Над 4 кг контрабандни златни изделия задържаха на Лесово

Били укрити в яке на шофьор на товарен автомобил
9 фев 2024 21:05, Анисия Иванова
14
Над 4 кг контрабандни златни изделия задържаха на Лесово
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители на Митнически пункт Лесово задържаха 4.056 килограма контрабандни златни изделия, укрити в яке на шофьор на товарен автомобил, съобщиха от митниците.  

Камионът с чужда регистрация пристига на пункта на 07.02.2024 г., около 15:00 часа, на изходящо трасе от страната по маршрут от Германия за Турция.

В зоната за митнически контрол водачът, турски гражданин, е заявил, че няма нищо за деклариране. При извършената митническа проверка на превозното средство и багажа на шофьора инспекторите откриват два пакета, увити с черно тиксо. Те са били в джоб на зимно яке, поставено върху шофьорската седалка. Установено е, че пакетите съдържат 8 кюлчета и 2 отливки от жълт метал.

Според резултатите от извършената експертиза кюлчетата с общо тегло 2000 грама са от инвестиционно злато 24 карата (проба 999.9), а отливките с тегло 2056 грама са изработени от злато 14 карата (проба 585). Общата стойност на златните изделия възлиза на 380 697 лева. За контрабандно пренасяното злато е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор, което се провежда под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.

В хода на проверката на превозното средство митническите инспектори откриват още и черна торба под пасажерската седалка в кабината, съдържаща парични средства в размер на 12 900 евро. Недекларираната валута с левова равностойност около 25 230 лева също е задържана и срещу водача е съставен акт за административно нарушение.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: митницизлатоЛесово
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еййй, не се начуиха - Револют от името на Мамун *** (не, не е герой от Междузвезни войни), праща на Револют на името на Ели Еди Еджеб Асен Серафимов от Калочнчеву ... Лимит на теглене 5000 лева на ден от КОЙТ банкумат си искаш. Само носиш качулка с шапка и толкова :)
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Такива минимални количества се хващат само по предварителен сигнал.
9
3
 
4
 
! Отговори
Идва нов преди 2 месеца
Народен съд чингетата ще са първите му клиенти
8
2
 
2
 
! Отговори
Хеликоптер мята преди 2 месеца
Пликове с марихуана в Турция забравихте ли и Ушев е замесен в контрабандата К вата Златанов се прави че незнае.
7
2
 
3
 
! Отговори
На много ушеви преди 2 месеца
От ГДБОП и ДАНС съм е жетите жените .Докъто корумпегага са били та работа и са му тири хората за пари на много от Кат и та много Митничари също.Жетите им обичат тигри с 22см к р да ги мандръсат навсякъде.
6
2
 
3
 
! Отговори
Най корумпираните преди 2 месеца
Митнимари карат кори Ауди а3 или некакви умрели VW или друго което Пририча на лай но за да се преструват на бедни хора а той къща за над два милиона има жена му като я е ба е с прашки на Виктория сикрет за 300 лв парчето Бах им майкята.
5
2
 
2
 
! Отговори
Пътя на копринката преди 2 месеца
През българските митници минават тирове с дрога контрабандни цигари фълшиви Маркони стоки парфюми фършиви бежанци органи крадени коли и всичко за което са си платили каналджиите.
4
2
 
2
 
! Отговори
Тия са конфискували преди 2 месеца
Злато ама за мигранти ме са проверили а за дрога хептен в следващите камиони
3
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Часнта собственост, ама ако я таксуваме и водим на ОТЧЕТ с право, ДА Я ОТНЕМЕМ! НАЛИ ТАКАВА ДЪРЖАВОООООООООО
2
3
 
3
 
! Отговори
Halloween преди 2 месеца
И ся като ги задържаха, с кво ш пълна чекмеджетата
1
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Добре,че са турците ,иначе ще умрете от глад!От 60-те години,откак турците заминаха да работят в Германия и почнаха да пътуват оттам за Турция и обратно,ненаситните ви корумпирани митничари натрупаха милиони от разни конфискации.Не се наситиха нито те нито жалката ви държавица!Колкото и да конфискувате все ще сте бедни а турците по богати!Запомните го!