Митничари задържаха близо 100 000 недекларирани артикула

Стоката била в камион, влизащ през ГКПП Кулата
5 юни 2023 17:22, Анисия Иванова
4
Митничари задържаха близо 100 000 недекларирани артикула
Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители от ТД Митница София задържаха близо 100 000 недекларирани и „маркови“ стоки при проверка на товарен автомобил, съобщиха от митниците.

На 29.05.2023 г. камионът с чужда регистрация пристига на ГКПП Кулата на входящо трасе в страната, управляван от румънски гражданин. Според представената от водача международна товарителница той е превозвал 763 колета с разнообразни стоки по направление от Гърция за Испания. Превозното средство е селектирано за митническа проверка от служители от отдел „Митническо разузнаване и разследване“.

В хода на първоначалните контролни действия е установено несъответствие между наличните и описани в товарителницата стоки и е изискана митническа декларация за митническото оформяне на стоките. При последвалата щателна проверка митническите инспектори установяват в товара недекларирани 97 427 броя различни видове стоки, сред които хиляди детски играчки, вентилатори, козметични продукти, домакински уреди и чаши, имитационна бижутерия, също 20 телевизора и четири колета с недекларирани 74,8 кг чорапи.

Недекларираните стоки са задържани и предстои образуване на административнонаказателно производство.

При проверката са установени в товара и 900 броя преносими батерии с лого на защитена марка, които също са задържани в изпълнение на Регламент (ЕС) №608/2013 и ще бъде уведомен притежателя на търговската марка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 месеца
Да им увеличат годините за пенсиониране - добре работят хората.
2
1
 
3
 
! Отговори
Шишо Бакшишо преди 10 месеца
Сега ще ги купувате от дрипшоповете и магазините на жените им!
1
0
 
4
 
! Отговори
Я па я..! преди 10 месеца
Колко дни са броили тези 100 000 артикула.