Откриха 330 килограма канабис в Благоевградско

Задържан е мъж за 24 часа
11
Откриха 330 килограма канабис в Благоевградско
Снимка: БГНЕС

Около 330 килограма канабис е открит при специализирана полицейска операция в Благоевградско, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Благоевград.

Действията по линия на противодействие на производството, съхранението и разпространението на наркотични вещества са извършени през вчерашния ден на територията на община Сандански. В землището на село Илинденци, община Струмяни, криминалисти при районното управление в Сандански са открили две обособени ниви със засадени 56 тревисти растения с общо тегло около 144 килограма в едната нива и 102 растения с общо тегло около 181 килограма - във втората.

На място е направен полеви тест, на който растенията са реагирали положително на канабис.

В хода на специализираната полицейска операция, от органите на реда е проверена и ползвана от 31-годишен мъж от санданското село Склаве селскостопанска постройка, намираща се в землището на селото, където в пластмасов бидон е намерена торбичка, съдържаща около 18 грама суха тревиста маса, реагираща положително на канабис.

От полицейските служители е проверено и жилището на мъжа в селото, като в една от стаите е открита около 13 грама суха тревиста маса, а в таванското помещение – около 3200 грама суха тревиста маса. Направеният полеви тест е отчел положителен резултат на канабис, а 31-годишният мъж е задържан със заповед за задържане до 24 часа.

От ОДМВР – Благоевград посочват, че за случаите е уведомена компетентната прокуратура и са образовани досъдебни производства, а работата продължава.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
0
 
! Отговори
Олимпий Панов преди 7 месеца
Дайте контакти!)
10
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Това да прибереш на хората тревичката е все едно да конфискуваш на баба бурканите от мазата
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Ще го пуснат, тревичка за козичката му е
8
1
 
2
 
! Отговори
Бай Урко преди 7 месеца
Това беше за храна на Катъра за зимата!!!
7
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всички садят щото сглобката е обещала легализация? Сглобката ще се разпадне до месец и тия повярвалите новоизпечени наркобосове може съвсем да я сгънат. Алексей Петров може би ги чака да му идат на гости?
6
1
 
7
 
! Отговори
Тревата преди 7 месеца
е на Пеевски, каптагона и другите химии са на Борисов. Полицията продава всичко и прави чадъри на дилъри. Държавата закриля организираната престъпност, защото се управлява от мафията. Телевизиите от време на време вадят материали, с които да замажат очите на народа. Кучето си лае, керванът си върви... Кое не е ясно?
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
а това растение, за което бг полицаи толкова се потят, е легализирано във всички бели държави... сметай как се правят, че работят, а обслужват хероиновите канали с бездействието си!
4
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Eй зорлем карат хората да посягат към алкохола. Ей, оставете хората да си пушат. Аз напушен агресивен човек не съм виждал, но пияни ДА
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
спасиха народа от тая отрова, само фентанил, хероин и кокаин, те са безвредни
2
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ПРОМЯНАТА ОЖЪНА ПАРИТЕ ЗА ИЗБОРИ НА ТИКВАТА
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
колко му е килоту :)))