Англиканската църква узря за гей браковете

Духовници хомосексуалисти вече могат да стават епископи
28 ное 2013 16:36,
27
Англиканската църква узря за гей браковете
Снимка: Reuters

Англиканската църква предложи нейните духовници да могат да признават хомосексуални бракове, съобщи Ройтерс.

Оповестените днес предложения правят още по-отворен подходът на църквата към хомосексуализма.

По-рано тази година Англиканската църква отмени забраната духовници хомосексуалисти, имащи гражданско партньорство, да стават епископи.

В една от препоръките, разработени от специална група, се лансира идеята духовниците "да могат да предлагат подходящи служби за ознаменуване на вярно еднополово взаимоотношение".

Британският парламент одобри тази година брака между хора от един и същ пол въпреки съпротивата на религиозни групи и консервативни депутати.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
2
 
1
 
! Отговори
EU citizen преди 10 години
Не съм гей, но на теория в страните, където трябва да си криеш сексуалната ориентация, един гей би могъл да стане президент. Примерно ако всеки си каже спокойно какъв е, хората ще си направят сметка за кого да гласуват. Но ако гейовете се прикриват, някой лекичко може да стигне до върха. Например кой може да каже дали Путин и Медведьофф са гейчета или само приличат на такива?
21
1
 
1
 
! Отговори
haloperidol преди 10 години
Благодаря за проповедите.
20
0
 
3
 
! Отговори
Мирата Бирата преди 10 години
До haloperidolЗа тебе ето този стих се отнася с пълна сила;"22. Като се представяха за мъдри, те глупееха ... "
19
3
 
0
 
! Отговори
haloperidol преди 10 години
До ПламенО приятелю, ти си голямата скръб така като те гледам...
18
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
26. Затова Бог ги предаде на срамотни страсти, като и жените им измениха естественото употребление на тялото в противоестествено.27. Така и мъжете, като оставиха естественото употребление на женския пол, разжегоха се в страстта си един към друг, струвайки безобразие мъже с мъже, и приемаха в себе си заслуженото въздаяние на своето нечестие.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
20. Понеже от създаването на света това, което е невидимо у Него, вечната Му сила и божественост, се вижда ясно, разбираемо чрез творенията; така че човеците остават без извинение. 21. Защото, като познаха Бога, не Го прославиха като Бог, нито Му благодариха; но се извратиха чрез своите мъдрувания и несмисленото им сърце се помрачи.22. Като се представяха за мъдри, те глупееха ...
16
0
 
9
 
! Отговори
Пламен преди 10 години
Това е мерзост пред Бог. В Библиата е пророкувано, че ще да има голямо отстъпление от вярата преди да дойде голямата скръб. И ето че това се случва ...
15
4
 
0
 
! Отговори
haloperidol преди 10 години
Приятелю, а това че харесваш сардини или раци също ли идва от мозъка на човека? Ти въобще запознат ли си бегло с всеобхватната материя човешки мозък? Това е високопарно, мозъкът е най-голямата загадка на мирозданието. Аз пък ти противопоставям друг факт - религията също е плод на мозъка или психиката, фройдистите говорят за нея като невротизъм, прикриване на страх от смъртта. Още нещо - правиш ли разлика между мозъчна и психична дейност? Двете не винаги са тъждествени,даже почти никога не са.
14
2
 
0
 
! Отговори
haloperidol преди 10 години
Учените са на мнение ,че "чиста" хетеросексуалност или хомосексуалност, както и чиста раса няма. Кинси създава така наречената Скала на Кинси която изобразява половата насоченост на сексуалният нагон на човек.Интересно е че повечето хора попадат някъде по средата. Според Ерих Фром човекът по своята природа е бисексуално същество, хиндуистите пък казват, че всеки е съставен от женски и мъжки "молекули" или ако щете ин и ян според даоистите.Така че контингента за този остров нараства безпрекословн
13
4
 
0
 
! Отговори
haloperidol преди 10 години
После ще изселим на някой остров и психично болните - 500 милиона души, после диабетиците, старците, паркинсониците, склеротиците - има няма два милиарда. После грозните,ниските,русите,синеоките (светлите коси и очи се дължат на рецесивен ген). После тъпите, дебелите, фанатиците, атеистите. При тая система да сеподлага на сегрегация всеки който се различава от нас до никъде няма да стигнем, Хитлер се опита и не успя. Няма нужда да припомням че така светът би изгубил гении като Оскар Уайлд.
12
2
 
0
 
! Отговори
haloperidol преди 10 години
До АнонименПърво този остров ще трябва да е БАЯ голям, ще е третата най-населена държава в света със 300 милиона население и емигрантски поток от 1 милион души годишно. Ами хайде, чакам предложения?
11
3
 
0
 
! Отговори
haloperidol преди 10 години
До АнонименПодразбира се че за да твърдиш нещо трябва да го докажеш. Какво точно е болно на мозъка на хомосексуалните? Или иначе казано на кой трансмитер, неврон, рецептор се дължи той? Допаминът ли е нисък/висок, серотонинът ли? Слушам?
10
2
 
2
 
! Отговори
haloperidol преди 10 години
До АнонименНадявай се да изчезнат, те за 20 хиляди години не са изчезнали.
9
4
 
6
 
! Отговори
ха ха ха преди 10 години
Родените "деца"от такива бракове ще се наричат говнари,защото са родени от г.....ъз!
8
5
 
2
 
! Отговори
haloperidol преди 10 години
Абе и браковете , и религията са на изчезване, много ми дреме на мен че гейовете искат да се женят. Като толкова искат нека се женят, аз си имам мои грижи и не ме вълнува нито кой с кой си ляга, нито с кого се жени. Аз съм поповече за гражданските съюзи между хомосексуални, вместо брак, разликата е само в името а и така пак няма и да обидим крехките чувства на вярващите, че ще вземат да получат разрив, а ние не искаме това.
7
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До АнонименНе съди за да не бъдеш съден, така както викаш анатема, така ще гориш заедно с тях!
6
2
 
6
 
! Отговори
атеист преди 10 години
Айде сега не се правете на много вярващи и стига конспирации и паранои. Ако всички живеехте по всички правила на библията ехее, ама сте само на думи.
5
5
 
3
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
V Ada uzryavat biletite za homobanditite I gei sveshtennicite.Mislete dokato ste jivi!Pokaite se ot grehovete si I potursete Isus,ne na ikoni I ne na statui murtvi,a jiviat vuskrusnaliat!!
4
2
 
7
 
! Отговори
NOrd преди 10 години
И как узаконяването или забранявеното им влияе на раждаемостта само не разбирам.То ако някои си е гей със или без брак пак ще си е такъв.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***! АНАТЕМА И ДА ГОРИТЕ ВОВЕКИ!