Хванаха златни бижута за над 137 000 лв. на Капитан Андреево

Над 1.2 кг злато било укрито в джобовете на мъж
1 мар 2023 21:49, Анисия Иванова
7
Хванаха златни бижута за над 137 000 лв. на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Контрабандни златни изделия за над 137 000 лева задържаха митническите служители на МП Капитан Андреево, съобщиха от Агенция "Митници".

На 28.02.2023 г. на пункта пристига лек автомобил с българска регистрация, пътуващ от Турция за България. Превозното средство, управлявано от мъж с двойно гражданство - българско и турско, който пътувал сам е селектирано за щателна митническа проверка.

При извършен личен преглед на водача в двата външни джоба на връхната му дреха са открити изделия от жълт метал – 2 гривни, 99 медальона, една монета (лира) и две кюлчета. Извършената експертиза от вещо лице установява, че изделията са от 22 и 24-каратово злато с общо тегло 1280.20 грама на стойност 137 134 лева.

Златните изделия са задържани. По случая е образувано бързо производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Районна прокуратура –Хасково- Териториално отделение- Свиленград.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
9
 
! Отговори
Голям Праз преди 1 година
Дръжте се сериозно, с тези пари и апартамент в Люлин не мож си купи. Истинските апаши се разхождат без никой да ги закача, че даже ушев и стълби им носи.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кражба ли е? Внася ги не ги изнася, простотия.
2
3
 
6
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Само на мен ли прави впечетление Напоследьк богатите си изнасят всички ценности от тук нанякаде - не изглеждат добре нещата за оставащите
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво ги правят всичките тези пари и злато на Капитан Андреево? Тея хора, митничарите, по доходи слагат в малкия си джоб и Лена парапета.