Арест за петима след полицейска операция за наркотици

Тя е проведена в няколко населени места в Софийска област
21 окт 2022 15:04, Красимир Ангелов
5
Арест за петима след полицейска операция за наркотици
Снимка: БГНЕС

Петима души са задържани след полицейска операция срещу наркоразпространението на територията на Софийска област, съобщи МВР.

На адрес в село Столник, обособен като автосервиз, са открити и иззети два плика и сгъвка с растителна маса, пластмасова чаша с вещество на бучки и електронна везна. Направените полеви наркотестове показали, че наркотичните вещества са марихуана с тегло около 100 грама и метамфетамин с тегло около 70 грама. За срок до 24 часа е задържан установен на място столичанин. По случая е образувано досъдебно производство.

В Пирдоп е разкрита наркооранжерия на частен адрес в града. Иззети са 10 канабисови растения, два буркана със суха тревиста маса, реагирала на канабис, оборудване и препарати за стимулиране растежа на растенията. Обитателят на адреса е задържан за 24 часа.

Наркотици са открити и на частен адрес в Ихтиман. В дома на осъждан местен жител е намерен полиетиленов плик със суха зелена тревиста маса с тегло 28 грама, която реагирала на MDMA. Собственикът на имота е задържан за срок до 24 часа.

В полицейския арест вчера попадна и криминално проявен и осъждан мъж от село Осиковица. От него е иззет плик със зелена тревиста маса, за която признал, че е наркотично вещество „билка“. Задържан е за срок до 24 часа и по случая е регистрирана преписка.

Петият задържан е 19-годишен младеж от Самоков. Управляваният от него лек автомобил „Фолксваген Поло“ бил спрян за проверка. Водачът бил тестван за употреба на наркотици и в пробата му било отчетено наличие на канабис. В хода на проверката от него е иззето и найлоново пликче със суха зелена тревиста маса, реагираща на канабис. Задържан е за срок до 24 часа и срещу него е образувано бързо производство за извършено престъпление.

Полицията е стигнала и до мъжа, от когото младежът се е снабдявал с наркотици. При извършената проверка в жилището му са открити и иззети около 210 грама тревиста маса, реагираща на канабис. 31-годишният криминално проявен самоковец е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
чичо преди 1 година
как суха тревиста маса реагира на МДМА?
3
1
 
1
 
! Отговори
Легализирайте преди 1 година
бе!
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоест проверяват полицаите колко вземат?
1
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Канабис, канабис,канабис. Оставете на хората билките. В половината свят е легално вече. От догодина и в Германия