ГДБОП и румънски граничари разбиха банда за контрабанда на тютюн

Иззети са около 10 тона тютюн
21 авг 2023 22:20, Стела Стоянова
6
ГДБОП и румънски граничари разбиха банда за контрабанда на тютюн
Снимка БГНЕС, архив

Международна банда, която произвеждала и разпространявала нелегално тютюневи изделия без бандерол, бе разбита при акция на ГДБОП и Граничната полиция на Република Румъния. Операцията била координирана от ОЛАФ и ЦПЮЕ /SELEC/.

Операцията е проведена на 16 и 17.08.2023 г. на територията на Румъния след разследване по данни за 64 доставки на 330 тона необработен тютюн от България за Румъния, осъществени в периода от 2022 г. до настоящия момент, като за това били използвани документи с невярно съдържание. Установено е, че след въвеждането на румънска територия, тютюнът, вместо да бъде изнесен в посока Чехия, както е по документи, е транспортиран до специално пригодени помещения, където е бил обработван, нарязван, пакетиран и разпространяван на дребно в цялата страна чрез платформи за електронна търговия.

В рамките на операцията са извършени претърсвания на 23 адреса, иззети са около 10 тона тютюн, три тютюнопреработвателни съоръжения, два леки автомобила, товарен автомобил, микробус и парични суми.

С мярка за неотклонение „задържане под стража“ са 8 участници в организираната престъпна група. Работата по документирането на случая продължава, пише БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
а за контрабандата на дървен материал кога?
3
0
 
3
 
! Отговори
ISMET преди 9 месеца
тарговище има десетина буса редовно пренасят
2
0
 
2
 
! Отговори
Агент 007 преди 9 месеца
Работят ромънските колеги за разлика от българските корумпета разбира се началниците и кметовете са заедно в играта с каналджиите парите отиват и нагоре по веригата а обикновенно то ЧИнге си затваря очите защото нали им увеличиха заплатите не му е зле.Който не си затваря очите а се бори с корупцията като мен и още някои хора ги репресират всички корумпирани институции в държавата но тая битка няма как да а спечелят!Когато ву дойде врИзборите пред тях ще са два при бай Ставри или при Трактора!
1
1
 
3
 
! Отговори
пришълецът преди 9 месеца
Държавна сигурност бере душа...:)))