Гърция ще получи пари, за да не фалира

Според гръцкия финансов министър следващият транш ще дойде навреме
Обновена: 27 сеп 2011 16:36 | 27 сеп 2011 16:36,
45
Гърция ще получи пари, за да не фалира
Снимка: Reuters
Представителите на международните кредитори на Гърция ще се върнат в Атина тази седмица и страната ще получи транша от 8 милиарда евро, който ще я избави от фалит следващия месец, заяви гръцкият финансов министър Евангелос Венизелос, цитиран от Reuters.
 
Премиерът Георгиос Папандреу ще изпрати на екипа от така наречената "тройка" – ЕС, Европейската централна банка и МВФ писмо, в което са описани новите мерки за икономии.
 
Тройката поиска писмени гаранции от Атина, че ще изпълни целите, записани в споразумението за отпускането на спасителната помощ от 110 милиарда евро.
 
Според Венизелос финансовите министри от еврозоната ще обсъдят и ще разрешат отпускането на транша, така че да пристигне "навреме".
 
Междувременно премиерът Папандреу се обърна с емоционално изказване към германските бизнес лидери с молба да помогнат на страната му в дълговата криза. Инвестициите им нямало да бъдат в стари грешки, а в бъдещ успех, заяви Папандреу, който е в Германия за разговори с канцлера Ангела Меркел по напредъка на Гърция в свиването на разходите. 
 
Пред германския бизнес премиерът нарече „свръхчовешки“ усилията на Гърция да ограничи дълга си и заяви, че през 2012 г. страната ще има бюджетен излишък. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Както е добре известно "ако имаш дълг от 1000 лева имаш проблем, но ако имаш дълг от 1 милиард банката има проблем".Гърците това добре го знаят и въртят на пръстта си стринa Меркел и бай Сарко.Само как звучи конферентен разговор на Меркел, Саркози и Папандреу.От САЩ пък се обадиха, че фалит на Гърция би бил начало на нова световна криза с непредвидими последствия! Проблема НЕ е Гърция с нейните жалки 300 милиарда дълг. Проблема са САЩ, Франция, Италия, Испания и т.н. Около 20 трилиона. Затова ЕС е военнополитическо джудженце, защото е разяждан отвътре от противоположни интереси. Всеки си тегли неговата черга.А икономическия апокалипсис наближава с невероятна скорост!!!Гърците са на принципа: "Колкото вземем - да вземем, все е кяр". Дали ще фалираш с 300 млрд дълг, или с 400 млрд (100 подарък от щедрите братя немци) - все тая. Хе-хе, гърците буквално се подиграват с кредиторите си. Обещават едно, а правят съвсем друго. Явно са решили, че няма да плащат. Да обявят фалит, да излязат от еврото, да върнат драхмата, девалвират я, и така да изчистят нещата, а другите да пият солена вода от Егейско море!"Все повече германци работят на втора и трета работа"Георгиос си пие узото, а Ханс ще бачка. Докога ли?
42
0
 
1
 
! Отговори
Филип преди 12 години
Ако Гърция фалира жална им майка на еврозоната и от там на Германия.Кралят е гол - еврото също!!! Гърция ще спре плащанията по дълга, французи, германци и други кредитори ще пият една студена вода и ще отпишат някой и друг милиард.За това се бори гръцкия народ, за това са и протестите. Защо само те да го отнасят? А тези банки лихвари да излязат сухи от водата? Както виждам Еврото става заложник на Гърция, явно те много добре са си направили сметката че ако се случи нещо с тях,еврото ще пропадне омагьосан кръг! Германия налива в пробита каца!Гръцкия пенсионер ще продължи да си получава същата пенсия, социалните им придобивки няма да се променят.Проблема е сега с португалци, испанци и италианци, да не повторят същия ход, че тогава последиците може да са сериозни, а за тях вече парички няма......Гърците ще изнудват ЕС до дупка и каквото и да стане, пак ще са по добре от нас, защото не са дупедавци!!!
41
0
 
1
 
! Отговори
Д.Гочев преди 12 години
БГ също ще внесе 6,5 млрд в Европ. фонд за финанс. стабилност, т.е., на Гърция.
40
0
 
3
 
! Отговори
Томас преди 12 години
39Някога Българския Кан пи вино от черепа на никифор, а Цар Симеон Велики е бил цар на българи и ромеи. Кан крум наречен страшни, който редовно е смазвал гръцките дриплювци - тия моменти от историята не можеш да забравиш и преиначиш - доста добре са описани в гръцките извори.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цялата държава Гърция е криминален пестъпник! Ако аз или вие фалшифицираме финансови документи - ще ни наврат в *** ..з! Византийската държава реши, че всички европейски държави са балъци и може да лъже, *** и фалшифицира! Как точно ги наказаха? Наглите гърци се тръшкат по площадите, а Европа се куми да им даде още пари...
38
5
 
