Закъсалите държави от еврозоната задлъжняват все повече

Едва ли те ще успеят да постигнат заложените цели без ново съкращение на разходите
Обновена: 24 апр 2012 14:33 | 24 апр 2012 14:33,
8
Закъсалите държави от еврозоната задлъжняват все повече
Снимка: Ройтерс

Държавният дълг на страните от периферията на еврозоната нараства въпреки налагането на тежки мерки за строги икономии по повелята на Европейския съюз, Международния валутен фонд и Европейската централна банка. Това показват данни на немската банка Commerzbank.

След последните информации за увеличение на дълга на Португалия вече не е вероятно страната да успее да изпълни поставените цели без допълнително свиване на разходите, смятат анализаторите на банката.

Длъжностни лица от Берлин, Франкфурт и Брюксел обаче вероятно ще наредят на страните от еврозоната да положат повече усилия през следващите няколко седмици, след като натискът върху Испания - и в по-малка степен върху Италия - нарасна.

„Не само Португалия, но и Испания регистрира ръст на бюджетния си дефицит на годишна база през първите 2 месеца на 2012 г. Нито Гърция, нито Ирландия или Италия, са осъществили напредък по отношение на консолидирането на своите бюджети през първите месеци на тази година“, казва Кристоф Уийл от банката.

Много държави вероятно няма да успеят да постигнат целите си за бюджетния дефицит през 2012 г.а това по никакъв начин няма да повиши доверието в бюджетните политики, категоричен е анализаторът.

Всичко за дълговата криза в еврозоната може да намерите в Investor.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: дебатът за еврото
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
2
 
! Отговори
Николо преди 11 години
Не мога да повярвам какви мрънкала сте всички,като не ви харесва направете като бате Гацко (седми коментар) или можете да бъдете поне веднъж благодарни на това което имате,аз понякога се отвращавам от вашите изказвания,колко зле било или не се живее тука и още какво ли не,не казвам че тук е размирисало се цвете,но хората представляват държавата,следователно трябва да съдите себе си,а не понятието държава.
7
3
 
5
 
! Отговори
Гацко преди 11 години
Не знам ! Аз си оставам в Германия, пък ако ще и да се разпада ЕС. Тук ми е добре, криза няма а България там с разните Бойковци, ***, турци, митьо пищовци не ми липсва изобщо.Добре че се спасих от там навреме а пожелавам същото и на всички свестни българи.Да заживеят по-добре, пък ако ще и извън България да е.
6
1
 
3
 
! Отговори
шиена преди 11 години
всичко ще се оправи бе хора
5
1
 
19
 
! Отговори
Def преди 12 години
Вече и на маймуните стана ясно че има нещо сбъркано в глобален мащаб, така не може да продължава. "Капитализма не е най-доброто нещо на свата, но по-добро не е измислено"- Дрън, дрън та пляс. Не може шепа милярдери да е*ават 7 000 000 000 души.
4
4
 
8
 
! Отговори
съсел преди 12 години
ЕС няма да го бъде !!!
3
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Представете си че имате годишен доход 10 000 лв. и кредитни задължения за 50 000 лв. . В един момент ви уволняват от работа и вие решавате да вземете заем за още 100 000 за да се "спасите", докато междувременно чакате някой да ви наеме на работа. Ето това е положението в Европа в момента!
2
1
 
9
 
! Отговори
прогноза преди 12 години
Европейския съюз ще се разпадне, Македония ще бъде разделена, а ние от бедни ще ставаме още по-бедни! Жалко!
1
1
 
12
 
! Отговори
777 преди 12 години
ВСЕ ПОВЕЧЕ ПРОЛИЧАВА, ЧЕ КРАЛЯТ Е ГОЛ!ЛОШОТО Е ,ЧЕ ЦАРЕДВОРЦИТЕ СА СЛЕПЦИ И НА ЧЕРНОТО КАЗВАТ БЯЛО!