Полицаи задържаха шофьор на камион, употребил 2 вида наркотици

Случаят е от Силистра
8
Полицаи задържаха шофьор на камион, употребил 2 вида наркотици
Снимка: БГНЕС

50-годишен шофьор е установен да управлява влекач "Волво" с прикачено ремарке след употреба на наркотици, съобщават от областната дирекция на МВР.

Мъжът бил спрян за проверка от пътни полицаи в района на Фериботния комплекс край Силистра. С техническо средство е установено, че шофира след употреба на канабис и бензодиазепин.

Шофьорът е дал кръвна проба за химичен анализ, задържан е за срок до 24 часа.

Друг 31-годишен е санкциониран с акт, след като отказал да бъде тестван за употреба на дрога. Той бил засечен от пътни полицаи зад волана на лек автомобил "Шкода" в Силистра. С акт му е наложена глоба от 2000 лв., както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анал@лизатор преди 1 година
В упътването на всяко лекарстство пише за работа с машини и за шофиране.Ако то садържа наркотични вещества,значи не може да се кара след употреба.Още повече,че такива лекарства се изписват със специална рецепта.НЕЗНАНИЕТО НЕ ОНЕВИНЯВА
5
0
 
2
 
! Отговори
Меркел преди 1 година
До Шофьор на ТИРКакво е това лекарство и на кръвната проба ще го отчете ли? Това е голям проблем че пия за диабет, дискова херния, високо кръвно и това е всеки ден по една шепа лекарства !
4
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя по къса процедура и да не излиза от панделата никога! И сички като него умници !!!
3
1
 
11
 
! Отговори
Шофьор на ТИР преди 1 година
"С техническо средство е установено, че шофира след употреба на канабис и бензодиазепин." .... такааа, това ми е мечта! Не е шега. Предвид лекарствата които приемам ще ви грейна като коледна елха на тестовете ви. Ама имам кофти новина за вас. Като ми излязат кръвните проби ще ви побъркам от дела. За пари. За пропуснати заплати и опетнено име! Около година и половина ще ме оставите без работа - пък що да не ми изплатите едни 100 000 лева за времето без книжка.
2
4
 
6
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
В холандия и англия тогава трябва всички да са в затвора но как е там ?Само тук в Бг ли го има този проблем ?В щатите как е най пропадналата нация ?
1
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Може ли да направите кръвна проба на лицето Иван Гешев в присъствието на адвокат, за да не бъде подменена? Не косъм, а кръвна проба, само я вземете, германска лаборатория и американска лаборатория ще ги анализират пробите