Противниците на свободното движение се скриха от фактите!

Страните членки печелят от работната ръка, смята Калфин
15 яну 2014 22:30, Красимир Ангелов
7
Противниците на свободното движение се скриха от фактите!
Ивайло Калфин. Снимка: Булфото

Противниците на свободното движение на гражданите се скриха от днешния дебат в Европейския парламент, защото нямат факти, заяви Ивайло Калфин в пленарната зала в Страсбург, където евродепутатите дебатираха с Европейската комисия и Съвета на ЕС една от основополагащите европейски ценности - свободното движение на хора, съобщиха от офиса на евродепутата в ЕП.

"Много съжалявам, че на днешния дебат не присъстват най-големите опоненти на свободното движение. Не виждам г-н Фараж, не виждам неговите поддръжници. Интересно защо не идват на този дебат? Защото днес се говори с факти. А това, което липсва в техните аргументи, са фактите", заяви Калфин.

Българският евродепутат заяви, че британския премиер Дейвид Камерън е бил принуден да се откаже от публикуването на доклад за вредите от имигрантите върху британската икономика и социална система, който трябваше да бъде изготвен от министъра на вътрешните работи Тереза Мей този месец.

"Докладът трябваше да докаже колко опасна е емиграцията. Оказа се, че фактите за това ги няма. Нека не спираме свободното движение на гражданите. Страните членки печелят от него", заяви той.

Ивайло Калфин представи факти, според които във Великобритания на 2000 души има един българин. В град от 100 0000 души живеят 50 български граждани, а на един безработен българин се падат 600 жители на Обединеното кралство.

За сметка на това българските и румънските студенти внасят 30 млн. паунда годишно, за да живеят и учат във Великобритания.

"Това ли е натиск", попита реторично Калфин. Той призова да се говори за свободното движение с факти и изрази съжаление, че националистите, но и други партии, се повличат по истерията, развивана от тях, особено във Великобритания.

Дебатът в Европейския парламент бе свързан с отпадането на ограниченията за работа на български и румънски граждани в 9 страни членки от 1 януари 2014 година. Европейската комисия съобщи, че въпреки настойчивите призиви да получи информация, че притокът на българи и румънци застрашава трудовите им пазари, нито една държава не е представила такива данни в Брюксел.

Утре  Европейският парламент ще гласува резолюция по въпроса.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: ЕСИвайло Калфин
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Какъв наплив на българи , тия хептен са мухлясали от дъждовното време в лондон.Писна ми от техните глупости , да доказваме че нямаме сестра
5
1
 
3
 
! Отговори
софиянец преди 10 години
До Анонимен 3- По-скоро - Ю.К. печели от висококвалифицираните етнически българи- бг. граждани- особено ИТ специалисти, защото ТЕ ПЛАЩАТ ДАНЪЦИ В Ю.К. и така формират част от британският държавен бюджет, който ползват и мюсюлмани, и пакита, и индийци, и безработни християни...Замислете се добре върху този факт, преди да плюете етническите българи, които са от различен от *** етнос, но за нещастие, са бг. граждани....
4
0
 
13
 
! Отговори
Един българин преди 10 години
Нещастни циркаджии - това са западните паникьори !
3
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Правилно другарю Калфин. Най-голям е кяра на западняците от висококвалифицираните български и румънски ***, факт пред който западните политици си затварят очите.
2
1
 
13
 
! Отговори
до Живущ там преди 10 години
Ей, ***, аз миналата година карах магистратура тук и изхарчих приблизително £35000. Какво съм източил, а? Или съдиш по себе си? Заради такива като теб ни мразят навсякъде!
1
2
 
12
 
! Отговори
garvan преди 10 години
Moje I da e prav moje I da ne e. Vse pak ima dostap do po-veche infi ot nas.