Митничари заловиха 28 000 къса цигари в района на "Дунав мост 2"

Кутиите са били скрити в консерви от храна за животни
15 фев 2024 15:30, Красимир Ангелов
3
Митничари заловиха 28 000 къса цигари в района на "Дунав мост 2"
Снимка: Агенция "Митници"

Митнически служители задържаха 28 000 къса (1400 кутии) цигари в района на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Дунав мост 2“ при Видин – Калафат, съобщиха от Агенция "Митници".

Кутиите са били скрити в консерви от храна за животни.

На 13 февруари митническите инспектори са спрели за проверка излизащ от страната товарен фургон, управляван от български гражданин. Водачът е заявил, че превозва колетни пратки за Европейския съюз и няма акцизни стоки.

В хода на проверката е установено, че консервните кутии в три от кашоните съдържат цигари, облепени с български бандероли, вместо храна за гризачи. Акцизните стоки са били увити във фолио и поръсени с червен пипер, вероятно с цел заблуда на митническите кучета, допълниха от агенцията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само едно не мога да разбера,каква е тази мерна единица ,,къса,,сигурно,само европейска България ,я употребява,защото в цивилизованите страни няма,такова математическо понятие.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"28 000 къса" = 140 стека (140х~60лв=8400 лв). Голяма работа.
1
1
 
1
 
! Отговори
Тоест преди 2 месеца
Са влезнали от тякъде и са заловени на излизане?Веждоругото разбрахте ри ме бивш шеф на военната разузнаване отива на съд заедно с други руски продажници .