Контрабандни златни и сребърни накити задържани на "Капитан Андреево"

Иззетите бижута са на обща стойност близо 95 000 лева
Обновена: 13 дек 2023 14:17 | 13 дек 2023 14:13, Красимир Ангелов
1
Контрабандни златни и сребърни накити задържани на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Контрабандни 859,10 грама златни и 3073 грама сребърни накити на обща стойност 94 946 лева задържаха митническите служители при две отделни проверки на Граничния контролно-пропускателен пункт "Капитан Андреево", съобщиха от Агенция "Митници".

При първия случай инспекторите откриват 859,10 грама златни изделия при проверка на товарен автомобил с турска регистрация. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която във фабрична кухина в хладилния агрегат на полуремаркето е открит плик с изделия от жълт метал – пръстени, синджири, гривни, колиета. Според експертната оценка на вещото лице накитите са от злато – 14 карата, а общата им стойност е 84 191 лева.

По случая е образувано досъдебно производство. Шофьорът – 56-годишен турски гражданин, е привлечен за обвиняем. Спрямо него е взета мярка за неотклонение "Парична гаранция" от 3000 лева и забрана да напуска пределите на страната, уточниха от прокуратурата.

Втората контрабанда е установена във влекач с полуремарке със стока от Турция за Сърбия. В хода на контролните действия в арматурното табло в шофьорската кабина инспекторите откриват четири пакета с 1104 бижутерийни изделия от бял метал. Извършената експертиза установява, че изделията са от сребро, проба 925, с тегло 3073 грама, на стойност 10 755 лева.

Сребърните бижута са задържани. На нарушителя е съставен акт по Закона за митниците.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Време е за акция преходни бизнесмени заради които пенсиите са ниски и бабите студуват и продават буркани... Стоянов предприеми мерки стига си се ослушвал.