Президентът на ЕС отрече слуховете за прекрояване на еврозоната

Херман ван Ромпой ще направи всичко възможно, за да запази ЕС
Обновена: 12 ное 2011 16:15 | 12 ное 2011 16:15,
7
Президентът на ЕС отрече слуховете за прекрояване на еврозоната
Херман ван Ромпой. Снимка: Reuters

Президентът на Европейския съюз (ЕС) Херман ван Ромпой отрече слуховете за плановете за прекрояване на еврозоната, които плъзнаха в последните дни, съобщи електронното издание EUBusiness.com.

“Нека бъдем ясни. Не подготвяме прекрояване на еврозоната и превръщането й в клуб на избраните”, коментира ван Ромпой по време на визита в Италия.

Той допълни, че евентуална промяна в границите на европейското валутно обединение би била в противоречие с европейското политическо споразумение и европейския дух.

“Ще направя всичко, което зависи от мен, за да запазя заедно и 17-те страни от еврозоната, и 27-те държави-членки на Европейския съюз”, заключи ван Ромпой.

По думите му тези, които споделят една валута, трябва да взимат заедно решенията за бъдещето на тази валута.

Още икономически новини в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
3
 
! Отговори
мдааа преди 12 години
Тва с еврото беше простотия.Ако всяка държава си бе държала валутата,сега ЕС щеше да е икономически по-стабилен и тая изюмислена криза щяхме да я прескочим.А сега минимум едно деситилетие е загубено.На ЕС ще му е нужено време от порядъка на 10-20 години да тръгне напред и да се сдобие с оная сигурност с която беше движеща сила в световната иконимика.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
mnogo qsno 4e 6te otre4e,iska bedni4kia a si zavardi zapltakaaaa,za tova i yveli4avat EC,da imakoi da gi sponsorira
4
3
 
10
 
! Отговори
LELE преди 12 години
Може да ви се виждам *** , ама ЕС и Президент ли има ?Егати и корупцията , егати и бюрокрацията . Вождове бол , индианци малко .Демек в Европа вече няма кой да бачка .По - добре да станем член на Руския съюз , тогава поне ще ни е евтин тока и топлото .Лошото е че трябва да чакаме нова кола и апартамент 10 години , не като сега .Сега въобще не чакаш кола , купуваш 20 годишна , а апартамента веднага го взимаш , има толкоз много кофи за ***.
3
1
 
6
 
! Отговори
галактика преди 12 години
*.... Ще направя всичко, за да запазя.....* Според мен любовта насила не е любов. Щом не върви - рано или късно, нещата излизат наяве.
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
1.02
1
1
 
4
 
! Отговори
M_POWER преди 12 години
Male tozi kolko e protiven :D