Moody's отново понижи кредитния рейтинг на Гърция

Той става "Са" от "Саа1", перспективата по рейтинга е "в развитие"
Обновена: 25 юли 2011 11:01 | 25 юли 2011 11:01, Красимир Ангелов
31
Moody's отново понижи кредитния рейтинг на Гърция
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Международната рейтингова агенция Moody's понижи кредитния рейтинг на Гърция до "Са" от "Саа1", а перспективата по рейтинга е "в развитие", се посочва в съобщение на агенцията, цитирано от РИА „Новости“.

Лидерите на държавите-членки на еврозоната обявиха след срещата си в четвъртък в Брюксел, че Гърция ще получи допълнителна помощ на стойност 159 млрд. евро, за да стабилизира държавните си финанси.

Новото финансиране ще включва 109 млрд. евро от държавите членки на еврозоната, а частните притежатели на гръцки облигации ще допринесат с още 50 млрд. евро под формата на замяна на ценните книжа срещу други с удължен матуритет или на отстъпки за сумите, които трябва да бъдат платени по част от книжата.

Moody's днес понижи рейтингите на балканската държава по задълженията й както в чужда, така и в националната валута.

Още по темата

"Развиващата се прогноза по рейтингите отразява настоящата неопределеност за конкретното количество ценни книжа, които кредиторите ще получат при замяната. След като тя приключи, агенцията отново ще оцени риска от просрочване на плащанията по всички съществуващи и по новите дългови книжа на гръцкото правителство“, се посочва в съобщението.

Още икономически новини от ЕС

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
1
 
! Отговори
Иван Митев преди 12 години
Разбираема гръцка трагедия.На гръцкото правителство е необходимо да се помогне, тъй като пред него има две възможности:
30
0
 
3
 
! Отговори
Вярно преди 12 години
Съгласен съм! Точно така ще стане. Само *** не го разбират.Да гледат филма "Господин за един ден" с Тодор Колев.Това чака Гърция------------------------------За гърците тепърва ще става зле. Съвсем скоро цялата им държавна собственост ще бъде приватизирана, къде от кредитори, къде от лешояди спекуланти. Ин ще настане това, коеот беше в България 97^.
29
1
 
5
 
! Отговори
поля преди 12 години
Хитри, хитри, ама един ден кат се разпадне еврозъюза да не се окаже че са собственост на некой колекционер евреин
28
2
 
4
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 12 години
Гърците са хитри и хиляди пъти са го доказвали сега прекараха и ЕС с 200-300 милиарда ,те може да фалират но това нищо няма да промени , българите ще продължат да ходят и да работят в Гърция дори и на по-ниски надници но много по-високи от колкото в България.Така че кой ще фалира и кой вече е фалирал се вижда много ясно.
27
6
 
7
 
! Отговори
ЕРВАСИАС Ю ТУ ИЕМИТО преди 12 години
Ервасиас ю ту йемито- това нещастно гърче от снимката да се хваща на робски труд, за да изплати дълга на банкрутиралата си държавица и да нямат нейните пра- пра- правнуци повече дългове към България и Германия!!!
26
2
 
8
 
! Отговори
ау,ау преди 12 години
Гърците винаги знаят кога ,къде и колко да получат.Поне в последните 150год.дори и при загубени войни, винаги са излизали на печалба, кога парична,кога териториална ,а най често и двете.Няма да работят ,но ще продължават да живеят по добре от много други в ЕС.
25
1
 
19
 
! Отговори
ж преди 12 години
Пука им на мързеливия нахален комунистически *** на гърците за разни рейтингови агенции!Нали изклатиха Европа за над 250 милиарда(чак акъла не ми я събира тази цифра),а ще изцицат и много повече.
24
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
EU shte produlji da nalivat pari dokato mogat , poneje znaqt kakvo shte se sluchi ako falirat gercite kak shte se otrazi na euro-to. I spokoino Eu znae kak da si vzemat parite obratno. Nie da mu mislim...!!!
23
0
 
