Великобритания предвижда забрана за пушене в затворите

Кабинетът рискува да предизвика гнева на затворниците, 80% от които са пушачи
20 сеп 2013 17:15, Елка Василева
2
Великобритания предвижда забрана за пушене в затворите
Снимка: архив, Getty Images/Guliver Photos

Британското правителство съобщи, че предвижда да се забрани пушенето в килиите на затворите с риск да предизвика негодуванието на затворниците, голяма част от които са пушачи, предаде Франс прес.

Пушенето от 2007 г. е забранено в общите помещения на британските затвори като част от забраната за пушене на обществени помещения.

Правителството възнамерява да приложи тази забрана във всички помещения на затворите в Англия и Уелс. От всичките приблизително 84 000 затворници 80 процента са пушачи, смятат здравните служби.

Според в. "Таймс" в много затвори в Югозападна Англия тази мярка ще влезе предварително, още от пролетта на 2014 г.

Тоталната забрана се очаква да бъде наложена до една година.

Властите се боят от искания за обезщетение от страна на затворниците непушачи и затворническия персонал, които твърдят, че са жертви на пасивното пушене. Те ще са задължени да предоставят никотинови лепенки на затворниците, за да им помогнат да спрат да пушат, пише още вестникът.
 

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, цивилизованият свят става още по-цивилизован!... Представям си какъв ад е да се стои в малки помещения с непрекъснато пушещи гнусници. А на тях - гнусниците, ще им дават възможност, предполагам, да си пушат на някакви специални, необщи места!