Катаджиите спряха 42 пияни шофьори само за ден

14 са седнали зад волана след употреба на наркотици
20
Катаджиите спряха 42 пияни шофьори само за ден
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

МВР установи за ден 42 -ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол и 14 водачи - след употреба на наркотични вещества. Това сочат междинните резултати от специализираната полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата, съобщи пресцентърът на МВР. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на моторни превозни срества от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 42 -ма водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол - 22 -ма от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, и 20 - с над 1,2 на 1000, шестима са отказали тестване. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 14 водачи, а един е отказал да бъде тестван, посочват от МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още по темата: шофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Е преди 3 месеца
Шофирането е отражение на МОМЕНТНОТО психическо състояние на шофьора -- това е правилото ! Значи лошото шофиране може да е породено и от един домашен скандал ,а бързото от дива музика във колата , от возеща се компания подстрекатели от желание да изпъкнеш пред мадамата от усещане че си ,,силен,, мама тати или ти си на висок пост -- господа няма смисъл да ви убеждавам ,азвътрешно съм убеден че вие не сте прави и до никъде няма да стигнете и оправете си пътищата те са лоши и предвещават удари !
16
1
 
0
 
! Отговори
ЕДИН ГОЛЯМ ЗАТВОР преди 3 месеца
Цял живот съм шофъор професионален от години изобщо не пия НО съм пил и знам че човек който пие редовно от 100 гр ракия не може да тръгне да трепе семейството си ,сега има хора който не пият и ако изпият 100 гр твърдо просто ще припаднат -- амфетамините също са опасни НО не тези който си пил преди една седмица или пушил трева преди една седмица --- ами полицията да иска драконовски закони срещу продаващите тези вещества ,значи ще си ги продаваме под носа на полицията ,а ще вкарваме шофьорите във
15
0
 
0
 
! Отговори
ЕДИН ГОЛЯМ ЗАТВОР преди 3 месеца
Има до 1200 човека като е претъпкан ! Ако си гледат работата по сериозно и се тръгне вечер яко на проверки Поне 2000 на месец минимум трябва да хванат ! -- Държавата трябва да се утрепе да прави затвори ,сума ти семейства ще се разбият деца ще останат без родители и те после ще правят така -- така битки не се водят има си и народопсихокогия --тези мерки във сегашния им вид са недомислени преувеличени и пагубни те са много по страшни и със огромни негативни последици !
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мммалко са
13
0
 
4
 
! Отговори
истина преди 3 месеца
ЗАЩО СПРЯХА ПРОВЕРКИТЕ ЗА АЛКОХОЛ И НАРКОТИЦИ НА ПОЛИЦАИ??? ......Защото повечето полицаи са пияни и дрогирани.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
а колко от тези 14 не са дрога, а лекарства... и докога ще те глобяват и отнемат незаконно книжка и кола, само защото си пил животоспасяващо лекарство...
11
2
 
3
 
! Отговори
силно учудЕна преди 3 месеца
Е защо ги спират, празници са?!
10
0
 
5
 
! Отговори
КОЧО преди 3 месеца
Съдиите да ги вкарат в затвора поне за 3-4 месеца/тези с над 1.2 наа хиляда/. И широоко да се обяви,че еди кой си е в панделариуса!!!!!
9
2
 
5
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Алкохолът е не по-малко опасен наркотик от всички други наркотици, които са забранени !!!?
8
1
 
12
 
! Отговори
Румчо преди 3 месеца
А истинската причина....ужасните пътища под всякаква критика....кога затвор...за хората украли парите....знаем ги всичките...КОГА ЗАТВОР ЗА ТЯХ??!!@
7
1
 
3
 
! Отговори
От коментар 3 преди 3 месеца
Да поясня не ограничената глоба означава ако си милионер или милиардер е вероятно да те изтрещят 80 процента от стойността на имуществото или може да станеш г-н никой и да живееш на улицата. И ще трябва да вървиш пеш или с влака. Затова и богатите си нямат шофьори или не се стискат за 3 или 4 бона такси(черно което е с космическа помпа турбо такса)
6
1
 
9
 
! Отговори
От 3 коментар преди 3 месеца
Да добавя в Британия как е: 1 употрбил алк. до нормата:наказание 3 месеца затвор, 2500 паунда глоба и е възможно взимане на книжката. 2 употреба на алкохол над нормата 6 месеца затвор, НЕОГРАНИЧЕНА ГЛОБА, отнемане на книжката от 6 месеца до 3 години ако са те глобявали за същото през последните 10 години. 3 ако откажеш дрегер и кръв/урина 6 месеца затрор и неограничена глоба. 4 предизвикване на смърт, доживотен и неограничена глоба.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Въпроса е не колко са спрели за ден а колко са изпратили в затвора ?!?!И отговора е ясен. Нито един!! Така че спрете да ни заливате със СПАМ!!!
4
7
 
5
 
! Отговори
Някой преди 3 месеца
Докато не забранят алкохола, както всички други останали наркотици които са забранени, нещата ще си продължават !!!!?
3
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И какво от това? Гледах един майор по новините казваше че им взимали колите на дрогирани и пияни. Колите им са по 500лв абсолютни трошки. Значи един си идва от чужбина и за 1000 евро ще гази хората пиян 2-3 пъти. Яко а?
2
2
 
15
 
! Отговори
УЖАС! преди 3 месеца
Имаме сериозен проблем в тази държава щом ЕЖЕДНЕВНО стотици хора решават, че няма проблем да шофират след употреба на алкохол. Те са хванали 42 броя, представете си колко е реалната бройка и колко не са хванали.
1
0
 
16
 
! Отговори
Ivan преди 3 месеца
И кой ви пита?!Всеки ден едно и също!Нещо да направихте, да се промени статистиката-не!Само констатации,нови камери и нищоправене.Толкова можете,за да си оправдаете заплатите и ранното пенсиониране.ФАКТ!Аре, марш.