Хизбула: Решението на ЕС е агресивно и несправедливо

"ЕС се е огънал под американско-ционисткия натиск"
Обновена: 23 юли 2013 14:05 | 23 юли 2013 07:43, Елка Василева
59
Хизбула: Решението на ЕС е агресивно и несправедливо
Лидерът на Хизбула Хасан Насрала, охраняван от бодигардовете си. Снимка: Reuters

Ливанската шиитска партия Хизбула определи като "агресивно" и "несправедливо" решението на ЕС да впише въоръженото й крило в своя списък на терористичните организации, предаде Франс прес.

Шиитската партия също така смята, че това решение ще навлече "загуби и разочарования" на европейците.

Хизбула отхвърля категорично решението на ЕС и вижда в него агресивно, неправедливо решение, което не се основава на никакво оправдание и никакво доказателство, заяви партията в комюнике, публикувано късно снощи.

Още по темата

Хизбула смята, че "ЕС се е огънал под американско-ционисткия натиск и диктата на Белия дом, което е опасна тенденция". "Това решение е написано от американска ръка и с израелско мастило, а от Европа се е искало само да постави печата си", заяви Хизбула. Освен това Хизбула смята, че "това решение не отговаря на интересите на народите от Европейския съюз".

"Ако страните от ЕС смятат, че поддавайки се на американския шантаж, си създават влияние в нашия арабско-мюсюлмански регион, ние им казваме: Вашингтон взе същото решение и пожъна само загуби и разочарования", добави партията.

Преди това телевизията на Хизбула, Ал Манар, обвини Великобритания, че стои начело на кампанията срещу нея.

Европейските министри на външните работи вчера решиха да впишат въоръженото крило на Хизбула в списъка на терористичните организации, като увериха, че желаят да продължат диалога с политическите й лидери, което ще се окаже сложно, предаде Франс прес.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: ЕСХизбула
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
2
 
! Отговори
дядо Данчо преди 10 години
До 40-Анонимен.Исраел 8милиона,2милиона европейски преселници и 6милиона руско говорящи!Малко местни,ония с висулките,климащи аутисти,за асортимент!
52
1
 
4
 
! Отговори
муспи преди 10 години
Хисбула, заповядайте в Бългрия да правите това което ние не смееме, от страх да не си загубиме панелките! Ще намерите много съучастници.
51
3
 
4
 
! Отговори
Ценител преди 10 години
Хизбула, както и другите подобни тамошни движения смятат, че имат право да убиват хора навсякъде по света, щом те не споделят техните фанатични твърдения и вярвания. Човечеството трябва да се защити навреме.
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Този да си погледне охраната с автомата и тогава да говори за агресия. Фанатици!
49
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Исраел, можеш да правиш войни с когото си щеш, но НЕ СИ БЪРШИ *** с България, защото Истината рано или късно ще излезе и ще разбереш, че си се бърсал с шкурка!Все ще се намери още един Сноудън!
48
5
 
8
 
! Отговори
yoyo:) преди 10 години
Да живее Хизбуллах = Хасан Насраллах!! Свобода за близкия изток ЕС може да приеме Хизбуллах като терористична организация но свободно мислещият европеец си знае думата!
47
3
 
12
 
! Отговори
рави Исаак преди 10 години
Шальом алейхем! Светът вече не е това, което беше. Евреите станаха най-добрите войници, германците станаха най-големите мошеници, комунистите станаха най-големите капиталисти. Тези, които почитат като пророк педофила с деветгодишна съпруга, искат да въвеждат насила свой морал в целия свят. Но рано или късно, американците идват...
46
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кво ги защитавате тия *** брадясали, които не спират да проливат кръв, да бият жените си, да изнасилват публично като начин за наказание (?!) и които живеят с порядки, характерни за Ранното Средновековие. Тази напаст е бич за човечеството и колкото по-късно Западния свят се съвземе от необяснимата летаргия спрямо тия ***, толкова по-добре.
45
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Mюсюлманите, Християните и Юдеите имат един Бог и това не е било никога проблем за никого! Проблемът се появява, когато някой проповедник изземе функциите и започне да обяснява на хората какво трябва да се прави и срещу кого и как да се чете. Освен проповедниците, има и друг, по-голям проблем - хората с пари, които ползват проповедниците, за да предизвикват конфликти и да трупат още повече пари. А дали става дума за петрол, газ, лихви, оръжия, банки, е все тая.
44
8
 
