Гърция е спряла изплащането на нови 63 500 неправомерни пенсии

Така държавата ще спести 450 млн. евро за годината
29
Гърция е спряла изплащането на нови 63 500 неправомерни пенсии
Снимка: Reuters

В началото на годината гръцките пенсионни фондове са стопирали изплащането на общо 63 500 пенсии, които са били предоставяни неправомерно. Парите са плащани на несъществуващи или мъртви физически лица, или са изчислени по невярна информация. По този начин гръцката държава и нейните пенсионни фондове ще спестят 450 млн. евро за годината, предаде DPA.

Още през октомври 2011 г. директорът на най-голямата гръцка осигурителна каса IKA Ровертос Спиродопулос призна, че през последното десетилетие са били платени до 8 млрд. евро на несъществуващи или отдавна умрели хора.

Тогава държавните пенсионни фондове задължиха всички пенсионери да се явят лично в офисите им до 31-и декември 2011 г. Освен това започна разследване дали всички пенсии се изплащат законно.

Социалните измами често попадаха на заглавните страници на местните вестници. През миналия август например стана ясно, че IKA е стопирала плащанията за 1473 пенсионери, които са били починали.

След това бе открито, че във фондовете са били регистрирани 9000 пенсионери на възраст над 100 години - по този показател Гърция има най-много столетници на глава от населението. При преброяването на населението през 2001 г. обаче са били регистрирани едва 1700 гърци на тази възраст.

Като цяло хаотичната отчетна система на Гърция доведе до огромни разхищения на държавни пари през последните десетилетия, коментира AFP. В допълнение на пренасочените пари от социални фондове, милиарди евро са били загубени около начислени фалшиви болнични.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
не сме народ - а ***,ще кажа туй - тук ще свършаП.СКлавейков
22
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
много гърци изкарват умрелите си баби на прозореца да се вижда че са там и те им прибират пенсиите комшиите ги гледат така с години
21
0
 
25
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Жална им майка на кредиторите на гърците!"Когато се е раждал гъркът, евреинът и арменецът са плакали!":О)))Важното е ДА НЕ СЕ ДОПУСНЕ НИЕ, БЪЛГАРИТЕ, да участваме по какъвто и да е начин в "спасяването на Гърция! Да им берат гайлето ония, които от алчност са им отпускали необезпечени кредити!!!
20
1
 
10
 
! Отговори
Распутин преди 12 години
Брутния вътрешен продукт и икономиката на Гърция били 6 ПЪТИ по-големи от тези на България.Пък износът бил еднакъв с нашия!Като "кандидатства" за кредит,гръцката държава бие дитирамби каква икономика има и колко бил БВП.Колкото повече-по-голям и по-евтин кредит.Като знам каква е българската статистика, тръпки ме побиват, ако трябваше да се осланям на гръцката. Та на базата на тая, тяхната, гръцка стЪКМистика им дадоха толкова кредити.Сега ще разберат ИСТИНАТА за гръцката икономика....
19
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано гниете във ада гръцки *** ,навремето ни имахте за втора ръка хора ,ама палачинката се обърна,бял ден да не видите ,от картата на света да изчезнете дано,!!!!!!
18
6
 
4
 
! Отговори
Булгаристан преди 12 години
Заловиха 10 българи докато крадяли ЖП релси в Солун01 Февруари 2012 / 10:02:57 Виктория МиндоваДесет българи на възраст между 22 и 53 години бяха заловени в Солун за опит за грабеж на стари железопътни линии. Докато моторизираните полицаи от отдел "ДИАС" патрулирали в района на улица Дафнис, видели как обвиняемите товарили металите в лека кола от складовете на гръцката железопътна компания ОСЕ.
17
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 18...........Разбрах! Жена ти и *** заедно славянски ЧЪРВЛУЛ!
16
1
 
