Откриха златни накити за 100 000 лв. на "Лесово"

Контрабандата била в дрехите и личните вещи на турски шофьор
24 окт 2023 19:35, Анисия Иванова
6

Митничари откриха близо 1 кг контрабандни златни накити на стойност около 100 000 лева на Митнически пункт Лесово, съобщиха от митниците.

Контрабандата била скрита в дрехите и в лични вещи на шофьор на товарен автомобил.

На 20 октомври, около 02:40 часа, на МП Лесово пристига на входящо трасе в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Според представените документи той е превозвал групажна стока от Турция за Великобритания през България. Водачът е обявил, че няма друго за деклариране.

Превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна проверка. В хода на контролните действия поведението на шофьора е събудило подозрения в митническите инспектори. Извършен е личен преглед на водача, при който в джобове в якето му са открити пакети с бижутерийни изделия от жълт метал. Идентични пакети с накити, опаковани в тъмно фолио, са открити и сред негови лични вещи в шофьорската кабина, включително в чаша за топли напитки. Установени са общо 995,50 грама недекларирани и укрити златни бижутерийни изделия на стойност около 100 000 лева.

Контрабандните златни накити са иззети. По случая е образувано досъдебно производство по описа на ТД Митница Бургас, което се провежда от разследващ митнически инспектор, под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол. По искане на Окръжна прокуратура - Ямбол е взета мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на турския гражданин Т.К.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: митницизлатоЛесово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
5
 
! Отговори
Ястреб 0cюанлиятa преди 6 месеца
Поредно доказателство че ние индотурците нямаме нищо общо с хората!
1
0
 
3
 
! Отговори
Факт преди 6 месеца
Как мислите се зареждат турските бижутерски магазини с контрабанда.