Спипаха над 45 000 стоки менте на ГКПП "Капитан Андреево"

Чорапи, тениски, блузи и якета са били в камион, влизащ от Турция
5
Спипаха над 45 000 стоки менте на ГКПП "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) "Капитан Андреево" задържаха 45 750 артикула, по-голяма част от които текстилни изделия със знаци на защитени търговски марки, съобщиха от регионалния пресцентър на митницата в Свиленград.

Стоките са иззети поради съмнения, че са нарушени права върху интелектуалната собственост и са открити при проверка на товарен автомобил, влизащ в страната от Турция.

Изделията са установени във влекач с полуремарке с полска регистрация. Шофьорът - полски гражданин, представил редовни документи за превозваната групажна стока от Турция за Белгия. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която инспекторите констатират, че в 170 колета се съдържат стоки, които носят лога, отличителни знаци и надписи на световни търговски марки. Открити са 44 395 текстилни изделия, по-голяма част от които чорапи, тениски, блузи и якета. В част от колетите са открити 846 чифта спортни обувки и 509 чанти.

От началото на годината до момента митническите служители "Капитан Андреево" са задържали близо 800 хил. артикула със знаци на регистрирани търговски марки. Според статистиката на митницата, през миналата година на пункта са конфискувани над 700 хил. артикула, брандирани със знаци на световни търговски марки. Най-често стоките, обект на незаконен трафик, са текстилни изделия, обувки и парфюми.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: камионментеТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Конфискуват и после по митничарските и ченгесарски магазини!
2
0
 
3
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 8 месеца
И КАКВО ГИ ПРАВЯТ ПОСЛЕ?? ПОДАРЯВАТ ГИ НА МАФИОТИТ БИЗНЕСМЕНИ КОИТО ПЪК ТУК В БЪЛГАРИЯ ГИ ПРОДАВАТ КАТО МАРКОВИ. И КОЙ ПЕЧЕЛИ????
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Това си е сериозен удар! Трябва да построим още няколко халета на митницата, за да има къде да се складират, защото от тоновете дрога, изловени само през последната седмица, мястото е на свършване.