Поборник срещу имиграцията е новата политическа звезда на Белгия

Маги де Блок е силно харесвана заради работата си
Обновена: 2 дек 2013 14:19 | 2 дек 2013 11:35, Елка Василева
12
Поборник срещу имиграцията е новата политическа звезда на Белгия
Маги де Блок. Снимка: архив, Reuters

Държавният секретар по въпросите за бежанците, миграцията, общественото приобщаване и борбата с бедността Маги де Блок е новата политическа звезда на Белгия, която изпревари по популярност дори победителя в изборите от 2010 г. Барт де Вевер - председател на умерените националисти от Нов фламандски алианс. Това показа проучване на общественото мнение, оповестено в местните медии.

Анализатори отчитат, че Де Блок е силно харесвана във Фландрия заради работата си. В нейния мандат бяха предприети промени, свързани с работата с чужденците. Така например сроковете за разглеждане на молбите на бежанците бяха съкратени от две години на три месеца. Отпадна възможността един чужденец да подава множество молби за уреждане на статута си на престой в страната - досегашен пропуск, който позволяваше изчакването на отговорите на няколко молби, преди отхвърлянето на молба да води до незабавно експулсиране.

Като друго достижение на Де Блок се сочи това, че тя върна в държавния бюджет 90 млн. евро, непохарчени за работата с имигрантите. Все пак се отчита, че недостигът на средства в службите, заети с имигрантите, е постоянен. Добрите оценки на избирателите са в ярък контраст с отношението на самите чужденци - това лято Де Блок бе замерена в лицето със сметанов сладкиш при посещение на обществено място - сцена, заснета и разпространена в интернет, за да я унижи.

На този фон днес белгийските медии съобщават за предприетата от Великобритания кампания за ограничаване на миграцията на "население от Изтока". Уточнява се, че след 1 януари 2014 г., когато отпадат ограниченията за наемането на българи и румънци на работа навсякъде в ЕС, Лондон ще започне да екстрадира бездомници, които спят по улиците, както и просяци. Допълва се, че британските работодатели, които плащат на служителите си имигранти под минималните надници, ще бъдат глобявани с 24 000 евро.

Белгийските медии допълват в същата информация, че от днес започва работа системата Евросур, предназначена за наблюдение на външните граници на ЕС и за предотвратяването на незаконната миграция. Макар че Европейската комисия неколкократно подчерта разликата между свободното движение на граждани на ЕС в границите на Общността и темата за прииждащите към Европа граждани от други континенти, медиите разглеждат двата въпроса в цялост. В последните дни представители на институциите на ЕС уточниха, че България е част от Евросур и се разглежда като държава от Шенген, каквато формално не е, тъй като е част от Шенгенското споразумение, макар "някои негови текстове да не са влезли в сила", пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Sestrata na Fidooshu!
8
1
 
6
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 10 години
На мене па ми харесва жената ! :) :) :)
7
4
 
5
 
! Отговори
дрън,дрън преди 10 години
Цялото европата казва че българите мирише лошоооо и затуи не иска нас де!Другото само дрън,дрън.
6
4
 
4
 
! Отговори
художника преди 10 години
Па вие сте много убави. Мамини ненагледни :):):)
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
не си прав, и за този влак има пътници
4
3
 
12
 
! Отговори
avuski преди 10 години
Bahti sviniata.unfuckable.
3
1
 
23
 
! Отговори
Hitar Petar преди 10 години
Папало, па се забравило....
2
2
 
47
 
! Отговори
Порти преди 10 години
Фидосова, ти ли си бе?Га се премести у Белгийско? Мускалите с розово масло взе ли поне?
1
5
 
30
 
! Отговори
varg vikernes преди 10 години
Тя си е цял болк жилищен.