4
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 11: Симпатяго, я погледни какъв е външният дълг на ЕС-27. ;)Плюс това външният дълг на САЩ е 98.6% от БВП, на Гърция - около 145%. Не бързай да отписваш хамериканците. Те биха фалирали само заради вътрешните си политически игрички, не заради фактическа невъзможност да обслужват задълженията си.
22
0
 
21
 
! Отговори
до 9 преди 12 години
Ако тези пари бяха наливани у нас по черноморието нямаше да има нито един квадратен метър без бетон,Цветелина щеше да има още 3 банки,Доган щеше да има още 12 сарая а ти щеше да си пак същия гладен и озлобен ***.
21
6
 
20
 
! Отговори
ха ха ха преди 12 години
Ето това сме ние българите,злобни,прости,завистливи.Добре бе ако Гърция е зле нас добре ли ще ни е?Кой иска да има за съседи пробити и бедни хора?Да искаме фалита на Гърция е все едно да искаме за съседи срещу нас 20 *** в двуастаен апартамент.Гърция не е по-зле от нас.Или по точно гърците не са по-зле от нас.Средната заплата там е 1400 евро.Ходя там редовно.Да те се оплакват *** въпреки тва се чудят ние как живеем в тая мизерия с тез заплати.За тва оставете ги те ще се оправят.Ами ние?
20
0
 
11
 
! Отговори
до 13 НФБ преди 12 години
Имаш право само донякъде..Наистина са хитри гръцките политици - спомнете си поведението им по време на кризата в Косово.Острови няма да продават,а който иска да инвестира преди всичко е длъжен да спазва тяхното законодателство.Малко се споменава и че на последната среща върха,когато приеха новата помощ от 150 млрд е поет и ангажимент от ЕС за подпомагане на заетостта чрез финансиране на инфраструктурни проекти..Което в просперираща България не се случва...
19
2
 
7
 
! Отговори
паликари преди 12 години
Братята гърчоля няма да си седнат на .......,докато не повлекат и Евросъюза....
18
2
 
10
 
! Отговори
весело преди 12 години
и отново и даде сто милиарда!!!!!хахахахахха
17
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Някой въобще дава ли 5 пари за рейтинга на "Мъди"? Като знам, че държавата с най-голям дълг в света - САЩ, която не прави нищо по въпроса с изплащането му, а само печата пари и гласува нови и нови увеличения на тавана му, та тази "държава" има най-добрия възможен кредитен рейтинг при същите тези "Мъди" - е как да повярвам на каквито и било оценки, дадени от тези откровени мошеници?
16
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"Moody's отново понижи кредитния рейтинг на Гърция" И масово гърците си го преместиха в другия крачол
15
5
 
1
 
! Отговори
Bai_Ivan преди 12 години
Bezrabotni ama drug put....ako triabva6e samo tia deto rabotat da polu4avat pari,shtoaha da im glasuvat 158 mln,a ne mlrd. euro. A ina4e az si vziamam 15-et zaplati i bez da hodia v Greece :)))
14
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ха сега кажи, че Moody's не изпълнява поръчка на ФЕД. След всяка мярка за измъкване на гърците, колкото и да е парадоксално, Moody's ги закопават повече. Не им се ще на янките в Европа да върви...
13
4
 
13
 
! Отговори
НФБ преди 12 години
за разлика от други политици гръцките се оказаха по хитри и далновидни!Парите са инвестирани в пътища в курорти..търговия..парите не са изнесени в САЩ! Народа живееше добре и ще продължи да живее добре!ок ще продават острови предприятия но в тях нали пак ще работят гърци ще получават заплати ..къде е пролема!ние да се гледаме дето нашите политици изнасят помощите а не ги инвестират в страната1Затуй и сме бедни и озлобени
12
1
 
6
 
! Отговори
Доган Станишев преди 12 години
9Oтдавна да сме изпили всичко и вие пак щяхте да сте си същите мизерници