Митничари спипаха цигари за 1 млн. лв.в камион край Варна

Товарният автомобил е бил с румънска регистрация
6
Митничари спипаха цигари за 1 млн. лв.в камион край Варна
Снимка: Агенция "Митници"

Нелегални цигари за близо 1 милион лева са намерили митничарите от Митница Варна на ГКПП "Кардам" в камион, напускащ страната ни.

Товарният автомобил е бил с румънска регистрация. Имал е хладилно полуремарке. Водачът му е представил документи, според които камионът е превозвал зърнени закуски. Служители от отдел "Митническо разузнаване и разследване" селектирали товарния автомобил за щателна проверка, съобщиха от Агенция "Митници".

Цигарите са били укрити в своеобразен "кожух" от кутии с овесени ядки. При отварянето на товара митническите служители отстранили два реда с пакети с легалната стока върху палетите, докато достигнат кашоните с цигари, които били покрити от всички страни с кутии с овесени ядки в опит да се заблудят проверяващите.

Установени са общо 125 000 кутии (2 500 000 къса) нелегални цигари от популярна марка, без български акцизен бандерол и с надписи "For duty free sale only". 

Цигарите са на стойност около 950 000 лева. По първоначални данни са натоварени в страната.

По случая е образувано досъдебно производство по описа на Митница Варна, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на прокуратурата в Генерал Тошево.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: митничарицигари
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари