Немците вече си искат Гърция в еврозоната

Повечето обаче са против даването на заеми без насрещно изпълнение на условията
11 окт 2012 17:35, Бойчо Попов
23
Немците вече си искат Гърция в еврозоната
Все повече германция подкрепят оставането на Гърция в еврозоната, макар и не безусловно. Илюстрация: Getty Images News

Все повече германци искат Гърция да остане в еврозоната, показа проучване на общественото мнение в предаването Politbarometer на германската обществена телевизия ZDF.

Според последното допитване 46% от анкетираните са заявили, че Гърция трябва да бъде част от еврозоната.

Против са 45%, а 9 на сто от участвалите в допитването са заявили, че нямат мнение.
 
Резултатите от анкетата се появиха само броени дни след посещението на канцлера Ангела Меркел в Атина. Там тя беше посрещната с нацистски знамена.

От телевизията коментират обаче, че има сериозен ръст на хората, които гласуват за оставането на Гърция в еврозоната. Аналогично проучване през август например показа, че 61% от анкетираните настояват южната ни съседка да напусне валутния съюз на ЕС.

В подкрепа на гърците бяха едва 31%. Без мнение по въпроса се оказаха 8% от анкетираните.Hidden Field

Все пак подкрепата за Гърция съвсем не е безусловна. Само 32% от анкетираните заявяват, че страната трябва да продължава да получава заеми, дори и да не изпълнява предписанията на „Тройката“.

57% обаче са категорично против такава хипотеза и настояват, че в подобен случай Атина трябва да обяви фалита си.

От ZDF уточняват, че проучването е проведено в периода 8-10 октомври по метода на телефонното интервю. В него са участвали 1 225 души.

Още новини за икономиката на Гърция четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
8
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Щ.долар е дотолкова обезпечен доколкото е обезпечена използваната тоалетна хартия с кафяв цвят по-нея даже и по-малко.За това братя българи вие в момента работите -не да обзпечите лева, а безконтролно напечатания щатски долар, дето не е вложено абсолютно нищо в него освен хартийка.
20
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Проблемните организации са се -творения на сащ и това са NAFTA,НАТО, ЕС, СВЕТОВНАТА БАНКА, МВФ и ЕЦБ.Последните 4 ги използуват с икономически и финансови инструменти да крадат от другите народи и държави, като основен двигател играе печатането на необезпечения с абсолютно нищо щатски долар който се печата от частната печатница FED.И така тъй като е необезпечен за да го обезпечат те крадат ресурси /петрол, газ и т.н./ и всеки който оперира с тяхната валута е окраден /труда му и т.н./с вашия труд
19
8
 
33
 
! Отговори
iсавов преди 11 години
До комент 11Необразован си, затова ще ти кажа, че БВП на България никога не е бил по-голям.Това предполагам е виц.Иначе би било най голямата глупост която съм чувал.Защото реално брутният национален продукт и износа на България в момента е десетки пъте повтарям десетки пъте по малък от колкото да речем през 1985 примерно ...включително и износа ни за страни от западна Европа.
18
8
 
36
 
! Отговори
СБНЛ преди 11 години
Като си ги искат да си ги вземат германците да са им работодатили та да видят "кон боп ядели и магаре(грък)стоко ли е ????
17
8
 
33
 
! Отговори
до12-ти преди 11 години
Мдам това си е чистата истина.
16
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това е пълна дезинформация!Немците не се интересуват от Балканите, дори и от Гърция.
15
26
 
39
 
! Отговори
BG-681 преди 11 години
ДА СИ ГРЪК Е ЧЕСТ!
14
9
 
43
 
! Отговори
ммм...дааааа преди 11 години
до всички ..... да сте чували мурафета - нахрани кокошката и я изяж -!!!!!!:)))и още нещо безплатен обяд няма !!!:))))
13
9
 
37
 
! Отговори
до 12 преди 11 години
Може би си прав,само можем да гадаем. Че гърците имат добри политици е така,ако се опитат да бъдат лоши народа ги слага на мястото им. Едно не мога да разбера: -Кой си дава заеми ей така,та и опрощава? Нещо не ми се връзва,съседите ни да не останат без островите си в един момент :)
12
8
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сега поне малко ние *** взехме ли да загряваме защо Гърция няма да върне нито едно евро и какъв беше политическия сигнал с посещението на Меркел. Още нещо се потвърди за пореден път - гърците имат политици на световно ниво и знаят как да използват всеки един момент от световното развитие.
11
19
 
41
 
! Отговори
до 4 преди 11 години
Няма ли да се разпада тоя *** съюз вече? Еб.х. ни майките... Земята ни пустее,икономиката ни е на дъното... --Необразован си, затова ще ти кажа, че БВП на България никога не е бил по-голям.
10
15
 
44
 
! Отговори
Берлин преди 11 години
Гърция незабавно да напусне Европа, ЕС и еврозоната. Напред към свободния живот по дърветата с бананите, където ги чакат техните братовчеди.
9
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Za sajelenie nikoi ne e sposoben da ostavi Garcite vav evrosaiuza ta kamo li vav evrozonata.Prekaleno mnogo sa zatanali garcite a i ispaniq i italiq se zadavat.Spored men oshte v kraq na tazi godina garciq shte e van za sajelenie.
8
8
 
53
 
! Отговори
до Влади преди 11 години
Като цяло е сбъркана системата. Олигарси винаги е имало и винаги ще има и не само в България е така,освен ако не е комунизъм естествено. Проблема в нас е,че допускаме да сме под западно влияние и най-вече под влиянието на Америка(тия кърежи). -Хора колкото и да ви се иска да станете европейци,няма да е бъде тая поне 50 години. Не ни искат! Гърците винаги са ги толерирали,не се сравнявайте с тях!
7
8
 
50
 
! Отговори
vladi преди 11 години
То и без това вече нищо не се разбира,кой кого иска,защо го иска....Докато политиците са марионетки на финансовата олигархия,нищо няма да се промени.Понякога играчите се сменят,но играта остава все същата...Повдига ми се.....
6
8
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
А турците се сърдят ,че не ги приемат в ЕС.те ако знаят къв к.р е в тоя *** съюз...Гърците си цицат и са по-добре от нас.И ще продължат да си взимат кредити без да връщат!А ние се гъзиме на всеки чужденец от ЕС и се правим ,че сме екстра,стабилни.Стабилно в мизерията!
5
17
 
42
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
Хейтъри отивайте в Гърция да протестирате против себе си !
4
26
 
48
 
! Отговори
оП преди 11 години
Няма ли да се разпада тоя *** съюз вече? Еб.х. ни майките... Земята ни пустее,икономиката ни е на дъното...
3
29
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вън Германия от ЕС.
2
15
 
57
 
! Отговори
до 1 преди 11 години
Ми купи си долари тогава бе, ***!