Плащаш за секс – осъждат те

Нов закон наказва клиентите, а не жриците на любовта във Франция
Обновена: 16 ное 2013 18:29 | 16 ное 2013 18:29,
45
Плащаш за секс – осъждат те
Снимка: Reuters

Може ли проституцията в една страна да бъде заличена като се наказват не хората, които предлагат телата си срещу пари, а тези, които плащат за секс услуги?

Според част от френските депутати отговорът е „да”, пише БиБиСи. Подготвяният нов закон вече предизвиква сериозни полемики, въпреки че тепърва ще влиза за обсъждане в парламента.

Законопроектът, внесен от управляващата Социалистическа партия, съдържа над 20 точки. Повечето от тях са насочени срещу разбиването на мрежите за проституция, контролирани от чуждестранни престъпни групи и борба с трафика на секс робини.

Но член 16 е това, което разбуни духовете във Франция, отбелязва БиБиСи. По силата на тази точка за първи път в историята на страната ще е престъпление да ползваш услугите на проститутка.

За първо доказано провинение наказанието ще бъде 1 500 евро. При повторно престъпване на закона глобата е в двоен размер.

Освен това нарушителят ще трябва да изкара специален курс за „вредите, нанасяни на обществото от проституцията”.

Според БиБиСи вероятността този законопроект да влезе в сила е много голяма.

Подобна разпоредба беше одобрена от депутатите от двете водещи партии още през 2011-та година. Но процедурно забавяне спря приемането на законопроекта тогава.

Сега дебатът по темата е в разгара си, тъй като гласуването е предвидено за края на месеца.

Противници на новия закон считат, че криминализирането на клиентите ще утежни ситуацията, тъй като проституцията ще се превърне в още по-сенчест бизнес. По тази начин жриците на любовта ще станат още по-уязвими и експлоатацията им от страна на безмилостни престъпни мрежи ще стане още по-жестока.

По последни данни във Франция има 20 хиляди проститутки, като 90% от тях са чужденки.
Критиците на законопроекта признават, че новите мерки може и да доведат до ограничаването на уличната проституция. Но в същото време „поръчването” на проститутки чрез интернет ще отбележи значителен ръст. А проследяването на сводниците по световната мрежа може да се окаже доста трудна задача.

Жени, които изкарват прехраната си с платен секс и не се под влиянието на подземния свят, също се недоволни. Те настояват, че новият закон ще застраши взаимоотношенията им с редовни клиенти, градени с години. Взаимоотношения, които се материализират в солидни приходи.

Защитниците на закона настояват, че резултатът ще е положителен и дават за пример някои страни като Швеция, където плащането за секс е престъпление и където има ефект от тази мярка.

Въпросът обаче е наистина реална цел ли е изкореняването на проституцията чрез нов закон във Франция?

Предстои да разберем отговора съвсем скоро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


45
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
9
 
18
 
! Отговори
правилно преди 10 години
Ако няма търсене, няма да има и предлагане, толкова ли трудно беше някой да се сети най-после. Да не говорим за търсещите почти детска плът, не сводниците, клиентите винаги трябва да са в затвора, защото заради техните пари се движи цялата тази отвратителна машина.
16
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До stranenАааа , и много жени също,също ...:)
15
8
 
12
 
! Отговори
Гошо преди 10 години
Тъкмо да кажа "БРАВО" - а то във Франция... Е, браво на франсетата. Ама то - за секс с жена, неприложимо там, на практика... :D :D :D
14
3
 
13
 
! Отговори
КурБан преди 10 години
Бах мааа му!Много се затрудних с превода при прочитането. Абе, нямате ли един редактор от 5-ти клас поне, да проверява правописа на автора, който очевидно още е на урока с чингелчетата в първи клас!
13
6
 
29
 
! Отговори
stranen преди 10 години
брак по сметка също е вид проституция значи всички мъже трябва да плащат глоби...
12
6
 
35
 
! Отговори
STARBUCKS-USA преди 10 години
Мой приятел живее в Детройт. Случката е от преди повече от 5 години. Излиза от супер маркета и отива към колата с.На паркинга се появява красива дама и бързо се стига до сделка , срещу $ 100.Тя иска парите първо. В момента в който той и ги дава, тя му слага белезниците.Полицай.Глобиха го $ 1000. Жена му разбра. Много неприятности си създаде. На голямо унижение го подложиха. После сме се смяли,колко дълго време не си е помислил , за чуждо :)
11
3
 
45
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Ха-ха ,ако го въведат и у нас ,то тогава трябва нас всичките да ни осъдят пожизнено ,защото вече 24 години яко ни клатят 240 депутати,а ние си им плащаме за това :)) !
10
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
О, воала, вече ще се само по любов:)))
9
5
 
44
 
! Отговори
Сър Пичук преди 10 години
Борбата и опитите за "заличаване" на проституцията са напълно безсмилени и дори вредни за всяка държава, която ги практикува. Проституцията трябва да е легална, да се плащат данъци върху приходите и да се следи здравословното състояние на жриците редовно, за да не сеят венерически болести. Подобна социалистическа простотия ще пренасочи приходите от този бизнес към подземния свят и ще доведе до абсолютно неконтролируема престъпност...
8
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тези се състезават с Турция вече.
7
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълни глупости. Аз като се запозная с някоя кака по интернет и като се срещнем за едното чукане, не й ли плащам за пиенето преди да се метнем в кревата? Тоест не съм ли й платил за секс? Хайде елате ме осъдете, да ви е.а майката скапана умряла френска.Няма да ми триете част от коментара, бе!
6
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Пълни глупости. Аз като се запозная с някоя кака по интернет и като се срещнем за едното , не й ли плащам за пиенето преди да се метнем в кревата? Тоест не съм ли й платил за секс? Хайде елате ме осъдете,
5
2
 
38
 
! Отговори
livevil преди 10 години
В България ако се въведе такъв закон какво ли ще се случи с фолк певиците и техните спонсори, защото това реално погледнато си е проституция :D
4
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво, сексът става безплатен. Ура Вива ла Франс !
3
5
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И какво, хора (мъже), които не искат да мастурбират, а не са женени и нямат приятелки, какво да правят?... 1. Да стават аскети?2. Да стават изнасилвачи?
2
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Просто ще си ги поръчват по интернет като момичета за компания.
1
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Мангалия милицията охранява проститутките по пътищата.