8
 
! Отговори
Чавдар преди 12 години
НЕ СМЕ НАРОД Не сме народ, не сме народ, а ***, хора, дето нищо не щат да вършат. Всичко тежко, всичко мъчно е за нас! "Аз не зная! Аз не мога!" - общ е глас. И не знаем, не можеме, не щеме да работим за себе си със време. Само знаем и можеме, и щеме един други злобно да се ядеме... Помежду си лихи, буйни, топорни, пред други сме тихи, мирни, покорни... Все нас тъпчат кой отдето завърне, щот сме туткун, щото не сме кадърни... Всякой вика "Яман ни е нам хала!" - а всякому мерамът е развала... Не сме народ! Не сме народ, а ***, пак ще кажа и с това ще да свърша. 1875
15
9
 
12
 
! Отговори
николай преди 12 години
НЯМА ПО ОВЧЕДУШЕН НАРОД ПО СВЕТА ОТ БЪЛГАРСКИЯ !НЯМА ДРУГИ ХОРА ПО СВЕТА С ТАКОВА НИСКО ДОСТОЙНСТВО !НЯМА ДРУГИ ХОРА ПО СВЕТА С ТАКОВА НИСКО СЕБЕУВАЖЕНИЕ !НЯМА ДРУГИ ХОРА ПО СВЕТА ТАКА ДА ТЪРПЯТ ДА ГИ ТЪПЧАТ, ОГРАБВАТ, МАМЯТ И И ДИСКРИМИНИРАТ !НЕЩО ПОВЕЧЕ В ГЪРЦИЯ ОТ 20 г. БЪЛГАРИН СТАНА СИНОНИМ НА ЧОВЕК БЕЗ ДОСТОЙНСТВО, РОБСКИ ЧОВЕК, ВТОРА РЪКА ЧОВЕК, ЖАЛЪК ЧОВЕК, ОВЧЕДУШЕН ЧОВЕК, МУХЛЮ ЧОВЕК !Е, КАК ДА НЕ СЕ СРАМИШ, ЧЕ СИ БЪЛГАРИН?
14
4
 
3
 
! Отговори
до17 преди 12 години
византииски ***!!!!!!!
13
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 16.....Жена ти ли заработва надница в Гърция анонимен чървул?
12
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Мед ми капе на душата искам гърците да изгинат от глад и да се молят за виза за България а аз да ходя около тях и когато протегнат ръка за просия да плюя в нея!!!!!!!!!
11
13
 
12
 
! Отговори
отмъщител преди 12 години
Българинът е ***. Не си гледа насрания ***, а чака със злорадство да види краха на Гърция. Няма да го видиш, Андрешко, защото там са заложени огромни интереси и пари и големите има какво да губят. Гледай си в празната паница и в скъсаните *** и се опитай да пораснеш. Като гледам какви хора ни управляват започвам да разбирам защо по време на османското иго българите са се наричали гърци от срам и не ги упреквам,понеже сме едни жалки плюнки в момента!
10
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Винаги има един ,,Коистадинис,, да нахьси аудиторията, ама поне става готино ! А ,,Костадинис ,, ще е грьк ,ама утре .
9
0
 
7
 
! Отговори
Гошо Тъпото преди 12 години
Е какво излиза...сега,Гърция била...колос на глинени крака;раздавали...нещо,дето не е..тяхно.Много е сладко...това,но явно механизмът нещо...зацепи;не на раздаването,а на...даването.
8
0
 
16
 
! Отговори
NemaZna4ka преди 12 години
450 000 000 / 63500 = 7086 EUR на човек на година което е 590 EUR на месец...Не е зле... Кои ли ще ги плаща сега...
7
3
 
20
 
! Отговори
манафий 3 преди 12 години
призив до всички древни *** (елини),смучете ми варварския..........
6
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ой, ой гъркакис, гъркакис, скоро ебакис в дебелий гъзакис.
5
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Гръцките пенции са като нашите активни борци - безчет, живеят по 120-130г и още излизат от горите!
4
1
 
19
 
! Отговори
До 2 преди 12 години
Ти ако си грък-аз съм потомък на античките македонци.Ние отдавна сме на това дередже,ама май май и вие вървите натам с големи крачки.