јѕ» въвежда промени за улеснение на движението

Ќов начин на движение и през тунелите Д“опли долУ и Дѕравешки хановеУ
26 май 2024 12:00, ѕетър Ѕойчев
1
јѕ» въвежда промени за улеснение на движението
—нимка Ѕ√Ќ≈—

«а да се улесни пътуването в кра€ на поредицата от три почивни дни јгенци€ „ѕътна инфраструктура“ (јѕ») въвежда промени в организаци€та на движение на различни места в страната, съобщиха от пресцентъра.

ќт 11:00 до 21:00 ч. днес се ограничава движението на тежкотоварните камиони над 12 тона, пътуващи към  улата, в участъка от 105-и км на автомагистрала (јћ) „—трума“. Ћеките и лекотоварните превозни средства, пътуващи към  улата, ще се отклон€ват от јћ „—трума“ по обходен маршрут от пътен възел „Ѕлагоевград – юг“ по път I-1 —офи€ –  улата, общински път —имитли – ∆елезница и ще се включват отново в път I-1 при пътни€ възел при —имитли.

— пром€ната на организаци€та на движение ще бъдат осигурени две ленти за движение за пътуващите към —офи€ в отсечката от път I-1 от пътен възел „—имитли“ до јћ „—трума“. “ежкотоварните автомобили над 12 т, пътуващи към —офи€, ще преминават само по д€сната лента на път I-1. ¬ременната организаци€ на движение ще осигури по-бързо и комфортно пътуване в района на —имитли, в кра€ на трите почивни дни, посочват от јѕ» и допълват, че трафикът ще се регулира от екипи на „ѕътна полиц舓 и пътни знаци.

«а осигур€ване на нормална проходимост, ограничаване на предпоставките за затруднени€ в пътуването и задръствани€ в пиковите часове, когато много хора тръгват на път, ще бъде спр€но движението на моторните превозни средства над 12 тона по участъка от јћ „’емус“ в посока ¬арна на територи€та на област —офи€.

«а пътуващите тежкотоварни автомобили към ¬арна днес ограничението е в сила от 16 до 21 часа. “ежкотоварното движение от јћ „’емус“ ще се отклон€ва по път I-1 —офи€ - Ѕотевград при магазин „ƒжъмбо“ до п. в. „яна“ и ще изчаква на м€сто.

«а пътуващите тежкотоварни автомобили към —офи€ ограничението също е от 16 до 21 часа. “ежкотоварното движение ще се пренасочва по обходен маршрут - от 47-ми км на јћ „’емус“, при пътен възел „Ѕотевград“, шофьорите ще се насочват по път II-17, по път I-1 —офи€ – Ѕотевград и при 30-ти км на автомагистралата при п. в. „¬итинска река“ ще продължават пътуването си по јћ „’емус“.

¬ъвежда се пром€на в организаци€та на движение и през тунелите „“опли дол“ и „ѕравешки ханове“ на јћ „’емус“.

ƒнес 26 май, когато трафикът към столицата ще е по-интензивен, в тунел „“опли дол“ ще се обособ€т две ленти в посока —офи€ и една лента за ¬арна. ¬ тунел „ѕравешки ханове“ ще има две ленти в посока —офи€ и ще се ограничи движението за ¬арна, като цели€т трафик за ¬арна ще се пренасочи от јћ „’емус“ при пътен възел „ѕравец“ по път I-3 ябланица - Ѕотевград и при п. в. „ќсиковска Ћакавица“ да се връща на јћ „’емус“.

ѕри необходимост, в зависимост от интензивността на движение по преценка на органите на ќбластната дирекци€ на ћ¬– —офи€ и —толичната дирекци€ на ћ¬– могат да бъдат налагани и други ограничени€, осигур€ващи безпроблемно преминаване през участъка на јћ „’емус“.

ѕревозните средства над 12 тона, пътуващи от √ранични€ контролно- пропускателен пункт (√ ѕѕ) „ апитан јндреево“ към ¬идин, за да избегнат промените в организаци€та за движение по јћ „’емус“, може да използват алтернативен маршрут – по јћ „ћарица“ - път I-5 – път I-6 - път II -55 /ѕрохода на –епубликата/ - път I-5 - път I-3 - път II-13 и път I-1.

јгенци€ „ѕътна инфраструктура“ апелира шофьорите да карат внимателно и със съобразена скорост, да спазват правилата за движение и да не предприемат рискови изпреварвани€, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. ƒа не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик. ѕо този начин се възпреп€тства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент.

¬сички граждани и транспортни фирми могат да получават информаци€ за актуалната пътна обстановка от интернет страницата на јѕ» -  www.api.bg , както и по вс€ко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в јѕ».

“ова се случи Dnes, за важното през ден€ ни последвайте и в Google News Showcase


1
ќще по темата: движениеапипром€на
ќще от —в€т
Ѕритански пилот се разби със "—питфайър" на официална церемони€
—понсорирано съдържание
Ќапиши коментар  оментари
1
0
 
3
 
! ќтговори
ѕорно на ƒържава преди 2 седмици
Ќай гол€мото улеснение е да вкарат цели€ състав на јѕ» в затвора. » без това ц€л живот се мъчат само да крадат поне да си излежат присъдите.