Арест за двама португалци за контрабанда на стоки

Те са задържани на "Калотина"
24 окт 2022 13:38, Красимир Ангелов
1
Арест за двама португалци за контрабанда на стоки
Снимка: БГНЕС, архив

Митническите служители на граничен пункт "Калотина" задържаха двама португалски граждани за опит за незаконно превозване на стоки в размер на 100 000 лева, съобщиха от Апелативната прокуратура - София. Образувано е досъдебно производство.

На 21 октомври на митническия пункт "Калотина" е извършена проверка на лек автомобил, пътуващ от България за Сърбия, при която са открити 202 чанти на различни търговски марки, на стойност 100 000 лева. Пътуващите в колата граждани на Португалия не са декларирали превозваните от тях стоки, предназначени за търговски цели.

С постановление на наблюдаващия прокурор двамата са привлечени в качеството на обвиняеми за опит за незаконно превозване на стоки в големи размери. Те са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за вземане на мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо тях.

При спецоперация в складови помещения в София и Божурище на 17 октомври бяха открити 39 кашона със стоки от защитени търговски марки, за които има данни, че са контрабанда, съобщиха от МВР. Стоките са с тегло близо един тон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари