ЕК е готова да ни помогне за потока от сирийски бежанци

"България трябва да определи нуждите си и да поиска помощ"
Обновена: 3 окт 2013 21:00 | 3 окт 2013 20:58, Елка Василева
17
ЕК е готова да ни помогне за потока от сирийски бежанци
Снимка: Булфото

Ако България има някакви по-особени нужди покрай притока на сирийски бежанци, Европейската комисия е готова да ги научи и да съдейства, както е правила досега в безброй случаи. Това заяви на пресконференция Микеле Черконе, говорител на еврокомисаря по вътрешните работи Сесилия Малмстрьом.

България трябва да определи приоритетите и нуждите си, а след това да поиска помощ от ЕК, добави той. Повече от готови сме да окажем помощ - така направихме в предните години с Гърция, Италия и Малта, заяви говорителят. По неговите думи съществуват множество възможности за осигуряването на подкрепа - от фондове за спешни разходи, за подкрепа при случаите на предоставяне на убежище, - с които натискът може да бъде преодолян.

Говорителят отбеляза, че мисия на ЕК е на посещение тази седмица в България и околните държави, за да оцени по-добре проблемите и да предложи възможни решения. Очаква се резултатите от наблюденията на работната група и предложенията да бъдат представени идния вторник на заседанието на Съвета на ЕС по вътрешни работи в Люксембург, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
1
 
! Отговори
Аспарух преди 10 години
дайте ги ,на европейците , ние изнемогваме , а ако имаме те са за нас ,пратети ги в катар , дубай , да си живеят добре , тук рана няма , а да незабравя натварете и нашите , да се изчисти БЪЛГАРИЯ от ***
12
0
 
4
 
! Отговори
Чингиз хан преди 10 години
Ние не искаме материална помощ от ЕС ние искаме да си прибере сирийците,нашите *** ни стигат.Богати сте,по територия сте големи,знаете ,как да ги интегрирате,проберете си ги.
11
0
 
2
 
! Отговори
буд кало ром преди 10 години
Много сигаани станахме в ***, бееййй!
10
0
 
8
 
! Отговори
Иво-000 преди 10 години
Да искат помощ за пенсионерите и бедните, не за тези ***........
9
0
 
9
 
! Отговори
до гадните преди 10 години
така наречени европейци-уважаеми пиянгури,педофили,изкукуригалници значи преди 600г. ви спряхме османците,тъпчеха ни,клаха ни ,та вие да си имате ренесанс,наполеон, папите -педофили сега старата песен на нов глас ,а не тоя път няма да стане,вземайте вмирисаните мюсулмани и нашите *** и си ги хранете,приобщавайте ,ако щете си ги вземете и в къщи,на мен ми писна да ме правите на шашав при условие,че вие сте генетически увредени,единственото хубаво са ви колите/без италианските/..
8
0
 
9
 
! Отговори
язвичката преди 10 години
аи няма нужда от помощ -ес да си взима *** или ние ще ги ритаме обратно оттам откъдето са дошлиза гадостите сме граница,ама иначе сме пета ръка хора за тияя да си е..т маиката смотана-*** скандинавци ще ми се пенят кои бил европеец-рибоядци мизерни
7
1
 
3
 
! Отговори
Бойко преди 10 години
Гласувайте за мене и аз ще ви е.. майката докрай!
6
3
 
2
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
До Гражданинът5 Грешиш!Бойко каза, че "влизат отляво, отдясно на потоци"!Заставайки срещу картата на БГ, виждам как отдясно трябва да влизат през морето.Повярвай ми, единствените потоци в морето са крайбрежните течения, дето ги виждам ден и нощ!
5
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Трябва да се спрат и върнат всички нелегално навлезли от Турция. Там нито живота им е заплашен, нито религията им. Това са чисто икономически бежанци! А ако са толкова зле - хубаво е Европа да помага. Ако са съгласни - са им ги пратим. Ако не - в Турция и Европа там да помага. А ако има методи за приобщаване - ами да го прави или в Европа или в Турция. Ако е успешен - да им дадем да приобщат и нашите ***
4
0
 
19
 
! Отговори
ПИТАМ? преди 10 години
Доколкото разбирам, ние не само бежанци от сирия взимаме, но и *** от сомалиа - поне така изглежда в района на Подуяне - стадион Герена! Е питам, можем ли да приемаме бежанци от няколко държави едновременно!? ? ?ИЛИ ТОВА Е ПОРЕДНИЯ ПЪКЛЕН ПЛАН НА ТОВА ЦИГАНО-ТУРСКО ПРАВИТЕЛСТВО
3
1
 
11
 
! Отговори
стига преди 10 години
Не щем сирийци от тая боя си имаме достатъчн - на влака към Париж.......... БЕЗ ПРАВО НА ВРЪЩАНЕ .........
2
3
 
7
 
! Отговори
бъдин преди 10 години
Помощ!!Викайте Бойко!!
1
1
 
19
 
! Отговори
Ъц преди 10 години
Разбира се, че ще са готови да изсипят чували с пари(хартия без покритие) стига да не допуснат тълпите бежанци на своя територия!Бг трябва да определи приоритетите си в тази ситуация на бежанския поток от Близкия Изток, създадена от либералистите в Западна Европа и САЩ, и да затвори границите си за това "бежанско цунами" което ще продължава да нараства.Ние и без това сме на ръба на политическия и социален хаос!