Притокът на българи и румънци на Острова - в границите на разумното

Това призна британският премиер Дейвид Камерън
27 яну 2014 17:55, Елка Василева
16
Притокът на българи и румънци на Острова - в границите на разумното
Дейвид Камерън. Снимка: Reuters

В опит да потуши бунта в партията си по въпроса за имиграцията, британският премиер Дейвид Камерън призна, че симпатизира на недоволните, но не може да възстанови в предишния им вид ограниченията за достъпа на българи и румънци до британския трудов пазар. Това стана ясно от интервю на Камерън пред четвърти канал на Радио Би Би Си, цитирано в някои британски вестници.

В интервюто премиерът заяви, че според него имиграцията във Великобритания е прекалено висока, но призна, че след отпадането на ограниченията на 1 януари притокът на българи и румънци е бил в границите на разумното.

Дейвид Камерън призова няколкото десетки членове на своята партия, които обявиха, че тази седмица ще гласуват против законопроекта за имиграцията, да не подлагат на риск въвеждането на предвидените от законопроекта мерки, тъй като те осигуряват "много чувствително" намаляване на общия брой на имигрантите на Острова.

Още по темата
Законопроектът предвижда ограничаване на възможностите за обжалване на решенията на британските власти за екстрадиране на нелегални имигранти и на достъпа на нелегалните до здравни и социални услуги.

Миналата седмица правителството се е опитало да упражни натиск върху недоволните консерватори, включително чрез индивидуални срещи на министри с някои с тях, съобщава "Телеграф". "Ивнинг стандарт" цитира интервю на лидера на
"бунтовниците" Найджъл Милс, в което той подчертава, че не се стреми към провал на законопроекта, а към затягане на предвидените мерки.

В интервюто си пред Би Би Си британският премиер допълни, че ще настоява при евентуално следващо разширяване на ЕС свободното движение на работна ръка от новите към старите страни членки да се допуска само след като в новите държави бъде достигнато определено ниво на икономическо развитие.

Камерън каза още, че разбира защо хората подкрепят евроскептичната и популистка Партия на независимостта на Великобритания на Найджъл Фараж, за която някои социологически проучвания прогнозират, че може да получи повече гласове от консерваторите на евроизборите през май. Премиерът подчерта, че разочарованието на хората се дължи на неспазените обещания на политиците, включително на предишните британски министър-председатели.
 

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
19
 
! Отговори
profesionalista преди 10 години
Предлагам да се ограничи достъпа на англичани където тука се напиват дрогират бият и се опитват да убиват български бармани !!!да не купуват земя и преминаването през нашата страна да им излиза скъпо и солено 'англиски цени 'И да бъдат санкционирани по клаузата за EU и да си затворят генераторите за ток!!!Да се спре внасянето на коли с обратен волан тук не сме сметище!!!
13
1
 
19
 
! Отговори
цирк преди 10 години
Англисйските туристи през лятото пълнят на руските мутри хотелите по черноморието ... руско еврейски цирк .
12
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Камерън смени си врачката не познава нищо ....
11
1
 
24
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Ами сега?Добре, че останаха добрите (лоши) стари руснаци, инак нямаше да има с какво да плашите плебса!Ха сега, кажи "аполоджайс"
10
1
 
32
 
! Отговори
ДАУН преди 10 години
Чакайте да се позатопли,и да плъзнат към вас *** :)))
9
1
 
48
 
! Отговори
Богдан преди 10 години
След няколко години великите британци, ще се чудят как да вкарат някой европеец в ***,но никой няма да иска да съжителства с индийци,араби и ***...факт
8
1
 
23
 
! Отговори
преди 10 години
To nikoi niama da trygne zimata. Naprolet shte e napliva :)
7
1
 
23
 
! Отговори
бени преди 10 години
Време е дa си ходи от влaсттa! Товa неговото не е политикa,a прищявкa!
6
1
 
25
 
! Отговори
к. станев - ст.з. преди 10 години
чакай да се постопли че да може да се спи по градинките тогава друга песен ще запеете
5
1
 
53
 
! Отговори
ах преди 10 години
Тези,които искаха са отдавна в чужбина.Особено след 2008 кризата.Масово ,които познавам в момента в Бг или си кретат или просто са добре,но голяма вълна няма да има.*** вероятно,но пак като се пръснат по различните държави и няма много да се усети.Абе,нямат никакво основание ония да мрънкат ,ами сензации.Това е.
4
1
 
24
 
! Отговори
аз преди 10 години
инсталирай си Кирилица,че се чете с мъки!!!!!
3
1
 
33
 
! Отговори
6666666 преди 10 години
Чета английски новини и ни медите (както и англииските политици) ни искарват като ***...да си е*** майката...
2
2
 
39
 
! Отговори
зимния преди 10 години
Пич ,чакай малко да се позатопли после друга песен ще запеете като плъзнат като *** наште братя цветнокожи това индийци,пакистанци,сенегалци пасти да ядат,аз този филм съм го гледал в Гърция(о-вКрит) идва един и след няколко месеца като марокански скакалци откъдето минат и трева не остава.
1
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
NIAMA KAKVO DA SE ZABLUJDAVAME SLED KRIZATA V JUJNA EVROPA GARZIA,ESPANIA,ITALIA KADETO BIHA POVECETO ZIGANI IMIGRANTI OT BG I RUMANIA TRAGNAHA KAM ZAPADNA EVROPA OT TAM IDVA PROBLEMA