Откриха 92 кг канабис в товарен автомобил на Кулата

Пакетите били в тайник в български камион
22 май 2023 20:33, Анисия Иванова
4
Откриха 92 кг канабис в товарен автомобил на Кулата
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха близо 92 кг канабис при проверка на товарен автомобил в района на ГКПП Кулата.

Около 08,00 ч. на 20.05.2023 г. в района на ГКПП Кулата митническите служители от отдел „Борба с наркотрафика“ към ТД Митница София са спрели за проверка влизаща в страната товарна композиция с българска регистрация, състояща се от влекач с прикачено хладилно полуремарке, съобщиха от Агенция "Митници".

Превозното средство е било селектирано за рентгенов контрол и извършен анализ на изображението. При последвалата физическа проверка в специално изграден тайник - двойно дъно на хладилното полуремарке, са били намерени 154 пакета марихуана с общо тегло 91,800 кг.

Под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград се води разследване по образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 242, ал. 2, вр. чл. 20, ал.2 от НК.

В качеството на обвиняеми по делото са привлечени водачът на товарния автомобил Х.С. (на 30 години) и пътуващият с него Д.Д. (на 39 години). С постановление на наблюдаващия прокурор те са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасянето в съда на искане за вземане на мерки за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемите лица. Разследването по делото продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: канабисмитнициКулата
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Голяма преди 10 месеца
работа сте направили! Това е била, бе, бедили!
3
0
 
3
 
! Отговори
Радев преди 10 месеца
Ганжа- може. Но над кокаина сме пуснали чадър с Коприната.
2
0
 
6
 
! Отговори
Тийн преди 10 месеца
И къде е, къде е сега канабиса? Бас държа, че полицията го е взела всичкия за себе си! Трябва като стане така, канабиса да се разпределя по равно между всички българи, а не само полицаите да го прибират всичия.
1
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
отиде летния сезон...