Меркел: Гърция ще получи цялата помощ, от която се нуждае

Папандреу обеща, че страната му ще изпълни исканията на кредиторите
28 сеп 2011 09:28, Красимир Ангелов
44
Меркел: Гърция ще получи цялата помощ, от която се нуждае
Снимка: Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел обеща да предложи на Гърция "цялата необходима помощ", за да може тя да преодолее дълговата си криза. Гръцкото правителство обаче трябва пълноценно да приложи всички мерки за икономии, които е предвидило, добави Меркел.

"Чрез еврото ние сме тясно свързани един с друг и слабостта на един засяга всички ни", заяви във вторник вечерта Меркел на обща пресконференция в Берлин с гръцкия премиер Георгиос Папандреу, предаде Асошиейтед прес.

Вчерашната им среща бе внимателно следена от финансовите пазари с надеждата, че двамата подготвят всеобхватно решение на европейската дългова криза, но преди частната си вечеря нито Меркел, нито Папандреу обявиха някакви нови мерки.

"Искаме една силна Гърция, която е в еврозоната, и сме готови да предложим цялата необходима помощ", заяви Меркел.

Папандреу на свой ред обеща, че кабинетът ще извърши реформите, за които настояват международните кредитори на страната, и добави, че Атина се надява, че още през 2012 г. може да постигне първичен бюджетен излишък.

За гърците настъпиха времена на големи жертви и затова е много важно да получаваме сигнали за подкрепа от европейските си партньори, каза Папандреу.

Още икономически новини от ЕС четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
12
 
! Отговори
ВЕЛИКА БЪЛГАРКА преди 12 години
Потресена съм, как може Меркел да харчи парите на Европа за НАЙ-МЪРЗЕЛИВАТА И АЛЧНА НАЦИЯ-ГЪРЦИТЕ!Къде са нашите политици, има ли достойни българи потомци на ВЕЛИКА БЪЛГАРИЯ в тази наша Родина,къде сте бе политици-Европейци, нашият народ е на прага на мизерията, на прага на гражданска война, нашите майки живеят със 150 лева пенсия, защо НЕ ОБАВИТЕ ФАЛИТ НА БЪЛГАРИЯ, да видите дали Европа ще се притича на помощ,защо ВИЕ не искате помощи. Искате да сме роби на гърците - нашите жени да прислужват
23
1
 
11
 
! Отговори
$$$ преди 12 години
Всичко е постановка за пред финансовите пазари - срещи, изказвания, подкрепи, усмивки, анализи, мерки и т.н.. Ако се каже категорично истината, а тя е че Гърция е неспасяема, ще настане тотален и неконтролируем срив, и даже "цялата необходима помощ" ще бъде неспособна да обърне тенденциите. Стремежа е неизбежното да се случи бавно и контролируемо. А еврозоната е утопия и трябва да бягаме от нея надалеч, защото никой хаир не е видял от както съществува тази псевдоединна валута.
22
1
 
5
 
! Отговори
имигранта преди 12 години
до 20 Брато виж сега ние не плащаме ли в момента цялата кражба на *** ??? Нещо по-лошо даже .. заръди тях никой не посмя да развива сериозен бизнес в БГ и както се вижда ще станем само един транзитен учасък в цялата картинка ! Пари едва ли ще ни поверят , както и на гърците ...Има ли някой представа какво означава в световен мащаб 20 милиарда долара външен заем ? Това са дребни стотинки за някои хора да не говорим за организации ! Кой така ни заби и обрече на гибел и пронституция ,и защо?
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Искат силна Гърция с 11 млн. робско население - вий врат и бачкай, като немеца.
20
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
15, най-добре би било всички да станем като ГДР част от федерална Германия! Само мъка са тези националистични изблици в Европа!За 800 дни ще се оправим ако имахме германски съд, политици, полиция и т.н.
19
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ЕВАЛА НА ГЪРЦИТЕ!!!!!! ПРОТЕСТИ ПРОТЕСТИ И ПАК ПРОТЕСТИ!!!!!А НИЕ Крайно време е и ние да се дигнем срещу тази скъпотия на тока, парното храните, здравеопазването!!!!! от две години няма повишение на заплати и пенсиии! Но за *** детски и интеграциии има!!!! ПРотестите в България по своята същност не са етнически , а са дълбоко СОЦИАЛНИ!!!!! Не може учител или вишист да рови по кофите, а един ниско грамотен, но нагъл *** да се плицика в джакузи и открито да ти се смее е очите, че си
18
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да дадат десетина танка на феновете на Ботев, и няма да ни трябват никакви икономически помощи вече!
17
0
 