3
 
! Отговори
Greece преди 12 години
българите са били винаги мизерна задунайска губерния, какви пари търсят от Европа. Точно обратното Greece, от хилядолетия е източната част на Римската империя (Европа).., тъй че всяка жаба да си знае гьола, както се казва в поговорката.
37
1
 
8
 
! Отговори
sofeto преди 12 години
На гърците ако ще да им опростят всичките дългове и започнат на чисто след 10 години пак са фалирали. Заплати, пенсии, социални всички те са нереални а да не говорим za това че там непознават какво оzначава да се плащат данъци!!
36
0
 
9
 
! Отговори
ен преди 12 години
ТАВАНА НА ГРЪЦКИТЕ ПЕНСЙИ ПАДА С 20 ПРОЦЕНТА ДО 1200 ЕВРА . НАПРАВЕТЕСИ СМЕТКА КЪДЕ СМЕ НИЕ. ТЕЗИ КОИТО РАБОТЯТ ВЗИМАТ ОТ 200 . 300 ЕВРА В МУТРЕСТАНИЯ. А ПЕНСИОНЕРА В ГЪРЦИЯ ВЗИМА 1200 ЕВРА. НАРОДЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕ
35
1
 
9
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Ако България фалира, дали щеше да получи пари, а?За едни ЕС е майка, за други - мащеха. Е ... ние сме от другите и защо ли ни трябваше да влизаме в ЕС.
34
4
 
4
 
! Отговори
Здрав Разум преди 12 години
Българинът открай време обича да гледа в чуждата паница, вместо да се грижи да напълни своята. Какво ви топли факта, че Гърция има проблеми? Ние да не би да си нямаме проблеми. При 700 EUR минимална пенсия и средна заплата на държавен служител 2100 EUR в Гърция не ми е ясно те ли са за оплакване или ние с пенсии от по 100 EUR и заплати от по 200 EUR. Нашите проблеми трябва да си решаваме, за техните има кой да мисли.
33
1
 
2
 
! Отговори
до 28 преди 12 години
Европа дава заеми, с които Гърция се въоръжава, но парите се връщат в германските и френските банки и военни заводи. Проблемът е когато заради отказа на Гърция да си плаща, страдаме и ние българите. Защото за сегашната икономическа криза в България българските работници нямат никаква вина. Кризата се внася от Гърция или САЩ и те трябва да плащат, а не ние българите.
32
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И аз искам да получа пари за да не фалирам.
31
2
 
7
 
! Отговори
ха ха преди 12 години
Затова гърците взимат пенсия 1000-2000 евро и 3500-4500 евро заплата,а ние!!!! ---Нещо с в грешка! Реалните средни заплати и пенсии са доста под това равнище.
30
1
 
8
 
! Отговори
fiatnipari преди 12 години
@29 - Верно е,че вземаха такива заплати почти всички, обаче от 2 години нещата се променят и там % безработица вече е по-висок от тук... Рязка промяна в стандарта е почти невъзможна, но за 10 години може да падне на нашето ниво.Никой не спасява Гърция... Спасяват себе си... Повечето пари ,които им се дават веднага отиват във френски и немски банки и пенсионни фондове като вноски по стари кредити теглени от гръцкото правителство от миналото... Всъщност в момента Германия защитава себе си !
29
1
 
9
 
! Отговори
fiatnipari преди 12 години
@26 i 27 =>Реално в момента Германия взема пари назаем на 2% лихва и ги дава на Гърция на 7-8% и би трябвало Германия да е на далавера и още повече да закопава Гърция... Тези траншове не са реално подаръци,а кредити които вероятно няма да се върнат като пари , но ще бъдат ползвани за политически натиск или евентуално фаворизиране на немски фирми при разпродажба на гръцки държавни активи... В момента ги клатят византийците и те самите го разбират и затова се бунтуват!!!
28
1
 
13
 
! Отговори
крис преди 12 години
Затова гърците взимат пенсия 1000-2000 евро и 3500-4500 евро заплата,а ние!!!!
27
1
 
6
 
! Отговори
до 24 преди 12 години
Смени дилъра,човече..Задай си въпроса защо Европа дава на Гърция,а не на нас..Ако не можеш да си отговориш пусни си телевизора.Никой не иска *** като нас.Пък като си мечтаеш за гръцки острови - винаги има за продан,ама искат пари,не въшки..
26
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мамицата им гръцка.Големи тарикати излязоха.А нашия *** премиер подписа да им плащаме масрафа,та и на всички други от ЕС дето лъжат и крадат.С голия си *** ще покриваме борчовете на богатите.
25
0
 
18
 
! Отговори
пръдливо джудже преди 12 години
мръсни византийци,цяла Европа ще им дава пари,за да може те да продължават да си поддържат стандарта на живот,вместо до си вдигнат дебелите *** да почнат да бачкат...ама така е ,едни са тарикати, а други -балъци ,каквито сме ние българите...
24
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дьртия грьк погледна доволно младата бьлгарка която му чистеше кьщата и доволна усмивка изпьлзя по сьсухреното му лице....