Голямо количество контрабандни цигари хванаха на Лесово

Открити са при две проверки в рамките на денонощие
1 фев 2024 16:15, Анисия Иванова
4
Голямо количество контрабандни цигари хванаха на Лесово
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари хванаха 168 000 къса (8400 кутии) контрабандни цигари на Митнически пункт Лесово при две отделни проверки на товарни автомобили в рамките на едно денонощие.

Недекларираните цигари са били укрити между кашони с чорапи и в резервна гума на ремарке, съобщиха от митниците.

При първия случай, на 29.01.2024 г., около 06:20 часа, на МП Лесово пристига на входящо трасе в страната товарна композиция, управлявана от турски гражданин. Според представените от водача документи, той е превозвал групажна стока от Турция за Германия и Нидерландия.

При извършената митническа проверка със специализирана рентгенова апаратура инспекторите установяват подозрителни зони в декларирания товар. Извършена е физическа проверка, при която митническите служители откриват в товара кашони, пълни с контрабандни цигари, укрити между идентични кашони с декларирани чорапи.

Установени са общо 155 000 къса (7750 кутии) цигари с различни търговски марки.

Още 13 000 къса (650 кутии) контрабандни цигари са открити същия ден в резервната гума на ремарке на друга товарна композиция. Превозното средство пристига на МП Лесово около 23:00 часа вечерта на 29.01.2024 г. Водачът, турски гражданин, е декларирал, че превозва мебели от Турция за Великобритания. В хода на митническата проверка с рентгенова апаратура е установена нестандартна плътност на резервната гума на ремаркето. След демонтажа на гумата е установено, че тя е пълна с цигари.

Контрабандните тютюневи изделия са иззети. Срещу двамата водачи на товарните автомобили са съставени актове за административно нарушение и са образувани админстративнонаказателни производства.

Само през месец януари тази година митническите служители на МП Лесово иззеха 323 020 къса контрабандни цигари. През последната 2023 г. на пункта са задържани над 4,367 млн. къса цигари, като количеството е двойно повече в сравнение с предходната година.  
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още по темата: митницицигариЛесово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Не го знам преди 2 месеца
Тоя знам Паскал
3
0
 
1
 
! Отговори
Браво преди 2 месеца
А колко не хванахте нема да коментираме,но всеки ден да е гака.
2
0
 
2
 
! Отговори
ха-ха преди 2 месеца
8400 кутии по 3 лв акциз ,значи цели 24000лв е щетата.Депутатска заплата за 2 месеца без надбавките и комисионните.До кога ще мерят цигарите на късове?
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Няма да са на малкото доганче. То засега си плаща,а и неговите пътуват към Великобритания.