Незаконно оръжие и боеприпаси са открити в Кнежа

Проверени са 13 адреса, образувани са 7 досъдебни производства
17 окт 2022 16:12, Анисия Иванова
6
Незаконно оръжие и боеприпаси са открити в Кнежа
Снимка: МВР
Незаконно притежавани оръжия и боеприпаси са открити в град Кнежа. Не става въпрос за специализирана операция, а за проверки в частни домове, каза Мариана Цветкова, говорител на Областната дирекция на МВР (ОД на МВР) в Плевен.

Полицейските действия са извършени в периода от 14-и до 16-и октомври. Проверени са 13 адреса. Иззети са 268 боеприпаси с различен калибър, една гилза, осем пистолета, два ударника, пет пушки и единадесет метални цеви с различен калибър. Образувани са седем досъдебни производства.

Сред проверените е 38-годишен, в чийто имот са открити 85 патрона от различен калибър, два самоделно изработени пистолети без маркировка, неустановен калибър и два самоделно изработени ударници за тях, пневматична пушка в разглобено състояние, фабрично китайско производство „GRIZZLY", две самоделно изработени метални цеви с еднакви размери, с монтирани на тях патронници, предназначени за ловен патрон 12 калибър. Собственикът им не е представил надлежно разрешително, посочват от полицията.

В къщата на 34-годишен са открити самоделно изработена еднозарядна пушка в разглобен вид със сгънат приклад, пригодена за стрелба с боеприпаси за огнестрелно оръжие калибър - 5,6 мм, 22 боеприпаси калибър 5,6 мм. и една гилза калибър 5,6 мм. 

От ОД на МВР разкриват и други от установените притежатели на незаконни оръжия и боеприпаси. Сред тях е 53-годишен, в чийто имот са открити пушка от неустановена марка и модел, предназначена за стрелба с ловен патрон - 16 калибър, друга пушка с поставен щик в предната част на цевта за стрелба с боеприпас 8 х 56 мм., самоделно изработен пистолет за боеприпас калибър  - 5,6 мм., четири газ-сигнални пистолета, метални цеви с различни дължини с патронници, пригодени за различни боеприпаси, както и боеприпаси от различен калибър.

По случаите са назначени балистични и технически експертизи. Образувани са досъдебни производства и е сезирана Районната прокуратура в Плевен. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: оръжиеКнежаМВР
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
0
 
! Отговори
До #5 преди 1 година
Искаш ли да ти говориме за "правова държава" със главното участие на Гешев и Цацаров. Само ГЕРБ разбирасе
5
0
 
2
 
! Отговори
SS преди 1 година
Говорете ми сега за ,,демокрация" ? И все дават за пример за демокрация USA ! Да ама там всеки има право на оръжие ! А тук народа трябва да бъде безащитен ,да живее в страх за да може да бъде управляван и грабен по лесно ! Да ви пикам на демокрацията Бг господа бивши комунисти сега първи Евроатлантици!
4
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да изземеш оръжието на народа докато има риск от война - много умно, няма що!
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
2, значи да имаш претенции за частна собственост и личен живот е правене на интересен в бг? много интересно мислене, останало от комунизма
2
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 1 - Стига се прави на интересен ...
1
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а как точно са хи проверили адресите като първо трябват доказателства и иск от съда или в бг няма такова животно 'частна собственост' и 'личен живот'?