Румъния да получи сигнал за присъединяване към Шенген

Според френския премиер, страната е подготвена за тази крачка
Обновена: 14 юли 2013 11:41 | 14 юли 2013 11:22, Петя Славова
39
Румъния да получи сигнал за присъединяване към Шенген
Жан-Марк Еро в Румъния. Снимка: БТА

Френският премиер Жан-Марк Еро заяви, че Париж подкрепя даването на "сигнал" на Румъния за присъединяване към Шенген "в рамките на няколко месеца" с въздушните й граници, съобщи Медиафакс.

"Франция винаги е отделяла повишено внимание на намерението на Румъния да се присъедини към Шенгенското пространство, но, както знаете, принадлежността към това пространство предвижда както права, така и задължения. Следователно, ако искаме напредване на преговорите, а не чакане на следващ етап, е необходим прагматизъм. Затова Франция предложи като непосредствена мярка разрешаване на отварянето на въздушните граници", заяви Еро в интервю за телевизия Диджи 24, излъчено на 13 юли, ден след края на двудневното му посещение в Румъния.

На въпрос какво означава "непосредствена мярка" френският премиер уточни, че става дума за период "в рамките на няколко месеца" и че би искал тази стъпка да бъде направена до края на годината, но отбеляза, че му е трудно да даде конкретен срок, като се има предвид, че решението за присъединяване към Шенген се взема единодушно от всички членки, пише БТА.

Той посочи, че "Румъния е подготвена" за тази първа крачка на присъединяването към Шенген, благодарение на "изключителните усилия, които бяха положени" и добави, че "румънците трябва да получат сигнал от страна на Европа".

От друга страна Еро отбеляза, че "има още работа" по отношение на втория етап на присъединяването, предвиждащ включването и на сухопътните граници.

"Става дума за гаранциите, които Румъния и другите страни кандидатки, като България, трябва да дадат по отношение на пълното обезопасяване на границите срещу престъпността,гаранции, че борбата с корупцията ще продължи с още по-голям размах. Всичко това са ангажименти, поети от всички страни от Шенген, така че има още работа", заяви Жан-Марк Еро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
1
 
! Отговори
Ха-ха! преди 10 години
"Песничка стара,за пазачите на фара"!Ха-ха!Както се казва,нищо ново под слънцето.Сега пред Румънците е моркова,а за нас,тоягата.Хайде на бас,че най-късно след няколко месеца,плочата ще се обърне,така,както е било досега.Тази песен,само тъпите наивници,не я разбраха.
32
0
 
4
 
! Отговори
ММ преди 10 години
Реакцията на българските селяни при случая с парашутистите показва,че отдавна сме готови да се изрепчим на престъпноста и шенген ни е в кърпа вързан.
31
1
 
11
 
! Отговори
bariera_61 преди 10 години
Май се получава като в оная приказка: удряй самара за да се сеща магарето! Така и в този случай - европейците ще дадат зелена светлина на румънците, а на нас червена, защото червените са на власт! На запад много добре знаят, че нашите социалисти са си твърдолинейни комунисти! И не само това, скоро пак ще им спрат както преди всички пари по еврофондовете, щото са наясно, че Батко и Братко не са в затвора, както трябваше да бъде и само чакат да направят удара, а такива като тях са многооо!
30
12
 
4
 
! Отговори
fa преди 10 години
АЙДЕ БЕ ПРИ ПРЕМИЕР МАФИОТ НИКОИЙ НЕ НИ ВКАРА В ШЕНГЕН СЕГА ЩЕ ВЛЕЗЕМ САМО ГЛЕДАЙТЕ НИЩО ЧЕ БСП И ТУРЦИТЕ ВИ УПРАВЛЯВАТ И ПРЕСТАНЕТЕ ДА НАРИЧАТЕ КОМУНИСТИ БСП НЯМА НИЩО ОБЩО С КОМУНИЗМА И БКП ВСИЧКИ КАТО БОРИСОФФФ,КОСТОФФФ ,СА ИМАЛИ ПАРТИЙНИ КНИЖКИ КЛИШЕТО С КОМУНИСТИТЕ ОСТАРЯ ПРИ КОМУНИЗМА ИМАШЕ ПРОИЗВОДСТВО И ИКОНОМИКА КАКВО ТУКА ЩЕ МИ ГОВОРИТЕ ЗА КОМУНИЗЪМ И НЯМАШЕ РОВЕЩИ ХОРА В КАЗАНИТЕ ЯСНО ЛИ Е?
29
5
 
15
 
! Отговори
BG.BG преди 10 години
Ние пък ще получим един "среден" сигнал. Това ще е благодарение на комунистическо-турското правителство подкрепяно от един луд.
28
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Започваме вече да жънем плодовете на новото комунистическо правителство, преди бяхме заедно с румънците или ги изпреварвахме, сега изоставаме. Да ни е честито!
27
15
 
6
 
! Отговори
Васил Кунчев преди 10 години
До 17-като си с две висши да не си хванал Господ за шлифера.Аз също съм с висше и няма държава в Европа в която да не съм посещавал но избрах да остана в България.Такива ПОПКРЪСТЬОВЦИ като тебе които са офейкали от страната ни и са отишли в онова нещо америка да робуват са ни омръзнали да ни поучават.И много ми е интересно с каква гордост казвате-аз живея в америка..И очаквате всички отсреща да останат с отворени уста.Бъди си хамериханец,за Българин не ставаш,Гопе.А ние Българите ще се борим тук
26
1
 
