Популистки спорове в ЕС пораждат страх от собствените ни граждани!

Ханес Свобода: Истинският проблем са социалният дъмпинг и експлоатацията
5
Популистки спорове в ЕС пораждат страх от собствените ни граждани!
Ханес Свобода. Снимка: архив, Ройтерс

"Безразсъдното безумие" в дебата за свободното движение в ЕС критикува в становище председателят на групата на социалистите и демократите в Европейския парламент Ханес Свобода.

От 1 януари догодина отпадат и последните ограничения за свободното движение на гражданите от държавите, които се присъединиха към ЕС през 2007 г. - България и Румъния.

Още по темата
Ханес Свобода посочва, че в някои държави от Общността се е разгорял дебат за вътрешната миграция в ЕС, който често съдържа популистки нападки срещу тази група мигранти.

Истинският проблем, който трябва да решим, са социалният дъмпинг и експлоатацията, коментира Свобода. Той посочва, че правото на свободно движение е неделима част от постиженията на ЕС, като при това всички проучвания показват, че то дава принос за икономическото и общественото развитие в Общността.

Вместо да се отдаваме на безразсъдно безумие и популистки спорове, пораждащи страх от собствените ни граждани, би трябвало да гледаме напред и да подобрим условията за вътрешните мигранти в ЕС, заявява Свобода.

Според него основното внимание следва да бъде насочено към директивата за командированите работници с установяването на принципа, че онези, които работят на едно и също място, получават еднакво възнаграждение.

По неговите думи е твърде странно, че държавите, които се оплакват от вътрешната миграция, препятстват процеса за подобряването на директивата. Ако националните ръководители наистина се тревожат от миграцията, би трябвало да намерят европейско решение на масата за преговори в Брюксел, заявява Свобода.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: песХанес Свобода
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
Миро преди 10 години
Прав е Свобода да ни защити, но едва ли щеше да го направи в специално становище на ПЕС, ако не беше лобирането на нашите леви евродепутати. Добре свършена работа!
3
0
 
1
 
! Отговори
The king преди 10 години
Както ние можем да отворим границите си за хора и стоки от Англия, така и те трябва да го направят. В противен случай това не е равнопоставеност!
2
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ЗНАЧИ ДАЛАВЕРАТА Е ЯСНА--МОЖЕ ДА СЕ ДВИЖАТ КАПИТАЛИ И БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ ДА Е УНИЩОЖЕНА ОТ *** КОСТОВ..А ЗА ХОРА КЪМ ТЯХ НЕ МОЖЕ...ЕГАТИ СЪЮЗА...Е... НИ МАМАТА...!!!
1
8
 
6
 
! Отговори
мигрю преди 10 години
За съжаление егоистични , глупави и страхливи хорица , които наричат себеси Националисти ще има винаги. Сами не зваят колко са ограничени. Имам новина за вас. Светът ще става все по глобален и ако нямате образование и най вече ум никога няма да сте конкуретноспособни.... и ще *** мънички хорица такива!