Разбиха голяма мрежа за трафик но мигранти

Тя е действала в Ламанша
22 фев 2024 18:52, Стела Стоянова
3
Разбиха голяма мрежа за трафик но мигранти
Снимка БГНЕС, архив

Германската полиция, подпомагана от френските и белгийските власти, е разбила "една от най-големите мрежи за трафик на мигранти", действащи в Ламанша. Арестувани са 19 заподозрени в рамките на международната операция, предаде АФП.

"Разследването се съсредоточи върху иракско-кюрдска мрежа, заподозряна в контрабанда на нелегални мигранти от Близкия изток и Източна Африка от Франция до Обединеното кралство с помощта на нискокачествени надуваеми лодки", съобщи Европол.

На 21 февруари полицията в Германия извърши обиск в 19 жилища и девет склада. Те конфискуваха 12 надуваеми лодки, 179 спасителни жилетки, 81 флотационни устройства за деца, 60 въздушни помпи, 11 извънбордови монтажи, 10 двигателя, почти 60 електронни устройства, оръжия и пари в брой.

Проучването на дейността на бандата е започнало в края на 2022 г., като са установени структурата и операциите на организацията, съставена от иракски и сирийски граждани от кюрдски произход.

"Заподозрените, всички базирани в Германия, са организирали закупуването, съхранението и транспортирането на надуваеми лодки за последващото им използване за контрабанда на мигранти от плажовете край френския град Кале към Обединеното кралство", съобщи полицейската служба на ЕС.

„Общо разследващите са събрали доказателства, свързващи най-малко 55 отпътувания, които са били улеснени единствено от тази мрежа за контрабанда. Контрабандистите са вземали между 1000 и 3000 евро на мигрант за място на опасния плавателен съд", съобщи Европол./БГНЕС
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: трафикЕврополмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
пак ли
1
1
 
4
 
! Отговори
В България кога преди 2 месеца
В България има тежък трафик на хора, бели хора! МВР крият истината, унижават ни постоянно!