3
 
! Отговори
bg преди 12 години
идва нАШАТА МЕЧТА,,велика БЬЛГАРИЯ,,,ВСИЧКИ ЩЕ ГО ЗАКЬСАТ НИЕ ,,неееееееееееееееее
16
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
12, Гърция ще получи цялата необходима помощ, но при какви условия? Ще им причернее доста на гърците! Не случайно толкова много протестират!
15
0
 
14
 
! Отговори
имигранта преди 12 години
Аз ли се бъркам ама на снимката всички са весели ... Май германците сбъднаха стара мечта - завоюваха Европа само че без война....и португалците ще легнат и италианци и испанци и французи ... а другите вече сме ...
14
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От разбитата ни икономика най-много спечели Гърция. Като почнеш от "Титан", които купиха циментовия ни завод, тухли, керемиди, тръби , та до домати и краставици. Всичко, което си произвеждахме, за да внасяме сега некачествените им стоки. А хилядите селскостопански и други български работници за мизерни надници? Гърците се приеха насериозно, надуваха се и ни обиждаха, за разлика от испанците, които също са минали по нашия път, но са останали човеци.
13
0
 
18
 
! Отговори
до 3 преди 12 години
Милиардите са в ***, под формата на екскременти, а те идват от голямото плюскане, пиене на узо, лежане, лъгане и крадене. Машиниста в атинското метро взима 5000 евро месечна заплата, получава бонус, че ходи навреме на работа, че си мие ръцете, получава една заплата бонус за Коледа, една за Великден и една преди отпуската. Така са всички държавни служители, на практика неуволняеми. От 11 млн. население 1.1 млн. държавна администрация, иначе казано 10% от населението и над 20% от работоспособни
12
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гърция ще получи "цялата необходима помощ",а България както винаги един в мурата за назидание.А когато влезем в еврозоната благодарение на далновидността на Б.Борисов ще плащаме гръцките борчове а дотогава може и на други да трябва да подкрепяме.
11
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
9 e mnogo prav. taja komunistka pogreba rabote6tite germanzi 55% i pove4e danazi i na horata ostavat pari da vegetirat. (ne sravnjavaite BG s Germnia).
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Иво и ние бихме могли да похарчим тези пари ако получавахме по 1000 евро пенсия и 2-3 хиляди евро заплата и наемахме домашни прислужници от Македония и Румъния, а работното време го намалим на половина за да може да си отдънем в кафенетата!
9
3
 
14
 
! Отговори
един българин преди 12 години
Аз сега ако бях на мястото на немските данъкоплатци, щях да спретна един хубав протест пред сградата на парламента. Да слагат маски и да започват да чупят и палят, както правят гърците. Цяла Европа ще им се покланя на тези нахалници. Немците ще им плащат на тях сметките и охолния живот. А на нас кой ще ни даде, а? Ние не живеем ли в мизерия?
8
1
 
4
 
! Отговори
mestessa до 4 преди 12 години
Моля те, напиши поне България както трябва.Много те моля.Иначе съм съгласна с теб.
7
3
 
4
 
! Отговори
.... преди 12 години
Те така ако им дават всичката помощ без да си стегнат гъ.овете и да работят и да си свият надутото потребление, ще стане много лошо. Ще си кажат "Дай да си харчим, те ще ни спасят. Ко ще правят иначе, ше завлечем и тях". Да фалират и помощите за тях да се дадат на други държави, за да не стигнат и те до там
6
0
 
5
 
! Отговори
mestessa преди 12 години
Ще ги видим как чинно ще гласуват утре, въпреки напъните на Шефлер.На никого не му стиска да откаже помощ на Гърция, да се откажат от еврото и цялата южна част на съюза.Иначе и италианците отдавна искат да си върната лирата.
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Български учителки и медицински сестри гледат посрани гръцки старци , чистят на мързеливите неграмотни гъркини, а сега и милиарди ще им даваме. После били сме евроскептици. Чудно защо не подскачаме от радост.