Пиян шофьор с бус удари няколко паркирани коли в София

Помете и седем колчета и кофа за смет
19
Пиян шофьор с бус удари няколко паркирани коли в София
Снимка: БГНЕС

Шофьор с бус удари няколко паркирани автомобила в столичния квартал „Люлин” снощи,  съобщи Нова телевизия. 
Пред блок, в района, са ударени три коли, 7 колчета, пътен знак и кофа за смет. След като ги помита, шофьорът продължава да се движи и удря още една паркирана кола.

Спрян е от служители на Девето РУ, а екип на КАТ-СДВР го е тествал с дрегер. Пробата му е положителна - 2.6 промила алкохол. При инцидента няма пострадали.

„Щетите за инфраструктурата остават за нас данъкоплатците. Надяваме се пострадалите автомобили да имат застраховка”, коментира пътният експерт Диана Русинова.

Тя уточни, че трябва да бъде насърчена общината да прилага повече мерки за безопасност на движение, особено около образователната инфраструктура. „Шофирането под влияние на алкохол и наркотици е проблем за целия ЕС. В България темата е особено чувствителен, тъй като хората си позволяват по-често да нарушават правилата”, добави Русинова.

Тя коментира и инцидента с общинския съветник Благовест Георгиев. „Бих насърчила тези, които са го издигнали да проверяват внимателно хората, които издигат”, добави експертът. Тя уточни, че правилният начин в тази ситуация е човекът, който е попаднал в нея да се извини, а не да бяга. "Това, което е направил е скандално, той няма как повече да бъде член на Комисията по безопасност на движение и общински съветник”, каза още Русинова.

Пътният експерт добави, че водачи, които са си позволили да седнат пили веднъж го правят и втори път, а винаги това завършва фатално." Ако този човек е имал подобни инциденти се питам как това е допуснато и как този човек е член на Комисията по безопасност на движението", каза още тя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още по темата: шофьорколи
Още от Темида
Съдът: "Задържане под стража" за Петя Банкова
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сигурно е фен на ПП-ДБ-СС
11
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Сунак?
10
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
То няма кадри и фирмите скоро ще наемат и драйвъри с отнети кнжки за алкохол.Този драйвър явно бая се е почерпил.
9
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Микробус. На товарните шофьори трябва да им се удрят по сто тояги преди и след всеки курс - винаги ще има защо. Те са първи в списъка за замяна с роботи.
8
1
 
7
 
! Отговори
Минуващ преди 3 седмици
ГО не важи за шофьора на буса ако е употребил алкохол (или отказва да се тества). Застрахователят изплаща на потърпевшите лица обезщетение, но може да изисква от водача да възстанови платените суми
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ГО не важи при употреба на алкохол. Потърпевшите могат да бъдат възмездени ако заведат и спечелят гражданско дело, най-добре колективно.
6
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Наркотиците и алкохола са чумата на 21 век. Все по зле ще става защото живеем в свят без морални и духовни ценности където само парите имат значение. Болшинството няма цел в живота и бягат от реалността чрез опиатите.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
На пиещите и друсащите трябва да им е забранено да шофират, а за работа - да имат право да работят само тежка физическа работа.
4
0
 
7
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 седмици
чисто случайно, след като са пуснали оня шебек от сос да си тръгне, потрошените от работа ушеви са заловили в манастира ляолин шофьор с 2.5 промила. и след два дена като се окаже хипогликемия, лекичко под килима и нищо не се е случило.
3
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
ами така става като позволиха на куцо, кьораво и сакато да притежава автомобил. Добре че са зелените, да ни дадат извинение да изземем тези играчки от ръцете на простолюдието и да ги качим обратно в градският транспорт, където им е мястото.
2
0
 
25
 
! Отговори
??? преди 3 седмици
Цитат: Надяваме се пострадалите автомобили да имат застраховка, коментира пътният експерт Диана Русинова. --- Пътните "експерти" не знаят ли, че в този случай щетите се плащат от застрахователя на виновника, а не от застраховките на пострадалите. Иначе за какво правим тази задължителна застраховка Гражданска отговорност?!
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Да не е общински съветник от ПП / ДБ / Спаси София ?