Задържаха рецидивисти за серия домови кражби в Дулово

Те са извършили 8 кражби от жилища
8
Задържаха рецидивисти за серия домови кражби в Дулово
Снимка: БГНЕС

Двама мъже, извършили осем домови кражби, са задържани от служители на Районното полицейско управление в Дулово, съобщават от областната дирекция на МВР в Силистра.

До ареста се е стигнало след разследване по горещи следи на поредно посегателство, извършено от двамата от жилище в града. Вчера местен жител подал сигнал в полицията за противозаконно отнети от дома му телевизор, приемник и битови домакински уреди.

Незабавното разследване по случая довело криминалистите до двама мъже – на 38 и 43 години, с богато криминално минало. В жилището на единия били намерени и иззети инкриминираните вещи.

В хода на последвалата проверка полицаите установили, че двамата са автори на други седем кражби от частни жилища в района. Мъжете подбирали необитаеми през зимните месеци къщи и прониквали в тях през прозорците. Обект на противозаконно отнемане ставали електронни и битови уреди, предмети от цветни метали и други.

Голяма част от откраднатите вещи са намерени и иззети от полицията.

Двамата мъже са задържани в полицейския арест за срок до 24 часа. Образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
5
 
! Отговори
КОСТОВ преди 2 месеца
Я пак окошарили братчеда!
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Богато криминално минало били имали. Хайде сега да видя кой смята да ревне срещу предложението да бъде възстановена мярката принудителен труд. Всяка страна член на ЕС е свободна да нагажда законодателството си спрямо специфичните си актуални условия. Защо по-леките наказания за криминални деяния да не се заменят с принудителен труд? Защо да не е добро предложението да има задължителна служба в Строителни войски за всеки здрав младеж, който не е завършил средно образование?
1
0
 
4
 
! Отговори
И цветни метали? преди 2 месеца
Ясно от кои са. Интересно е само по колко деца и внуци имат тези 38- и 43-годишен? Предполагам, че потомството им наброява колкото две училищни паралелки. Внесли ли са поне лев данък в хазната? Поне един ден трудов стаж имат ли? Неквалифицирана работна ръка се търси навсякъде у нас днес. А колко пари са издоили досега под формата на помощи? Предполагам, че сумата отдавна е надхвърлила един милион лева. Сега пак ревнете срещу предложението да бъдат възстановени поне Строителните войски.