Ултрадясната "Златна зора" ще участва в изборите през май

Партията е решила това въпреки мерките срещу нея в Гърция
Обновена: 2 фев 2014 09:24 | 2 фев 2014 08:38, Петя Славова
23
Ултрадясната "Златна зора" ще участва в изборите през май
Снимка: БТА

Гръцката ултрадясна партия "Златна зора" ще намери начин да участва през май в евроизборите въпреки репресиите срещу нея, заяви депутатът Илиас Касидиарис, най-известната фигура във формацията, откакто лидерът й бе арестуван, предаде Ройтерс.

Лидерът на "Златна зора" и петима нейни депутати са в ареста заради разследване дали организацията е престъпна, но въпреки това тя остава третата по популярност партия в Гърция, пише БТА.

"Ще участваме в изборите по един или друг начин", обяви Касидиарис пред около 3000 привърженици на "Златна зора" в Атина, събрали се да отбележат годишнината от гръцко-турския спор за необитаем егейски остров, довел през 1996 г. двете страни до ръба на войната.

Социологическо проучване от миналата седмица показа, че партията, чиято емблема прилича на свастика и която се обявява за прочистване на Гърция от "смрадливите" имигранти, ще получи между 8,9 и 10,3 процента от гласовете, ако изборите бяха сега.

Касидиарис, който смята също да се кандидатира за кмет на столицата, обяви, че нова партия под името "Национална зора" може да замени "Златна зора", ако й бъде попречено да участва в евроизборите. "Гръцките националисти, които не са замесени в престъпни организации, които нямат престъпни досиета, създадоха нова патриотична партия, "Национална зора"", заяви депутатът. "Хвърлят ни по затворите и какво става? Губим ли кураж? Не. По-силни сме и по-влиятелни и много скоро ще бъдем на власт", обърна се той към симпатизантите.

Облечени в черно, привържениците на "Златна зора" развяваха гръцкия флаг и скандираха "предатели" по адрес на правителството. Някои раздаваха листовки, рекламиращи новата формация "Национална зора".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Снимката естествено трябва да ни убеди, че става въпрос за нацисти, а не че са изтипосали някой дискредитиращ ***
18
5
 
8
 
! Отговори
пламен преди 10 години
Да подкрепим и ние патриотите от пп Атака. Само те биха спасили България. Всички други са предатели начело с ГЕРБ и реформаторския с миглена кунева!
17
3
 
14
 
! Отговори
БОКО ТИКВАТА преди 10 години
УСПЕХ НА ЗЛАТНА ЗОРА , Е ТВА СА ГЪРЦИТЕ , ОБИЧАТ СИ РОДИНАТА , НЕ КАТО НАС ПОПЛЮВКОВЦИ
16
4
 
10
 
! Отговори
Витанов преди 10 години
Желая успех на патриотична партия Златна зора ,желая успех и на патриотично православна партия Атака също. Успех патриоти ние ви поткрепяме. Долу болшивишко-мосанския ЕС и новият световен ред. Свобода на народите и на националните отечества в Европа и света!!!!
15
2
 
12
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 10 години
ВСЕ ПО-ТРУДНО ЩЕ СТАВА НА СВЕТОВНИЯТ ЕЛИТ ДА ОБЯСНИ НА ОБИКНОВЕНИЯТ ЧОВЕК ЧЕ Е НОРМАЛНО 85 БОГАТАШИ ДА ИМАТ АКТИВИ КОЛКОТО ПОЛОВИНАТА НАЙ-БЕДНИ В СВЕТА.РАНО ИЛИ КЪСНО ТАЗИ ДИСПРОПОРЦИЯ ЩЕ ДОВЕДЕ ДО СВЕТОВНА ВОЙНА ПОНЕ СПОРЕД МЕН!
14
6
 
4
 
! Отговори
аненербе преди 10 години
Тези *** - малаките не бяха ли против силите на оста ( включая българия ) ? Какви нацисти са тези, смешници. *** на англииските амжриажи, това са гръците.... нацисти, хахаха
13
14
 
9
 
! Отговори
ЛЦ преди 10 години
Брей, колко националистическа *** се е навъдила... Нищо че всички националисти в Европа сочат българите с пръст и искат да изчистят страните си от тях, нищо че Сидеров е най-комичния парламентарен шут който помогна на ДПС да управлява и за награда му плащат екскурзиики с *** му до Варадеро и т.н... Много голям *** трябва да си за да делиш хората на национален, сексуален, или религиозен принцип, а не според обществения им принос
12
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
УСПЕХ НА ЗЛАТНА ЗОРА И НА ВСИЧКИ НАЦИОНАЛИСТИЧЕСКИ ,ПАТРИОТИЧНИ И ЕВРО СКЕПТИЧНИ ПАРТИИ НА ИЗБОРИТЕ ЗА ЕС
11
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
KLICKO DJUNATA JIVEE V AMERIKA SCE OPRAVA UKRAINA KOLKOTO DIANKATA I MILEN VELCEV KOMBALA
10
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В Украйна *** палят,рушат и завземат държавни сгради ,скандират нео-нацистки лозунги,но те били според запада (борци за демокрация) ,явно те са хубави защото са против православна Русия ,Тези *** Кличко ,Яженюк и Тангибок ,отдавна трябваше да са прибрани ,но не са и въпреки търпението на властта в Украйна,запада ***,че там имало (репресии) В същото време в Гърция се извършва срещу цяла партия тотална репресия ,ама ония в Брюксел си траят ,защото Златна зора е неудобна на ционистите
9
10
 
8
 
! Отговори
Нико преди 10 години
Тия поне са си националисти ,не като нашите *** на Москва .
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
По време на криза винаги се появяват националистите, които дават лесни речения, но всъщност вкарват държавите си в още по голяма разруха! Нека не забравим, че и Хитлер дойде на власт след голямата криза от 1929-та година и доведе Германия до най-голямата катастрофа в тяхната история!За съжаление демокрацията не е идеална система
7
3
 
19
 
! Отговори
Разумен преди 10 години
Преди да викате браво се осъзнайте, че смръдливите имигранти са всички българи в Гърция, а не само ромите! Трябва да си с много изкривено националистическо съзнание да викаш браво, когато някой нарича сънародниците ти и включително и теб смръдлив!
6
7
 
21
 
! Отговори
5 преди 10 години
"Националистическите партии трябва да бъдат забранени ! Техните националистически идеи не са в съзвучие с евроатлантическите ценности ! "Нали си демократ ? Как ще забраняваш ?Още повече, че нациолистическите партии са тези, които запазват националната култура.Да си чувал нещо като "тези не са готови за интеграция."Това трябва да важи и в двете посоки. Не да разпродадем културата си на евроатлантическите "ценности", които обикновенно се градят само на парите.Или си комунист- продажник.
5
22
 
7
 
! Отговори
демократ преди 10 години
Националистическите партии трябва да бъдат забранени ! Техните националистически идеи не са в съзвучие с евроатлантическите ценности !
4
3
 
20
 
! Отговори
Поп Грую преди 10 години
Сега чакаме ЕС и Джон Кери да излязат с декларация, че режимът в Гърция репресира бунтовниците!
3
7
 
10
 
! Отговори
LEO PEN преди 10 години
BRAVO
2
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Подобни създатели на Велика Гърция хич не са ми симпатични.
1
13
 
19
 
! Отговори
varg преди 10 години
Браво на гърците.Имат моята пълна подкрепа.