19
 
! Отговори
zvero3 преди 10 години
Не е въпроса да подкрепяш Хизбула, а да се опълчиш срещу ционизма както правят те. Защото всички банки са *** и както иска нашето "правителство" да вземе още парици от тях и да натиснат главите на народа още повече в дъното на пумийната яма.
43
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
абсолютно е вярно че това е американска работа.съгласен съм с изводите на ливанците.ес не трябва да дава такива заключения защото това води само до изостряне на отношенията.защо сами вкарваме вълка в кошарата.?
42
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
С ОБЯВЯВАНЕТО НА ХИЗБУЛА ЗА (ТЕРОРИСТРИЧНА ОРГАНИЗАЦИЯ) НА ЦИОНИСТИТЕ ИМ СЕ РАЗВЪРЗВАТ РЪЦЕТЕ ЗА УДАРИ ПО ЛИВАН И СИРИЯ ,ЗА ДА СИ ОСИГУРЯТ ТИЛА ЗА УДАРА СРЕЩУ ИРАН КОЙТО Е ИСТИНСКАТА ЦЕЛ НА ЦИОНИСТКИТЕ ГАДОВЕ.БАБА ВАНГА Е ПРЕДРЕКЛА ,ЧЕ СВЕТОВНАТА ВОЙНА ЩЕ ЗАПОЧНЕ ОТ СИРИЯ И ЩЕ СВЪРШИ НА БОЖИ ГРОБ ,КЪДЕТО РУСИЯ И ПРИЯТЕЛИТЕ И ЩЕ ОСВОБОДЯТ БОЖИ ГРОБ,ЗНАЕТЕ ЛИ ,ЧЕ В КРАЯ НА МЕСЕЦА РУСИЯ И КИТАЙ ЗАПОЧВАТ НАЙ МАЩАБНИТЕ СЪВМЕСТНИ ВОЕННИ УЧЕНИЯ,СВЕТЪТ ВЪРВИ КЪМ СВ.ЯДРЕНА ВОЙНА ЗАПАЛЕНА ОТ ЦИОНИСТИТЕ
41
14
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Виждам, че в съзнанието на по-простичките българи света се дели на Америка и Русия ... нищо подобно ... Русия е ***, заразно, болестотворно блато ... Америка не е това, което беше. истината е в Европа !!!
40
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А, казаха ли им го в прав текст?!
39
8
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Охраната на Насрала е доста по- малобройна от тази на Бочко... Потресен съм от хамериканските ционисти и това което направиха в Сарафово! Вътрешното ми убеждение е, че за тях да пожертват няколко руски хазари играещи на хазарт( грешници) в името на окупацията на Иран си е детска игра, а ние играчките! Горко ни!Всъшност, знае ли някой броя на хазарите в Израел?- Тайна, майна!
38
2
 
16
 
! Отговори
тихата_стъпка преди 10 години
до ОдисейНе ме интересуват израело-ливанските отношения, щеше да е добре да не ставаме част от тях, но вече е късно. Ако помниш войната между Израел и Ливан през 2006-та сигурно помниш и че само Европа се противопоставяше на конфликта. Тогава израелският министър-председател Ехуд Олмерт се гневеше, че ЕС "четял проповеди", които не му се слушали. Е, сега няма кой да чете проповеди при една нова война. Едната страна на монетата може да е радикализма, но от другата страна са израелските интереси
37
8
 
23
 
! Отговори
Анти-ИзСраел преди 10 години
Ционистката чума умора няма. Ротшийлдовци и хулиганите от Уолстрийт потриват хубаво ръце. Оооо, неразумний народе, събуждай се от ***-робство, въставай срещу еврейския бич, мръсни гадни ционистки гадове !
36
18
 
13
 
! Отговори
Радка преди 10 години
Вие имате ли си идея тези крайни ислямисти що за "народ" са- *** с ужасяващо промити мозъците? Те правят атентати по целия свят и трепят мирни хора, единствената им цел е да убиват неверници - ние сме християни и винаги сме им били врагове. Изобщо може ли нормално население да си държи децата и хората като цяло гладни и жадни в жегата по цял месец и да ги учи да се самовзривяват? Тръгнали сте да защитавате хора, за които животът няма никаква стойност и да обяснявате,че трябва да им се радваме
35
8
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 10 години
35 прични бол , може да са искали в случая да забяват мирните преговори , може да са искали чисто и просто да отмъстят за нещо си , тези организации са далеч от здравата логика , те черпят сили от конфронтацията и от радикализма , те в нормална обстановка не биха могли да съществуват , те се хранят от конфликта и благодарение на него съществуват.
34
11
 
19
 
! Отговори
Огнен Валяк преди 10 години
*** ще почака Израел да се наиграе в района и един ден просто ще го избомби тъй, че там нема да останат живи евреи. Скъпата играчка на Ротшилд - Израел, явно вече му е омръзнала.