Митничари спипаха "маркови" стоки в камион на ГКПП "Кулата"

Иззети са 5390 шалове, дамски чанти и комплекти
12 май 2023 20:30, Красимир Ангелов
3
Митничари спипаха "маркови" стоки в камион на ГКПП "Кулата"
Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители от Териториална дирекция „Митница София“ задържаха голямо количество „маркови“ стоки и текстилни изделия при проверка на товарен автомобил на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Кулата", съобщиха от Агенция "Митници".

Иззети са 5390 шалове, дамски чанти и комплекти с обозначения на световноизвестни марки, както и 55 200 чифта мъжки чорапи без придружаващи документи.

Камионът с българска регистрация пристига на граничния пункт „Кулата“ на 5 май на изходящо трасе от България. Според представените от водача документи той е превозвал групажна стока за Испания. Митническите служители селектират товарния автомобил за щателна проверка, при която намират в товара 40 колета, съдържащи общо 5390 шалове, дамски чанти и комплекти с портмонета с обозначения на защитените марки Louis Vuitton, Dior и Gucci.

"Марковите" стоки са задържани поради съмнения за нарушени права на интелектуалната собственост. За случая предстои да бъдат уведомени притежателите на съответните търговски марки.

При проверката в товара са открити и 92 колета с общо 55 200 чифта мъжки чорапи с етикети обозначаващи, че са произведени в Китай, които не са били описани в придружаващите документи и за които към момента на проверката не са представени доказателства за осъществен внос в ЕС, поради което също са задържани. Работата по случая продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
уточнение преди 11 месеца
"Марковите" стоки били на бай МАРКО
1
0
 
1
 
! Отговори
Сарач преди 11 месеца
Липсват 196 вълнени вратовръзки и три кашона балски копчета . Те къде са?