциите.

"Защо МВР не обяви местата и пътищата, по които осъществяват контрол? Те смятат, че линейният контрол е да пуснеш полицай в движението. Лъсна "голият з****к" на МВР след инцидента, при който трагично загинаха двама колеги с автобуса, превозващ мигранти. Там след време ще излезе истината. В МВР няма никакво обучение за това какво се прави в ситуация, в която трябва да бъде спрян друг автомобил", възмути се експертът.

Милчев е категоричен, че ще минат години, докато МВР ще започне да действа в обществен интерес.

"През октомври 2021 година на Семерджиев е трябвало да му бъде повдигнато обвинение, а те са го решили административно. А кои са те? Две жени и един мъж от столичния КАТ. Сигналът, който е подаден до "Вътрешна сигурност" и до прокуратурата за това нещо, е подаден от служител на МВР, който Рашков незабавно го командирова във Видин. Рашков нищо не предприе по този случай", добави Богдан Милчев.

"Всичките министри, които сега са назначени, са назначени със 100 задачи от този, който ги е назначил. 100 лични задачи, те трябва да обслужат този, който ги е назначил, след което трябва да обслужат и себе си. Те мислят само и единствено за себе си", възмущава се гостът.

По думите му трябва да се промени моделът ни за пътната безопасност.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: МВРкатастрофи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
1
 
! Отговори
Г-н Никой преди 1 година
То, цялото МВР с изключение на пожарната е паразитна структура от която не произлиза никаква реална полза за обществото, иначе казано мързеливи и крадливи престъпници на заплата. Задайте си въпроса кой организира организираната престъпност? Всички държавни и частни структури на чийто герб има насочен надолу меч (полиция, ЧСИ-та и тям подобни..) са паразитни организации работещи изцяло срещу народа и обществото, именно това е и символичното значение на насоченият надолу меч!
9
1
 
14
 
! Отговори
МВР Е ОПГ преди 1 година
МВР симулират че са полицай но са милиционери а някои от тях са брутални престъпници едно 30/40% от криминална. Това го знае всеки един българин както и че всички политици крадът много
8
0
 
13
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
То това само МВР не го знае :) Демек... пак си разказваме очевадни неща, ама резултати никакви! Хората си ги назначават и си ги махат според нуждата. Онези се гушат докато могат. Цялата нация е една и съща. Който и да сложиш пак това ще правят!
7
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То народа си е такъв. Когато той или за него го направят е добре. Когато е потърпевш:"Егати държавата"!!! Чета заглавие: "Голяма тесла зашофьорите"!!!! От материала разбирам, че Община Благоевград иска съдействие от КАТ да накарат неплатилите пътния данък да го платят!!! Е, "Нема такъв народ"!!! Честно!
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Острието" на Кирчо и Кокорчо в борбата с корупцията"командировал " служителя на КАТ, подал сигнал до вътрешна сигурност за колегите "смилили"се над Семерджиев от София във Видин!!!!! Сигурно го е поощрил така?
5
0
 
11
 
! Отговори
Аман преди 1 година
Спрете да рекламирате това НПО с гръмкото име " института". То си е сдружение за усвояване на внимание към наистина сериозен проблем. А нерешаването на проблема се корени в калпавите закони, които позволяват много широкото им тълкуване. А законите ги правят депутатите, които нищо не ги прави реално заинтересовани да направят законите добри. Скоро показаха коментара как един турчин прегазил семейство, нормално каращи мотори се отървава, за да нямало дипломатически скандали.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от началото на т.н. акция не съм видял един полицай
3
0
 
12
 
! Отговори
София преди 1 година
Да, симулират труд. Днес на възлово кръстовище, една ML-ка супер нагло се изряза и мина с висока скорост през супер остър завой. И всичко това пред очите на полицията, която беше по-заета да бърза към близкото кафе, вместо да го спрат и да му направят забележка, защото съм 100% убеден, че караше с поне 40-50км над ограничението.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В МВР са гола водасамо келепираа гледат.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ти да видиш