Обесено куче в Еленино, друго застреляно в Рударци

През декември имаше убито в Павел баня
2 яну 2024 13:14, Петър Бойчев
29
Обесено куче в Еленино, друго застреляно в Рударци
Снимка БГНЕС

Два сигнала за изключителна жестокост към животни бяха регистрирани днес. Сигнал за обесено куче е получен в Районното управление в Стара Загора, съобщават от Областната дирекция на МВР. Жена на 20 години е обявила, че малко преди настъпването на Новата година е открила на улица в старозагорското село Еленино кучето си обесено.

Това е пореден случай на насилие над животно в Старозагорско през 2023 година. През декември м.г. беше намерено убито домашно куче в Павел баня.

Причините, довели до смъртта на куче, пък разследват служители от Второ районно управление в Перник, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

На 30 декември м.г., около час и половина преди полунощ, 35-годишен жител на пернишкото село Рударци подава сигнал в полицията, че е намерил мъртво домашното си куче.

Животното е открито в жилищен двор, собственост на 62-годишен местен жител. Ветеринар извършва на място аутопсия. От дома на 62-годишния са иззети три ловни пушки и боеприпаси за тях. Предприети са действия за установяване на евентуалната му съпричастност към смъртта на домашния любимец.

Прокуратурата може да образува бързо производство за извършено престъпление, свързано с проява на жестокост и причиняване на увреждане към гръбначно животно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
3
 
3
 
! Отговори
Теди преди 3 месеца
Животни за храна не се убиват случайно има определени критерии за това прасета пилета риба кози овце не ги убиват случайно току така има определен ред и в Библията е казано кои животни са за ядене само кръвта им е животът той е на Господ и той е определил кое как се прави и е казано изрично в Библията и мюсюлманите знаят как да колят курбан за Байрам и в Корана им е обяснено как се прави това
20
1
 
5
 
! Отговори
Шоп преди 3 месеца
"причиняване на увреждане към гръбначно животно" - що за *** закон!? Тия да минат в кланицата тогава, че да видят.
19
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 3 месеца
При застрелване обикновено няма жестокост, кучкарите в прокуратурата да не се превземат.
18
2
 
10
 
! Отговори
Абе преди 3 месеца
Застреляното куче, както и да е - открито е в двора на друг човек, може да се е почувствал застрашен и едва ли се е мъчило. Но обесеното...това умът ми не го побира. Като дете видях подобна гледка, 2 обесени кучета на дърво, и ме травмира жестоко. Нищо човешко няма в същества, способни да извършат подобно зверство. По същия начин ще обесят и човек. Много строго прилагане на закона трябва.
17
6
 
7
 
! Отговори
ХанКрум преди 3 месеца
На извършителите са им се направи същото
16
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Ха,кучето влязло в чужд двор и вероятно е атакувало собственика ловец,какво се очаква да получи,салам ли
15
18
 
20
 
! Отговори
Кучефоб преди 3 месеца
Кучетата са безполезна напаст, пречеща на нормалните хора да живеят! Гледащите кучета са мало умни комплексари, жадни за власт, която упражняват върху също толкова умните си животни!
14
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И аз ще убия куче, защото подавам 30 сигнала срещу агресивно куче пред дома ми вече десети ден и няма никакъв резултат.
13
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до 7. Не помагали хаповете
12
12
 
10
 
! Отговори
Тихомир преди 3 месеца
Тия па образи. По селата всеки ден се убиват поне по 100 кучета и то от стопаните им, те тръгнали да рИват за един брой. Като не слуша, вече като не може да е добър пазач и ....... един синджир през ребрата. Некой като не верва, да ходи да провери. Оправихме ситуацията с отношението към хората, че тръгнахме и кучетата да вардим.
11
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И още един,пребит като Куче в Стара Загора
10
9
 
28
 
! Отговори
Ох, колко преди 3 месеца
Насилие в днешно време има към човека, те за кучетата се загрижили, лицемери Долни и Вие и едни други ще се задавите от кървавите пари, които взимате от различни фондацийки.....помнете ми думата.
9
6
 
34
 
! Отговори
Пешо преди 3 месеца
Този 35-годишен от Рударци - защо не си държи домашното куче в двора? Той като стопанин не трябва да го изпуска от поглед или да го държи вкъщи. Вероятно са му го казали 100 пъти... Той си е виновен, че е оставил кучето да тормози квартала.
8
15
 
12
 
! Отговори
до 7 преди 3 месеца
Потърси помощ-спешно е
7
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Прокуратурата може да образува бързо производство за извършено престъпление, свързано с проява на жестокост и причиняване на увреждане към гръбначно животно -> Надявам се прокуратурата да не разбере как на Никулден зaклax шаран, опекох го и го изядохме със семейството ми. Щото това си е бая жестоко за гръбначно животно.
6
26
 
14
 
! Отговори
Анонимна преди 3 месеца
Това не са хора, а зверове. Щом може така да убие животно, няма да им мигне око да убият и човек.
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До до анонимен 2. Ти да не живееш в цяла Германия едновременно ?
4
19
 
8
 
! Отговори
Просто Принтери преди 3 месеца
Поне да беше шсето Зеленски, те невинни животинки трепят!
3
18
 
12
 
! Отговори
до анонимен 2 преди 3 месеца
не познавам нито един човек убивал животно, камо ли пък куче в Германия а живея там вече 20 години. По скоро липсата на такива ценности
2
18
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Евроатлантически ценности