1
 
! Отговори
фвьфвь преди 10 години
До RoТука работа има колкото искаш, но за образовани хора. За такива с основно като тебе разбира се че няма. Но то няма и в България за такива.
25
1
 
6
 
! Отговори
He[fl преди 10 години
До МРАВКАОсигурен съм по всички показатели. След време пенсията ми ще започне от 830 евро, ако не ми стига за жилището- тогава държавата ще ми доплаща. Храната и всичко останало ми е по-евтино и качествено. Избери си един модел телевизор или нещо друго и потърси в интернет цената в Б.я и европа и ще се убедиш. Телевизора ми струва 2000 евро, а в Б-я 2400, може би защото сте богати. Мога да пътувам където си искам, защото имам пари. А ти къде можеш да пътуваш?
24
1
 
7
 
! Отговори
ROMAN EMPIRE преди 10 години
NAPALNO NORMALNO PRI ROMANCITE NYAMA OPASNOST DA ZARAZYAT EVROPA SAS RUSKO-TURCKI VIRUS .
23
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ве що се правите на луди!? Не виждате ли, че сме жертва на чужди интереси...От една страна зад БСП стоят Русия, а от д.уга страна зад ГЕРБ стоят САЩ и подлогата й ЕСИ сега веднага Франция застава зад Румънското влизане в шенген хаха празни приказки, които целят да раздижат емоциите в двете държави , от които негативно в България за да се увеличат протестите........
22
2
 
9
 
! Отговори
до 21 преди 10 години
Ти в Брюксел ли се роди, бе, европеецо?Кога мина Калотина, кога забрави, че е от Пичковци......
21
5
 
6
 
! Отговори
Имигрант до мравчо преди 10 години
Разбира се че се докоснахме. Вземам огромна заплата и повиших личният си морал. Семейството ми е обезпечено и щадтливо. Политиката не е за грсжданите. Научете се да рсботите здрсво и да сте отговорни и ще бъдете ОК! Чувствам се европеец на 100%.
20
18
 
10
 
! Отговори
имигрант преди 10 години
Ето, Румъния си има една Франция, а вие си нямате никой. Протестите ще ви дестабилизират и ще видите Шенген през крив макарон. Все е тая Бойко или Орешарски. Много по -голямото зло е да създавате впечатления за лабилност пред Европа. Не мога да повярвам, че сте толкова зле. Зависите от EU само, разберете го!!!
19
9
 
4
 
! Отговори
МРАВКА преди 10 години
ТЪИ КАТО ПОД ТАЗИ СТАТИЯ *** НЕ СА МИ ОГРАНИЧИЛИ ЗАКОННОТО ПРАВО ДА ПИША КОМЕНТАР ИСКАМ ДА ПОПИТАМ НЯКОИ ОТ ТЕЗИ КОИТО ТОЛКОЗ СА ЗАГРИЖЕНИ ДА БЪДЕМ ВЪВ ШЕНГЕН СЛЕДНОТО. ДОКОСНАХТЕ ЛИ СЕ ДО ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЦЕННОСТИ?КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ТЕ?ЯДЪТ ЛИ СЕ ,ПИЯТ ЛИ СЕ ,НОСЯТ ЛИ СЕ?НИКОИ НЕ КАЗВА КАКВО СА ТЕЗИ ЦЕННОСТИ.НЕКА НЯКОИ ПО-УМЕН ОТ МЕН МИ ОДГОВОРИ.
18
9
 
16
 
! Отговори
Монархист преди 10 години
до 13И аз това се чудя, ама *** му е кеф да членува къде ли не, без значение дали има полза или няма. Ей го - НАТО - режете ракетки, режете самолети - *** армия. Ей го ЕС - права на ***, права на сульовци и пульовци, крави краставици, щастливи кокошки. Да не говорим за масовия мит, който върлува сред неграмотниците, че Шенген предлагал свободно да се работи в рамките на ЕС.
17
10
 
25
 
! Отговори
Гопето преди 10 години
до 15... Се*яндур ще викаш на баща си. Аз съм човек с две висши и работя и живея от години в САЩ, защото нашата мила родина е обречена заради БСП и ДПС, които я превърнаха в ***. Повечето хора, които сме тук избягахме от България не защото нямахме работа или пари, а защото политиците ни плюеха в лицето и ни казваха, че сме олиго*рени... Престъпници и крадци управляват България от... 1300 години оцеляхме, а сега сами ще си затрием, като нация... Конграчулейшън... Срам ме е, че съм българин !!!
16
4
 
25
 
! Отговори
Шенген преди 10 години
След сагата Делян Пеевски ще влезем в Шенген, та чак ще излезем в същия миг...
15
2
 
14
 
! Отговори
Tonkata преди 10 години
Ami taka e Rumuncite vurviat napred nie Za niakolko meseca se virnahme v totalitarizma - te sega shte pochnat s nojicata Za nas I gi podkrepiam s 2 race
14
15
 
28
 
! Отговори
Shop преди 10 години
Като измрат българските фенове на Сталин, Хитлер и Путин, тогава ще ни пуснат.