Румъния по-подготвена за Шенген от нас

"С България все още имаме технически проблеми", каза унгарският вътрешен министър
Обновена: 31 яну 2011 17:20 | 19 яну 2011 23:23,
9
Румъния по-подготвена за Шенген от нас
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Румъния е по-близо от България до изпълнение на условията за присъединяване към Шенгенското пространство за свободно движение на хора в Европейския съюз, заяви тази вечер унгарският вътрешен министър Шандор Пинтер, цитиран от Франс прес.

Унгария е ротационен председател на ЕС за първите шест  месеца на 2011 г. "След заседанието на експертите в Брюксел на 14 януари за  подготовката на Румъния и България стана ясно, че изглежда  Румъния е по-подготвена от България", каза Пинтер пред  журналисти.

Той добави, че ново заседание на експерти ще има в Брюксел на 28 януари. "С България все още имаме технически проблеми", продължи  Пинтер. Той обаче изключи възможността за отделно присъединяване на двете страни към Шенгенското пространство.

Във връзка с възраженията на Франция и Германия срещу присъединяването на България и Румъния към Шенген заради  корупцията и проблемите в съдебната система, Шандор Пинтер каза, че трябва да се проучи дали е имало подобни обстоятелства в  процеса на присъединяване на други страни към Шенген, отбелязва  Франс прес.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: РумънияШенген
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Neto преди 13 години
Za pisane na komentari po e-net nyama koy da ni podmine. No taka nyama da ima nikakav rezultat, dokato ne se vdignem na protesti ni6ti4ko nyama da stane! Na vseki mu e got da sedi predpa i da napi6e ne6ti4koooo i kakvoo????
8
1
 
2
 
! Отговори
RUMANECA преди 13 години
BALGARITE 6A VIDAT 6ENGENA PREK KUKOVO LQTO :))
7
2
 
3
 
! Отговори
попа преди 13 години
За съжаление само управляващите не са я чели тая новина, а умуват в момента върху "неясния" вот на доверие. Алоуууууу, границите г-н премиер и г-н вътрешен министър, границите!!!!!! Или на някого е изгодно да са слабо контролирани с оглед на контрабандата? Колкото и да го въртите, председателите на ЕС в момента не могат да направят чак толкова "грешки в превода" - сещаш ли се мой? След март как ще ни се оправдаете? Правителството ке падне...
6
3
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 13 години
NEMSKITE INDUSTRIALCI,IZSKUPIHA NASATA IKONOMIKA BEZ PARI,I TOVA E OD 15 GODINI,I SEGA STE RABOTIM NA NEMCITE,ZA TOLKO,KOLKOTO DADAT.PROCESA VARVI OD 15-20 G,NO TAI KATO KOMUNETATA IM SE PALNEHA GUSCHKITE,KROTUVAHA,I POTRIVAHA RACE,SEGA NARODA STE STRADA
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това е ясно. Румънците имат работеща икономика с печеливши заводи, а ние станахме държава от магазини и търгаши! Включително и назначените за милионери от рода на Иво Недялков са си умножили милионите чрез търговия, изсмуквайки силите на народа, вместо да положат основите на бъдещата икономика със създаване на работещи предприятия и довеждане на световни марки в изстрадалана ни страна. Както Нокиа отиде в Румъния! А у нас какво дойде?
4
1
 
7
 
! Отговори
биби преди 13 години
проблемите не са технически, просто не искат дс управляващите да им се мотат наоколо, да имат достъп до тайни и пр. казват ни, че нашите 'държавници' не се возприимат назапад..
3
2
 
9
 
! Отговори
бля бля преди 13 години
мамалигарите преди нас
2
1
 
11
 
! Отговори
Инкогнито преди 13 години
Замислете се каква е дължината на външните за ЕС граници на България и на Румъния. Не бих искал да оправдавам нашите гранични власти, които явно не са готови, но смятам, че е редно да се отчете и какъв обем работа е трябвало да свършат поначало.
1
5
 
9
 
! Отговори
AAA преди 13 години
Нищо ново,само че народа гледа че бок и бира е корумпиран но продължават да го поддържат.Всички навънка начело с гоце,серго и доган,костов,яне,цецо и апартаменти т.н.