Българите сред недоволните в ЕС от железниците

52% от пътниците у нас недоволстват от хигиената във вагоните
Обновена: 16 дек 2013 20:51 | 16 дек 2013 20:32, Елка Василева
24
Българите сред недоволните в ЕС от железниците
Снимка: архив, Булфото

Българите са сред най-недоволните в ЕС от състоянието на националните железници. Това показва доклад, представен днес от Европейската комисия, предаде БТА.

Над половината българи (52 на сто) не са доволни от чистотата във вагоните. Сходни са отговорите на румънците (53 на сто), а най-недоволни са италианците (59 процента).

Преобладава броят на недоволните от чистотата на гарите българи - 44 на сто, срещу 32 на сто доволни. Близки са отговорите по този въпрос на румънците, италианците, словаците и унгарците.

Сред българите преобладават отговорите, че не са доволни от начините и сроковете за разглеждане на жалбите на пътниците, докато преобладаващата част от европейците са удовлетворени по този въпрос.

Общо в ЕС пътниците са по-скоро доволни от разписанието на влаковете, докато у нас мненията са разделени поравно между доволните и недоволните.

В сравнение с данните от 2011 г. в мнението на българите се наблюдава увеличение от седем процента сред неудовлетворените от железниците. Изследването показва, че българските гари са сред най-достъпните в ЕС от гледна точка на свързващата инфраструктура и улесненията за трудно подвижни хора.

Същевременно като слабост българските пътници отчитат лошата достъпност на пероните и на вагоните.

Българите сочат като недостатък също достъпността до билетните каси на гарите и липсата на възможност да купуват (разпечатват) билети от машини.

Българските пътници са сред най-недоволните в ЕС от информацията, която получават при пътуване с влак, както и от отношението на персонала на железниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Състоянието на железниците е функция на управлението на корифеи като Дянков ,които освен,че няма пари друго не знае ,,,чудно е въобще че има железници ....и кои да се вози щото и пари нямаме за билетче.
1
2
 
23
 
! Отговори
georgi ishkitiev преди 10 години
железниците са много перспективен транспорт и може много да се печели от тях. Просто много се краде, не е добра организацията, няма никаква реклама.. Не замърсява околната среда, Като му се износят колелата се претопяват и правят на ново :), не се изхвърлят гуми и други ***. двигателя е на практика безкраен..