Британци недоволстват от "въртележката за професионални просяци"

Решението е страната да се откаже от членството си в ЕС, пише "Телеграф"
29 сеп 2013 17:32, Петя Славова
22
Британци недоволстват от "въртележката за професионални просяци"
Снимка: архив, Reuters

Британски представители недоволстват от "въртележката за професионални просяци", при която просещи румънци получават пари от британския данъкоплатец да се завърнат в родината, но това пътуване се оказва само "кратка лятна ваканция", преди отново да се пристигнат във Великобритания. Тази ситуация описва британският в. "Телеграф" в материал, озаглавен "Чуждите просяци, които Великобритания не може да спре".

Изданието описва трудностите, пред които е изправена страната в усилията си да държи извън своята територия граждани на Европейския съюз, дори и те да са пристигнали само за просия, пише БТА.

"Телеграф" цитира думите на Дъглас Карсуел, известен депутат евроскептик от редиците на консерваторите, според когото единственият начин Великобритания да се справи с положението е "да прекрати членството си в ЕС при сегашните условия". "На тези хора се плаща, за да си отидат у дома в Румънияна кратка лятна ваканция", казва той.

Лондонската община, в която действат просяците, изчислява, че харчи над 500 хиляди лири стерлинги годишно, за да се справи с проблема и нарича положението "фарс", като настоява за по-строг граничен контрол.

През юли над 20 роми получиха билети, за да се върнат в Румъния, осигурени от Британската гранична агенция и благотворителна организация за бездомните, също финансирана от данъкоплатците. Лондонската община Уестминстър разполага обаче с информация, че шестима души от групата - почти една трета, вече са се върнали.

Това предизвика гневни реакции в общинския съвет на Уестминстър, който ги обвинява в антисоциално поведение и дребна престъпност.

"Трябва да сме по-строги на границата, особено ако тези хора първоначално са се съгласили да си отидат вкъщи за сметка на данъкоплатците", казва Ники Айкен, общинска съветничка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Peny Lane преди 10 години
Така притока на просяци и хора, които искат социални помощи просто ще бъде посечен в зародиш, ама то за това се изисква акъл, нещо което у англичаните както забелязахме и чрез техния Фрадж липсва
20
0
 
0
 
! Отговори
Peny Lane преди 10 години
Хайде покажете ни нагледно как се "интегрира ***". Нали сте много отворени в критиките и раздаването на акъли. Интегрирайте си ги, покажете ни нагледно как става, а не ни ги връщайте обратно, за да не ви дадат на съд заради дискриминация. :)Чак и билети за връщане им осигурявали - какви смешници. :) По-долу прочетох коментар, който много ми хареса - ами най-просто е англичаните да вкарат входящ тест по езика и професионална пригодност. Така притока на просяци и хора, които искат социални помощи просто ще бъде посечен в зародиш, ама то за това се изисква акъл, нещо което у англичаните какт
19
0
 
1
 
! Отговори
... преди 10 години
Мноо скъп държавния билет от Лондон до Букурещ бре... щом 500 хил. са изхарчили за 20 души, излиза по 25 хил. на калпак... нещо много слабички са тия лондончани. 20 души им бутнаха икономиката.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ние с Румъния да не се бавим - да направим социално-образователана програма с идеална цел "Запознаване на ромите с европейското културно наследсто" и да им предоставяме еднопосочен билет до посочена от тях дестинация в съюза!:) :)
17
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
В целият свят съзнанието на *** е изградено да не работи, да лъже и краде но за румънския и български *** това чувство е в 1000 % развито !
16
1
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
През 1989 тутурдисахте румънците да си убият диктатора Чаушеско за да правите от *** демократи, а сега не ги искате. Нямахте нужда от Чаушеско, а сега румънските *** ви казват, че вие пък нямате нужда от Кралица и остава да ги настаните в кралските дворци та белким ги интегрирате по кралски !
15
0
 
4
 
! Отговори
wc преди 10 години
priemete horata nali imate mnogo takiva
14
0
 
14
 
! Отговори
valya.doncheva преди 10 години
Aма и аз недоволствам, че им дават пари да се връщат.Впрочем тоаи на снимка е с юниформ франсе.
13
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да ги интегрират :D .
12
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Прекратете си членството, само да не забравите, че ще трябва да си обърнете джобовете преди напускане на съюза.
11
1
 
31
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
На снимката:Униформен бял човек с оръжие показва правилния път на първосигнална ***!Нещата се повтарят през 70 години в европата!Айде, *** скачайте на минусите!
10
4
 
31
 
! Отговори
АТАКА или смърт преди 10 години
Радващо е ,че все повече страни осъзнават капана,наречен Европейски (Еврейски) Съюз.Уж ЕС дава пари за земеделие,но същевременно налага лимит на износа им и внасяме 80% от зеленчуците и плодовете !!!Целта им е хем да сме селскостопанска страна,хем пък и да сме вносител на европейските стоки !
9
0
 
41
 
! Отговори
бай Генчо преди 10 години
Крайно време е да се разбере, че *** не са български, дори нито европейски, а световен проблем. Такъв етнос няма друг такъв. Гледах преди седмица филм за едно племе от Амазонските джунгли, напълно изолирано от света. Та те имаха земеделие, бяха ловци и познания за билки. Къпеха се често и броят на децата им беше по-малък от едно *** семейство. Напълно сами преживяваха и на никого не пречеха. В този аспект те стоят над паразитиращите ***. Тук е нужно консолидирано решение от ООН напр
8
0
 
27
 
! Отговори
HCDV! преди 10 години
До ЖоВъпросът ми е тези дето ги изброяваш "Китайци, индийци, ***" също ли така просят или по друг начин изхранват прехраната си? Защото за китайците се съмнявам че го правят.
7
2
 
47
 
! Отговори
Жо преди 10 години
ПРЕДИ СЕДМИЦА се върнах от Лондон. Е, ако това е британската столица, защо не си я заселят с британци?Китайци, индийци, ***- това са тези, които се забелязват веднага по улиците и те са 40-50 % от всички "лондончани"! Предполагам, че поне още 10 % са европейци- заселници от други държави в Лондон.И всички тези се оплакват от една тумба ***?А, нас питат ли ни?
6
7
 
30
 
! Отговори
tt2 преди 10 години
крайно време е и ние да напуснем възродената римска империя
5
8
 
45
 
! Отговори
Чиновник преди 10 години
Британците да не мучат много, а да връщат заграбеното от целия свят.
4
3
 
39
 
! Отговори
хмм преди 10 години
"усилията си да държи извън своята територия граждани на Европейския съюз" - значи искат да държат граждани не ЕС извън територията си, но пускат по 200 000 пакистанци, индийци и араби всяка година. Сигурно са много рзботливи. :-) 6 *** са най-големия проблем на великобритания явно. Нарочно пиша името на държавата им с малка буква..абсолютни лицемери.
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Преди България и Румъния да влязат в ЕС, в Солун нямаше просяци.Сега е пълно с просещи румънски и български ***.И също така положението с нелегалните албанци в Гърция. Хващат ги, затварят ги в гръцки затвор за 20 дена, като им дават и всекидневно по 5 евро за джобни, отделно ги хранят. и Албанецът със спестените 100 евро го връщат в Албания. Той отново минава нелегално и така.
2
5
 
17
 
! Отговори
picha преди 10 години
*** ne moja da se opravi s *** ta angliq li se moje?