Вестервеле подкрепя Гърция за тежките реформи

Страната се готви за поредния транш от 8.1 милиарда евро
Обновена: 4 юли 2013 09:32 | 4 юли 2013 07:48, Петя Славова
1
Вестервеле подкрепя Гърция за тежките реформи
Евагелос Ванизелос и Гидо Вестервеле. Снимка: БТА

Германия подкрепя Гърция в осъществяването на тежките реформи за ликвидиране на дълга и осигуряване на просперитет, заяви снощи, цитиран от ИТАР-ТАСС, германският външен министър Гидо Вестервеле след среща в Атина с гръцкия вицепремиер и външен министър Евагелос Ванизелос.

Вестервеле каза, че посещението му е жест на солидарност и поддръжка от страна на Германия за Гърция. Знаем какви жертви понася гръцкия народ. Общата ни цел е да се преодолее дълговата криза и да се гарантира развитие и благополучие, каза той и призова гръцкото правителство да не забавя темпа на реформите.

Гърция ще завърши трудните преговори с тройката международни кредитори (Европейския съюз, Европейската централна банка и Международния валутен фонд) и ще получи поредния транш от 8.1 милиарда евро, каза уверено Ванизелос след срещата. Гръцкият премиер изтъкна, че разговорите с Вестервеле са протекли в много добра атмосфера и че в Атина очакват също посещение на германския финансов министър Волфганг Шойбле.

Акцентирайки върху успехите на гръцката програма за реформи,Ванизелос отбеляза, че икономиката на страната се преустройва бързо и Гърция възстановява институционалната си автономия, което е много важно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
10
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
Папат,папат гърчолята,абе имат...политици;и те...крадат,ама остава и за народа.