Заловиха мъж за незаконно държане на археологически обекти в Харманли

В жилището му са открити 314 монети и 29 икони
12 май 2023 11:19, Красимир Ангелов
13
Заловиха мъж за незаконно държане на археологически обекти в Харманли
Снимка: БГНЕС

За държане на нерегистрирани археологически обекти е установен мъж в Харманли, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

В четвъртък полицаи от Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" в София и криминалисти от хасковската дирекция са извършили претърсване в дома на 62-годишния мъж на булевард "България" в Хасково.

В жилището са намерени и иззети 314 монетообразни предмети с различна форма, големина и цвят, 29 икони, два дървени кръста, книга с метален обков, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред, регламентиран в Закона за културното наследство.

Назначени са експертизи на предметите. Работата по образуваното досъдебно производство продължава, допълват от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
10
 
! Отговори
Дедо Мъде преди 11 месеца
закона "ЧИЛОВА" , направи престъпници всички КОЛЕКЦИОНЕРИ в БЪЛГАРИЯ, та даже и обикновенни хорица намерили някоя древна монета в имота или на нивата си!!!??? Една , богопомазана КАСТА която само тя ПО може да пипа или притежава всички артефакти в БЪЛГАРИЯ, това го НЯМА НИКЪДЕ по света. В цяла ЕВРОПА античните монети се продават по АУКЦИОНИТЕ даже и в ИТАЛИЯ са мо ГЪРЦИЯ и БЪЛГАРИЯ са пост ФЕОДАЛНИ ДЪРЖАВИ !!! А, най големите кражби и подменки, се вършат от АРХЕОЛОЗИ, И МУЗЕЙНИ МИШОЦИ!!!???
10
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
През комунизъма не беше всичко на държавата сега при демокрацията всичко е на държавата и си враг на държавата каквото и да направиш актове глоби санкции е га си държавата ега си ЕС...
9
2
 
14
 
! Отговори
WTF? преди 11 месеца
Не знаех, че и иконите трябва да се регистрират имам няколко вкъщи и мен ли ще арестуват?
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Днес е Петък и си отварям бира а вие се бийте зад клавиатурите
7
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
7: Иванеееее, това са си Римски монети на по 2000г и по добре да са в музейте отколото в на този гардероба. Върви да видиш музейте са празни, имат по 5 монети и това е, защото всичко се копае и продава на частници.
6
2
 
2
 
! Отговори
До 5-ти Ще ти обясня преди 11 месеца
защо така се пишат протоколите. Защото тези, които извършват конфискуването или операцията не са експерти и не могат да дават крайни становища. Крайните становища ги дават експерти в последствие.
5
2
 
8
 
! Отговори
Иван преди 11 месеца
Аз на тази снимка виждам реплики на републикански денари. Ще направят черен живота на един обикновнен човек. Не искам изобщо да коментирам глупостта "онетообразни предмети с различна форма, големина и цвят". По този начин ако конфискуват златна и скъпа монета, може след като се окаже, че няма вина да ти върнат монета от 5 ст. Все е ЖЪЛТ МЕТАЛ. Абсурдна държава. Както всичко останало и търсачеството е цел на мафията, подкрепяна от държавата. ЗАТВАРЯЙЙЙ!!!
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Държавата трябва да изкупува такива предмети освен ако не са откраднати. Редно е някой като открие нещо да получава някаква награда в зависимост от стойността. После от това държавата ще печели. Като не се дава награда някой като намери нещо иска да го скрие или да го продаде някъде а това е загуба.
3
1
 
10
 
! Отговори
Неразбрал преди 11 месеца
Монетообразните предмети с различни форми -какво трябва да значи?Милицията по тоя начин може да арестува всекиго!Таз некадърна банда не е ли крайно време да се закрие вече и да се направи истинска европейска полиция,нали на теория ни водят че уж сме в Европейския съюз!Или той важи само за върхушката?
2
1
 
12
 
! Отговори
Minelab преди 11 месеца
Някой го е изпял, че има колекция от денари. И пак ще потъне в друга частна колекция на някой който е над закона...
1
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 месеца
Не може ти да си намериш нещо и да е твое. Всичко на държавата. Нарича се демокрация