Британци, не се страхувайте от българите!

Ивайло Калфин успокоява хората на Острова във видеообръщение
Обновена: 27 дек 2013 14:06 | 27 дек 2013 12:17, Елка Василева
28
Британци, не се страхувайте от българите!
Ивайло Калфин. Снимка: YouTube

Ивайло Калфин отправи видеообръщение към британските граждани да не се боят от имигрантска вълна от България, съобщи пресофисът на евродепутата.

По повод отпадането на ограниченията за работа на българи в ЕС от 1 януари 2014 г. Калфин, като член на Европейския парламент се обръща към британските граждани, за да успокои насажданите у тях страхове, които смята за измислени.

"Българите не са много в Обединеното кралство. Те работят, плащат данъци и вноски към британската социална система. Някои политически партии, главно националисти, ви плашат, но трябва да знаете, че това е твърде далеч от фактите и от реалността", казва Калфин във видеото, разпространявано чрез неговия канал в YouTube.

"Твърденията, че 29 милиона българи и румънци ще атакуват Великобритания, са просто глупости. Не само защото сборът от населението на България и Румъния е по-малък, а и защото официалната статистика показва друго", казва Калфин.

Българският евродепутат цитира статистика, според която от 600 безработни само един е българин, а едва 148 българки вземат майчински в Обединеното кралство.

В същото време българските и румънски студенти внасят в хазната на Обединеното кралство 30 милиона британски лири под формата на такси за обучение и за своята издръжка.

"Всички тези данни показват, че българите са във Великобритания, за да учат и да работят, а не да използват социалната система на страната", казва Калфин в обръщението.

В началото на месеца той изпрати и открито писмо до британския премиер Дейвид Камерън, с което протестира срещу националистическото говорене във Великобритания, чиято жертва са българските граждани. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
4
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Калфин е единственият що-годе свестен от Б(егай)СПарите, за който се сещам. Надявам се скоро да ги напусне.
19
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ивайло Калпав ако беше кадърен сега да ни е президент....пак няма да е президент....калпав е!...................Иначе ще разбия илюзиите на "Акуила1488" тъй като се оказа че Станимишеф не е толкова добро еврейско момченце!Неговият баща се оказва че се е срещал с палестинските терористи които взеха заложници на олимпияда"72 в Германия и убиха доста еврейски спортисти като дори е успял да докара един от тях в България!
18
6
 
2
 
! Отговори
Евроамериканец преди 10 години
Хаха, това клипче ще разсмее британците точно толкова, колкото българите ще се разсмеят на клип на сирийски депутат колко прекрасни и ценни били сирийските бежанци в България, ахахахааа!!!!
17
5
 
6
 
! Отговори
Aquila1488 преди 10 години
Нали питате за кво ни го набиват в очите тоя нон стоп, еми много ясно, че защото го гласят за следващия президент комуноидите! Да не забравяме факта и че е евреин като станимишеф и *** и е удобен на господарите от синедриона!
16
3
 
3
 
! Отговори
Твой човек преди 10 години
Не го слушайте тоз комунист. ТР-Р-РЕ-***-РРРЕ-ТЕ !!!!
15
2
 
17
 
! Отговори
ODESSA преди 10 години
Германия не се страхува от нас българи. Елате тук, работа има, от най квалифицирания до общия работник. *** във англия.
14
0
 
24
 
! Отговори
България преди 10 години
Защо??? Защо ги успокояваш бе,Калфин??? Нека треперят розовите човечета.Някога от Българската държава са треперели и са се страхували най-великите империи в Европа и света.Няма какво да ми се слагаме на тези ***-каквото ни харесва това и правим.А за истината в очите която им казваш--евалата,макар че всичките политици ненавиждам...
13
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ще видим шенген когато нахнем крадливите *** от бсп и дпс. Дотогава само на картинка.
12
1
 
14
 
! Отговори
Сър преди 10 години
Страхувайте се от ромите,еничарите фашисти и комунистите не от българския народ.
11
1
 
6
 
! Отговори
Кутю и Менка преди 10 години
Идем,иде-е-е-е-м!!!
10
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
За разлика от пожарния и плевната тоя поне има куража да се озъби и каже истината на простите англета истината в очите.
9
2
 
8
 
! Отговори
YYYYYYYYYYYYYYYY преди 10 години
Кой и откога разреши на англетата да работят в България?Защо от 2007 едно англе има право да работи в България а българите в 2013 робуват на кралицата...?Какъв е броя на англетата в България и какво работят?До вчера джуджето и лалетата ни използваха за избори сега англетата.Всички англичани да напуснат България
8
7
 
15
 
! Отговори
българин преди 10 години
След като техният Чърчил ни изтъргува на Сталин и след като всички се правят че не виждат как полицаите пребиват студентите ни какво да кажем ние.За пореден път Камерън и Фарадж са ни изтъргували на нашите *** и на Путин.Затова ходиха в САЩ за да залъгват американците,че ще строят 7-ми блок в Козлодуй.Но явно има господ -от 10 ина дни им е потръгнало на англетата по вода.Та през 2014 ще има да се чудим къде беше UK?Като израз на протест нищо произведено в UK няма да купя!
7
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Kakvo go upliovate choveka , vie znaete li v kakva diskriminaciq sme !!! Zaradi takiva bezhabernici kato vas BG zaprilicha na samoletna pista za imigrirane ! Bravo g-n Kalfin Bravo g-n Prezident !
6
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя па безродник Калъфин на какъв се прави?
5
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Британци, не се страхувайте от българи! Българи, страхувайте се от комунисти!
4
4
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Смешна работа. Докъде стигнахме да хленчим че сме достойни за чуждия дом.
3
4
 
18
 
! Отговори
vesko02 преди 10 години
За какъв го готвят ,че непрекъснато ни го набиват в полезрението?
2
18
 
36
 
! Отговори
sokrat62 преди 10 години
Олеле майчице, тоя тръгнал да успокоява англичаните!!!!! Алооооо, българите са в чужбина заради комунистите кат теб, дето със социалциганската политика ни докарахте до просешка тояга бе ***!!!! Няма да емигрирам от България но искренно се надявам вие г-н Калфин заедно със бащи, дядовци, деца и внуци да се изметете към Сибир и оставите народа да си отдъхне!!!!!
1
23
 
19
 
! Отговори
_anonimen_ преди 10 години
Евала на Калфин, ще гласувам за него !