Внезапно спряла електрониката на авариралия кораб

По плавателния съд няма сериозни увреждания
30 мар 2024 13:21, Петър Бойчев
11
Внезапно спряла електрониката на авариралия кораб
Снимка Фейсбук

Внезапно спряла да работи електроника е причината за инцидента българския круизен кораб. Наложило се тя да бъде рестартирана с помощта на аварийния бутон, натиснат от втория капитан на кораба. Той бил натиснат твърде късно обаче и корабът вече се бил ударил в бетонната стена. По случая е започнало разследване от отдела на полицията, отговарящ за водния трафик, съобщава БТА.

Корабът не е успял да маневрира в района на шлюз и се е блъснал в бетонната стена. Пострадали са 17 души. По данни на полицията електрониката на кораба е излязла от строя за кратко време, се казва в кореспонденция от Горна Австрия, публикувана на страницата на Австрийското радио и телевизия ОРФ.

На борда на българския круизен кораб, който по данни на полицията е пътувал от Пасау, в германската провинция Бавария, към Будапеща, е имало общо 142 пътници. Според командира на пожарната команда в окръг Ефердинг Томас Пихлер корабът внезапно не е могъл да маневрира в продължение на няколко минути в сравнително тясната зона на шлюза край Ашах и се е сблъскал  с шлюзната стена.

На място са били изпратени няколко пожарни екипа и линейки. Пожарната служба е използвала дронове, за да огледа кораба и да открие евентуални повреди по него в резултат на удара със стената на шлюза. Общо 17 от 142-те пътници на кораба са пострадали при сблъсъка. От пострадалите 11 са откарани в болница.

Според първоначалната информация щетите по кораба вероятно не са сериозни - повредена е ламарината на външната страна на плавателния съд. По данни на полицията българският круизен кораб е успял да продължи пътуването си по посока на Линц през нощта.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от Крими
Претърсиха дома на президентката на Перу за скъпи часовнци
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
От баба си знам,че ако дадено нещо е сделано с кнопки и ръйчаги, няма хакване, няма и отказ. Ама модерни времена настъпиха.
9
2
 
9
 
! Отговори
гого преди 4 седмици
Някой да прави връзка с кораба, който унищожи стратегически мост в Балтимор, заради прекъсване в електрониката и загуба на управление.Тези кораби се управляват с компютри, само да ви напомня...
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Мишкин бил ли е на борда?
7
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
кой кораб :)))
6
1
 
11
 
! Отговори
Eй затова преди 4 седмици
няма да си купя Тесла. И вече се чудя дали със самолет да пътувам.
5
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Ако беше гемия с ръчки ше ми хакнат на дедо . Вие
4
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Война на хакери.
3
10
 
4
 
! Отговори
скайнет преди 4 седмици
До Анонимен "Зачестиха тия внезапни спирания на електрониката..Балтимор, сега този, кой ли следва?" ------------------- търсиш под вола теле хихи
2
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Зачестиха тия внезапни спирания на електрониката..Балтимор, сега този, кой ли следва?
1
9
 
9
 
! Отговори
НИЕ, ВИЕ, ТЕ преди 4 седмици
Хакерите на зеленото човече, са хакнали навигацията, и електрониката. И сега търсят причина да обвиняват Русия.